Çözüldü Bilgisayarımı Nasıl Temiz Virüssüz Uzun Ömürlü Kullanabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni bir bilgisayar aldım ve ona açıkçası gözüm gibi bakmak istiyorum. Aklımdan geçen uygulamalar korsan siteler korsan oyunlar oynamamak,

indirmemek bilmediğimiz kaynaklara bulaşmadan güvenilir kaynaklı yazılımları kullanmak gibi şeyler başka ekleyeceğiniz hususlar var mıdır bir bilgisayar nasıl temiz güvenli virüssüz uzun ömürlü kullanılır?

Bu konuyla ilgili videolar var mıdır varsa link atar mısınız?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Ablak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
69
basit bir şekilde anlatayım gereksiz program kurma ve bir program kurarken next next diyip geçme ne diyor bakarak kur.
crackli hiç bir şey indirme girdiğin siteler güvenli değilse hiç bir şey indirme ve sekmeyi kapat sana atılan her linke tıklama
gelen maillerine bile bakarken dikkatli olmalısın

ben yıllardır virüs programsız kullanıyorum

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Kesin olarak emin olmak istiyorsan düzenli olarak virüs taraması yapmak senin için iyi olacaktır.

Senin için birkaç tane öneri yapabilirim;

1-Avast
2-Norton
3-Bitdefender kullanabilirsin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Girdiğiniz sitelere güvenmeniz gerekiyor. Öyle her siteye girmemelisiniz. Crack yazılım asla kullanılmamalı, buna Windows dahil. Ekstra olarak şart değil ama ücretli bir antivirüs programı öneririm. Ben yıllardır Kaspersky Total Security kullanıyorum hiç virüs sorunum olmadı ki bazen Crack vb. programlar kurmam gerektiği halde.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Kullandığın siteler bilindik siteler olsun ve eğerki crack indirirsen görev yöneticisideki aktif programlara bak neyi ney kullanıyor hangisi hangi yazılıma ait.
Arkadaşın dediğini yap ama aklında bulunsun görev yöneticisinde gözükmeyen veya görev yöneticisini açtığında kendini kapatan yazılımlar da mevcut.

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
Merhaba, adaş @emir furkan dogan ^-^

Yeni bilgisayarın hayırlı olsun. Crack/Korsan tercihi tamamen sana kalmış bir şeydir. Kaynağına veya paylaşım yapan yer/kişiye güvenmiyorsan herhangi bir indirme yapma. Ama ille de indirmeni gerektiren ve ihtiyacın olan bir şey ise ve denemeyi çok istiyorsan bunları Virtual Box veya harici sanal bilgisayarlara kurup test edebilirsin ya da Avast Premium/Ultimate sürümlerine olan SandBox özelliği ile deneyebilirsin.

İnternette güvenli gezinmek için tarayıcı eklentileri edinebilirsin.
Altta önerilerde bulundum. Bunlardan 1 tanesi bile işine yarayacaktır fazlasına gerek yok, fazlası sayfaların açılış süresini yavaşlatır. Ben bunlardan sadece AdGuard 'ı kullanıyorum. AdGuard hem bir reklam engelleyici hem de tehlikeli olabilecek sitelere girerken uyarıyor.
> Öncelik sırama göre önerilerim: AdGuard Reklam Engelleyici, Avast Online Security & Privacy, WOT Web Sitesi Güvenliği ve Güvenli Gezinme Koruması -|- Bu öneriler Chrome ve Chrome tabanlı tarayıcılar içindir. Harici tarayıcılar için, o tarayıcının kendi mağazalarını kontrol edin yoksa eklenti yapımcılarına mail atarak tarayıcınız için istekte bulunabilirsiniz.

İmkânın varsa ücretli bir ant-i virüs programı edin yoksa Defender normal bir kullanıcıya yeterlidir ama harici istiyorsanız Avast 'ın ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.
> Ücretli ant-i virüs önerim: MalwareBytes , Avast veya Norton -|- (Aylık/Yıllık ücret ödemek istemiyorsanız MalwareBytes 'in internette satılan ömürlük lisansları mevcuttur. Ben 130₺'ye almıştım)

Ve temizlik için: CCleaner veya Avast Cleanup

Son düzenleme:

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Arkadaşın dediğini yap ama aklında bulunsun görev yöneticisinde gözükmeyen veya görev yöneticisini açtığında kendini kapatan yazılımlar da mevcut.
Bende bilmediğim için soruyorum. Antivirüsün göremediği ve görev yöneticisinde görünmeyen virüsler için formattan başka çare var mıdır?

mami0715

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Merhaba, adaş @emir furkan dogan ^-^

Yeni bilgisayarın hayırlı olsun. Crack/Korsan tercihi tamamen sana kalmış bir şeydir. Kaynağına veya paylaşım yapan yer/kişiye güvenmiyorsan herhangi bir indirme yapma. Ama ille de indirmeni gerektiren ve ihtiyacın olan bir şey ise ve denemeyi çok istiyorsan bunları Virtual Box veya harici sanal bilgisayarlara kurup test edebilirsin ya da Avast Premium/Ultimate sürümlerine olan SandBox özelliği ile deneyebilirsin.

İnternette güvenli gezinmek için tarayıcı eklentileri edinebilirsin.
Altta önerilerde bulundum. Bunlardan 1 tanesi bile işine yarayacaktır fazlasına gerek yok, fazlası sayfaların açılış süresini yavaşlatır. Ben bunlardan sadece AdGuard 'ı kullanıyorum. AdGuard hem bir reklam engelleyici hem de tehlikeli olabilecek sitelere girerken uyarıyor.
> Öncelik sırama göre önerilerim: AdGuard Reklam Engelleyici, Avast Online Security & Privacy, WOT Web Sitesi Güvenliği ve Güvenli Gezinme Koruması -|- Bu öneriler Chrome ve Chrome tabanlı tarayıcılar içindir. Harici tarayıcılar için, o tarayıcının kendi mağazalarını kontrol edin yoksa eklenti yapımcılarına mail atarak tarayıcınız için istekte bulunabilirsiniz.

İmkânın varsa ücretli bir ant-i virüs programı edin yoksa Defender normal bir kullanıcıya yeterlidir ama harici istiyorsanız Avast 'ın ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz.
> Ücretli ant-i virüs önerim: MalwareBytes , Avast veya Norton -|- (Aylık/Yıllık ücret ödemek istemiyorsanız MalwareBytes 'in internette satılan ömürlük lisansları mevcuttur. Ben 130₺'ye almıştım)

Ve temizlik için: CCleaner veya Avast Cleanup
AdGuard yerine uBlock Origin biraz daha iyi gibi geldi bana. Daha özellikli ve kullanışlı.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Bende bilmediğim için soruyorum. Antivirüsün göremediği ve görev yöneticisinde görünmeyen virüsler için formattan başka çare var mıdır?
Görev yöneticisinin görmediklerini genelde kaliteli antivirüsler görür eğer görmez ise formattan başka çare olacağını düşünmüyorum

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
AdGuard yerine uBlock Origin biraz daha iyi gibi geldi bana. Daha özellikli ve kullanışlı.
Tercih meselesi tabi, o da başarılı bir eklentidir. Benim AdGuard tercih etme nedenlerimin başında arayüz, kolaylık ve destek var. Üstelik telefon uygulamasına da sahip telefonda da uygulama içi can sıkan reklamlardan kurtulabiliyorum.

Bazı ant-i virüslerde açılış taraması mevcut. Bu özellik ile tam sistem açılış taraması yapmak fayda edebiliyor ama yine de verileriniz sizin için önemli ise şüphe kalmaması için format iyi bir seçim.

KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Arkadaşlar Windows11 Home lisans key alabileceğim site önerir misiniz?

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Siteye kayıtlı olan hesabın mailine geldi. Metin biçimlendirmelerden ortada olan 3 noktaya tıklayarak "insert table" ı seçin. Onunla yapabilirsiniz.
Office linkini de bırakabilir misiniz bi de 7/24 mail gönderiyorlar mı bazı sitelerde 09-17 arası çalışıyoruz yazmışlarda aklıma takıldı.

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
Office linkini de bırakabilir misiniz bi de 7/24 mail gönderiyorlar mı bazı sitelerde 09-17 arası çalışıyoruz yazmışlarda aklıma takıldı.
E-posta sistemi otomatik olması gerekli. Bana anında teslim edildi. WhatsApp hatlarından ulaşabiliyorsunuz gün içerisinde yanıt veriyorlar.

Windows 11 Home + Office 365: https://www.pttavm.com/windows-11-h...-turkce-ingilizce-global-destekli-p-140952022
Windows 11 Pro + Office 365: https://www.pttavm.com/windows-11-p...-turkce-ingilizce-global-destekli-p-113527356

KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
KS

emir furkan dogan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
E-posta sistemi otomatik olması gerekli. Bana anında teslim edildi. WhatsApp hatlarından ulaşabiliyorsunuz gün içerisinde yanıt veriyorlar.

Windows 11 Home + Office 365: https://www.pttavm.com/windows-11-h...-turkce-ingilizce-global-destekli-p-140952022
Windows 11 Pro + Office 365: https://www.pttavm.com/windows-11-p...-turkce-ingilizce-global-destekli-p-113527356
Hocam win10 etkinleştirme videosu koymuşlar ama w11 için koymamışlar kodu girdikten sonra telefon ile onayla yapamıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri