BIOS Flash Işığı Sönmüyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar

Anakarta bios flash ile güncelleme atıyorum fakat 15 dakikadır ışık sönmedi. Her şeyi doğru yaptım acaba flashı söksem sıkıntı olur mu?

• Anakart: ASUS TUF Gaming B450m PRO-S

Ekli dosyalar

• IMG_20220428_103640.jpg
    IMG_20220428_103640.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 151
Moderatörün son düzenlenenleri:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

BIOS Flash ışığı BIOS sürümünden kaynaklı olarak da yapabiliyor. Bir nevi BIOS sürümü işlenip sistem açıldıktan sonra sönmez ise, geçici olarak buga da giriyor sıkça yaşıyoruz. Şuan geçen sürede hala devam ediyor mu? Görüntü alabildiniz mi?

KS

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selamlar,

BIOS Flash ışığı BIOS sürümünden kaynaklı olarak da yapabiliyor. Bir nevi BIOS sürümü işlenip sistem açıldıktan sonra sönmez ise, geçici olarak buga da giriyor sıkça yaşıyoruz. Şuan geçen sürede hala devam ediyor mu? Görüntü alabildiniz mi?
Daha şimdi topladım pc yi deniyip yazıcam

KS

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Selamlar,

Hayır hala görüntü alamıyorum malesef

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Ryzen 5 5600 işlemci var bios sürümüde 3604

ASUS resmi web sitesinde BIOS desteği olarak Ryzen 5600 için 3211'den sonrası oluyor diyor. Sürümde bir sıkıntı yok. Güncellemeyi yapamıyor olabilir. Taktığınız flash bellek içerisine BIOS sürümünü RAR olarak mı attınız? Ayrıca RAR'dan çıkartıp bir de klasör olarak koymayı denediniz mi?

Bir de son sürüm BIOS yerine, bir önceki versiyonu kurmayı dener misin?

bios.png

tAK

KS

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ASUS resmi web sitesinde BIOS desteği olarak Ryzen 5600 için 3211'den sonrası oluyor diyor. Sürümde bir sıkıntı yok. Güncellemeyi yapamıyor olabilir. Taktığınız flash bellek içerisine BIOS sürümünü RAR olarak mı attınız? Ayrıca RAR'dan çıkartıp bir de klasör olarak koymayı denediniz mi?

Ekli dosyayı görüntüle 419
tAK
Aynen şimdi eski sürümü deniyorum zaten ışığın sönmesini bekliyorum inşallah söner

KS

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
En alttaki ışık yanmaya başladı şimdide

Ekli dosyalar

• IMG_20220428_122400.jpg
    IMG_20220428_122400.jpg
    922.6 KB · Görüntüleme: 175
KS

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

Ekli dosyayı görüntüle 419
tAK
Güncelleme olurken ışığın yanıp sönmesimi gerek acaba benimki sürekli yanıyor fark ediyor mu?

KS

emrebahcelik11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
RAM'e geçtiyse BIOS yüklenmiş olmalı. Şöyle deneyin. Sistemi kapatın. Ardından RAM'leri söküp tek slot ram kalsın. 1.slotta görüntü vermezse, sonra 2.slota takıp tekrar deneyin. BOOT ekranına geçiyor mu bakalım.
Benim sıkıntı flash bellekteymiş sanırım hiç üşenmedim çarşıya inip yeni flash aldım onun için attım biosu oldu şuan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri