BIOS Menüsünde Donup Kalma Sorunu ( VİDEO Eklendi)

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar bildiğiniz gibi R7 370 ekran kartım yanmıştı hatta burda sormuştum eski kart alıcam X1900 var Ati falan diye almayın demiştiniz almadım bozuk ekran kartımı verip yerine Asus Marka GTX 275 aldım kart sağlam onu diyeyim şimdi sorunu mu ve başlangıcını anlatayım kısaca daha iyi anlayın diye. Kartı takınca belli bir süre kullandım windows 7 vardı kartın sürücüsünü kurdum sorunsuz kuruluyor burda da sorun yok ama her 5-10 dakika da bir sistemde durduk yere ekran birden gidiyordu klavye ışıklarıda gidiyordu reset atınca normal açılıyordu kartın sürücüsünü kurmadan öncede yapıyordu bunu. Dedim windows sorunu olabilir format atayım format ekranında windows is loading files kısmında donuyor tekrar denedim bu sefer diski birleştirme yapacağım zaman da aynısı oldu şuan ise biosa giriyorum menü içinde gezinirken bile donup kalıyor sebebi nedir sizce kaç gündür uğraşıyorum çözemedim halen lütfen yardımcı olun bir sürü foruma sordum kimse bilmiyor klasik cevaplar aldım bios pili sök vs artık son çare buraya sorayım dedim. Anakart MSI 970 Gaming ekran kartı Asus GTX 275 ramler ise 2x4 8GB Dual Kit DDR3 1600 Mhz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Arkadaşlar bildiğiniz gibi R7 370 ekran kartım yanmıştı hatta burda sormuştum eski kart alıcam X1900 var Ati falan diye almayın demiştiniz almadım bozuk ekran kartımı verip yerine Asus Marka GTX 275 aldım kart sağlam onu diyeyim şimdi sorunu mu ve başlangıcını anlatayım kısaca daha iyi anlayın diye. Kartı takınca belli bir süre kullandım windows 7 vardı kartın sürücüsünü kurdum sorunsuz kuruluyor burda da sorun yok ama her 5-10 dakika da bir sistemde durduk yere ekran birden gidiyordu klavye ışıklarıda gidiyordu reset atınca normal açılıyordu kartın sürücüsünü kurmadan öncede yapıyordu bunu. Dedim windows sorunu olabilir format atayım format ekranında windows is loading files kısmında donuyor tekrar denedim bu sefer diski birleştirme yapacağım zaman da aynısı oldu şuan ise biosa giriyorum menü içinde gezinirken bile donup kalıyor sebebi nedir sizce kaç gündür uğraşıyorum çözemedim halen lütfen yardımcı olun bir sürü foruma sordum kimse bilmiyor klasik cevaplar aldım bios pili sök vs artık son çare buraya sorayım dedim. Anakart MSI 970 Gaming ekran kartı Asus GTX 275 ramler ise 2x4 8GB Dual Kit DDR3 1600 Mhz.

BIOS bu verdiğim liknten BIOS 'unuzu güncelleyin. BIOS kaynaklı E.Kartınızı verimli kullanamama gibi sorunlar olabilir. M4 adlı son BIOS sürümünüze güncelledikten sonra sorun çözülebilir.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Üstad M4 sürümünde bios son sürümde yani ama şuan şunu farkettim evde eski ps2 mouse buldum denedim bios ekranında donma yok akıyor resmen hatta windows kurulumuna geçtim Türkçe seçip ileri dedikten sonra yine donup kaldı. Ne yapabilirim.?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Üstad M4 sürümünde bios son sürümde yani ama şuan şunu farkettim evde eski ps2 mouse buldum denedim bios ekranında donma yok akıyor resmen hatta windows kurulumuna geçtim Türkçe seçip ileri dedikten sonra yine donup kaldı. Ne yapabilirim.?

BIOS unuzda sorun var gibi USB ile BIOS sorunu çok uzun zamandır karşılaşılan bir sorun değil. Format ise 2 sorundan kaynaklı olabilir ilki hazırladığınız USB veya ISO dosyanızda sorun olabilir. Diğeri disk sorunu ama önce ISO nuzu yeniden indirin veya Rufus işe yeniden yazdırın ve öyle deneyin.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Ekran kartı eski olduğundan yapar mı bu sorunu hocam? Format isosu sorunsuz daha önce kaç kere bu flash ile attım formatı şuan biosa giriyorum donuyor öylece anlamadım artık ya

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Ekran kartı eski olduğundan yapar mı bu sorunu hocam? Format isosu sorunsuz daha önce kaç kere bu flash ile attım formatı şuan biosa giriyorum donuyor öylece anlamadım artık ya

Sanmam bu sorun ile alakası olduğunu sorun bu olsaydı PS2 protundan bağlayıncada sorun olurdu. BIOS 'u sıfırlamayı denediniz mi? İşe yarama olasılığı var.

Birde BIOS ayarlarınızdan OS Type ayarınızı kontrol edermisiniz, eski tip BIOS ayarında olabilir. BOOT sekmesinde bu dediğim ayar. UEFI moduna alın bu ayarı eğer başka bir ayarda ise.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam şuan giriyorum bir donuyor bir donmuyor kafasına göre takılıyor o dediğiniz şey uefi&legacy mi oluyor boot kısmında vardı sanırım hdd falan seçme yerinde onu mu diyorsunuz? Hangisini seçeyim tabi donup kalmazsa?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Hocam şuan giriyorum bir donuyor bir donmuyor kafasına göre takılıyor o dediğiniz şey uefi&legacy mi oluyor boot kısmında vardı sanırım hdd falan seçme yerinde onu mu diyorsunuz? Hangisini seçeyim tabi donup kalmazsa?

UEFI ayarda kalsın BIOS 'unuz UEFI olduğundan dolayı diğer formatlarda sorun yaşayabilirsiniz.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Yok hocam uefi seçip save and exit edim reset atıyor ama monitöre görüntü gelmiyor klavye ışığı da gidiyor MSİ'NİN Allah belasını versin ne diyim daha da bu markanın çöpünü ile almam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
Yok hocam uefi seçip save and exit edim reset atıyor ama monitöre görüntü gelmiyor klavye ışığı da gidiyor MSİ'NİN Allah belasını versin ne diyim daha da bu markanın çöpünü  ile almam.

Marka ile alakalı değil başka bir sorun oluşmuştur. MSI kaliteli ürünler yapan ve yazılım konusunda iyi işler çıkartan bir firmadır.

BIOS 'a sıfırlama işlemi uyguladınız mı?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Üstad hem jumper ile hemde bios pili ile defalarca sıfırladım hatta sıfır OS pili bile aldım elektrikçiden ama düzelmiyor ya windows 7 kurucam windows is loading files kısmında da tam sona gelirken yine donup kaldı anlamadım artık ya belki bişey vardır diye yarım saat bekledim ama hala aynı ekran duruyordu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri