Bios Sata SSD Gözükmüyor

Krakik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
SATA SSD biosta gözükmüyor. Bütün portlara taktım denedim kabloları değiştirdim yinede gözükmedi. SSD başka bilgisayara taktım orada gözüktü. Anakart bozulmuş olabilir mi?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Anakart sürümünü kontrol ettin mi? Ayrıca İntel'in bi programı vardı format atarken benim m2yi de görmemişti onu kurup halletmiştim sende onu dene.

Birde sata kablolarını değiştirip denedin mi?

Son olarak biosta CSM'i de kontrol etmen gerekiyor f7den.

KS

Krakik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Anakart sürümünü kontrol ettin mi? Ayrıca İntel'in bi programı vardı format atarken benim m2yi de görmemişti onu kurup halletmiştim sende onu dene.

Birde sata kablolarını değiştirip denedin mi?

Son olarak biosta CSM'i de kontrol etmen gerekiyor f7den.
Anakart MSİ B450M-A PRO MAX kabloları değiştirdim olmadı. Güncelledim olmadı. Biosta CSM olarak gözüküyor.

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
UEFI olarak mı kurulu şuan?

İşlemci ne bu arada?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Vmd yi kapat diyecektim ama işlemcin amd. Şuan aklıma başka birşey gelmiyor am sana tavsiyem insanız sonuçta belki çok ufak birşey gözünden kaçıyordur. Sağlam kafa ile tüm bu yazdıklarımızı tekrar dene.

KS

Krakik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Vmd yi kapat diyecektim ama işlemcin amd. Şuan aklıma başka birşey gelmiyor am sana tavsiyem insanız sonuçta belki çok ufak birşey gözünden kaçıyordur. Sağlam kafa ile tüm bu yazdıklarımızı tekrar dene.
Ya açıkçası tek sorun o değil. Pazar günü ekran kartımı ilana koymak için ekran kartımı söktüm, sürekli yaptığım bir işlem. Fotoğrafları çekip ekran kartını taktıktan sonra bilgisayar SATA SSD'mi görmemeye başladı. Kabloları kontrol ettim değiştirdim düzelmedi, dedim belki SSD bozulmuş olabilir başka pc'de denedim çalıştı. M.2 SSD'ye Windows kurdum bu sefer Ethernet kablosunun ve kasanın önündeki USB girişlerinin çalışmadığını fark ettim. Kasa arkasındaki her şey çalışıyor sadece Ethernet kısmı çalışmıyor, ne yapsam etsem, sistemi sıfırdan söküp kabloları da taksam, driverları da yüklesem sonuç yine hüsran oldu. Anakart bozulmuş olabilir mi?

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Ya açıkçası tek sorun o değil. Pazar günü ekran kartımı ilana koymak için ekran kartımı söktüm, sürekli yaptığım bir işlem. Fotoğrafları çekip ekran kartını taktıktan sonra bilgisayar SATA SSD'mi görmemeye başladı. Kabloları kontrol ettim değiştirdim düzelmedi, dedim belki SSD bozulmuş olabilir başka pc'de denedim çalıştı. M.2 SSD'ye Windows kurdum bu sefer Ethernet kablosunun ve kasanın önündeki USB girişlerinin çalışmadığını fark ettim. Kasa arkasındaki her şey çalışıyor sadece Ethernet kısmı çalışmıyor, ne yapsam etsem, sistemi sıfırdan söküp kabloları da taksam, driverları da yüklesem sonuç yine hüsran oldu. Anakart bozulmuş olabilir mi?
denemeniz lazım hocam hata nereden geliyor farklı ssd veya hdd varsa takın aynı sonucumu vericek veya farklı anakart bulabilirseniz deneyin

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Statik elektrik mevzusu var ama kendimden örnek vereyim ayda bir kopmle fanlar 3 ayda bir de macun dahil sistemi tamamen parçalıyorum. Dışardan bakıldığında şuan anakart sıkıntılı gibi duruyor ama böyle elektronik arızalarda küçük parçalar yanar patlar çatlar göz ile kontrol mümkün.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
olmazsa şöyle düzelebilir belki flasha windwos yükleyin ve tekrardan kurulum yapmayı deneyin belki oradan gözükebilir

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
denemeniz lazım hocam hata nereden geliyor farklı ssd veya hdd varsa takın aynı sonucumu vericek veya farklı anakart bulabilirseniz deneyin
Farklı anakart da denenebilir birde aklıma şey geldi. Bazen sistemi sıfırdan kurarken bu driverlar çakışıyor falan hiçbirşey doğru düzgün çalışmıyor. Tamamen sıfırdan temiz sağlam kurulum da sorunu çözebilir.

KS

Krakik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Farklı anakart da denenebilir birde aklıma şey geldi. Bazen sistemi sıfırdan kurarken bu driverlar çakışıyor falan hiçbirşey doğru düzgün çalışmıyor. Tamamen sıfırdan temiz sağlam kurulum da sorunu çözebilir.
olmazsa şöyle düzelebilir belki flasha windwos yükleyin ve tekrardan kurulum yapmayı deneyin belki oradan gözükebilir
Cevaplarınız için teşekkürler. 3 defa sıfır kurulum yaptım. Dün HDD disk taktım ama onu görmedi windows ve bios. Durduk yere nasıl böle bir şey olabiliyor anlamıyorum.

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
yani en mantıklısı ssd ye tekrardan windwos yüklemeyi deneyin sorun çözülebilir

Cevaplarınız için teşekkürler. 3 defa sıfır kurulum yaptım. Dün HDD disk taktım ama onu görmedi windows ve bios. Durduk yere nasıl böle bir şey olabiliyor anlamıyorum.
hocam kurulum nasıl yaptınız ssd gözüküyormuydu

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
gören m2 sanırsam onu söküp sistemi satadan kurup sonra m2 taksan belki düzelir

Mehmet Erdoğan

Administrator
Admin
Tepki
796
Hocam windows SATA'da kuruluydu ama sistem onu görmeyince ben mecbur olarak m.2 ssd'ye yükleme yapmak durumunda kaldım. Şuan hali hazırda SATA'yı hala görmüyor.
başlat kısmına
sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendire girip ss atabilirimisniz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri