Soru Bu Kablolar Nedir ?

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sistemim geldi ekran kartını taktım fakat bu kablolar hakkında bilgim yok

Ekli dosyalar

• IMG_20230522_162428.jpg
    IMG_20230522_162428.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20230522_162555.jpg
    IMG_20230522_162555.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 35

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Uzatma kablosu hocam lazım değildir ondan boştadır tedirgin olunacak bişey yok

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Benim yapmam gereken tek şey ekran kartını takmak mi
Gördüğüm kadarıyla ekran kartıda takılı siz taktıysanız evet sadece ekran krtını takıp power besleme kablolarını takacaksınız sonrasında ya allah diyip power tuşuna basacaksınız 😂

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Boşta

ucunu atarmısınız
Şuanda sistemin kapağını kapadım arkadaşın link attığı kablonun aynısı

ucunu atarmısınız

Gördüğüm kadarıyla ekran kartıda takılı siz taktıysanız evet sadece ekran krtını takıp power besleme kablolarını takacaksınız sonrasında ya allah diyip power tuşuna basacaksınız 😂
Çalıştırdım american la başlayan ekran geldi bide fan ışıkları yanmıyor nasi yanar üstteki fan çalışıyor sadece bide

MinasXgod

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Boşta

Çalıştırdım american la başlayan ekran geldi bide fan ışıkları yanmıyor nasi yanar üstteki fan çalışıyor sadece bide
Fan çalışıyor ama ışıkları mı yanmıyor

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Boşta

Klavye mouse taktıktan sonra o american megatrends ekranından biosa atması lazım veya tuşa basmanı ister. Xmp aç biostan ramler için. Sonra windows kuracaksın. Fanları tam düzgün bağlamamışlar gibi gözüküyor. Anakart ve kasa modelin nedir?

Anakart Gigabyte A520mk gördüğüm kadarıyla. Argb desteklemiyor. Kasanın kendi kontrolcüsü yok ise harici bir kontrolcü alana kadar ışıksız dönecek fanlar. Diğer dönmeyen fanlar içinse yine kasayla birlikte bir fan çoklayıcı çıkmadıysa anakartta tek fan portu olduğundan yine bir çoklayıcı alana kadar tek fan kullanacaksınız. Kasa Lian Li ama modelini öğrenirsem daha kesin konuşabilirim.

Fan Çoklayıcı bunu anakarta takıp bütün fanları takacaksın ve fanların hepsi artık anakarta bağlı olacak.

Argb kontrolcü'ye de şu argb çoklayıcı gibi bir çoklayıcı takıp fanlardan gelen argb kablolarını da buna bağlayacaksın. Bu sayede kontrolcü üzerindeki tuştan renkleri ayarlayabilirsin.

Tabi bunlar kasada kontrolcü vs yoksa yapman gerekenler, Lian Li'de olmayacağını sanmıyorum açıkçası.

Son düzenleme:
KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Fan çalışıyor ama ışıkları mı yanmıyor
Üstteki fan çalışıyor bitek

Klavye mouse taktıktan sonra o american megatrends ekranından biosa atması lazım veya tuşa basmanı ister. Xmp aç biostan ramler için. Sonra windows kuracaksın. Fanları tam düzgün bağlamamışlar gibi gözüküyor. Anakart ve kasa modelin nedir?

Anakart Gigabyte A520mk gördüğüm kadarıyla. Argb desteklemiyor. Kasanın kendi kontrolcüsü yok ise harici bir kontrolcü alana kadar ışıksız dönecek fanlar. Diğer dönmeyen fanlar içinse yine kasayla birlikte bir fan çoklayıcı çıkmadıysa anakartta tek fan portu olduğundan yine bir çoklayıcı alana kadar tek fan kullanacaksınız. Kasa Lian Li ama modelini öğrenirsem daha kesin konuşabilirim.

Fan Çoklayıcı bunu anakarta takıp bütün fanları takacaksın ve fanların hepsi artık anakarta bağlı olacak.

Argb kontrolcü'ye de şu argb çoklayıcı gibi bir çoklayıcı takıp fanlardan gelen argb kablolarını da buna bağlayacaksın. Bu sayede kontrolcü üzerindeki tuştan renkleri ayarlayabilirsin.

Tabi bunlar kasada kontrolcü vs yoksa yapman gerekenler, Lian Li'de olmayacağını sanmıyorum açıkçası.
Sistemin linki

Sistemin linki
Alttaki fanı calistirsam yeter şuanlik

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

Lütfen yardımcı olun pek bilgim yok

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

Sistemin linki

Alttaki fanı calistirsam yeter şuanlik
Kasayı özelleştirip mi aldınız? Normalde Bitfenix kasa var çünkü. Kasa modeli lazım. Resimde atsanız iyi olur.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Yani videoda Bitfenix kasa ile kontrolcü olayını ayarlamışlar ama kasa stoğu bitince Lian Li ye geçmişler böyle bir olay olmuş anladığım. Kasanın içinde kontrolcü olup olmadığını internette bulamadım. Önde usblerin olduğu yerde herhangi bir renk değiştirme tuşu var mı? Simge veya C harfi olabilir.

KS

syzenn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Yani videoda Bitfenix kasa ile kontrolcü olayını ayarlamışlar ama kasa stoğu bitince Lian Li ye geçmişler böyle bir olay olmuş anladığım. Kasanın içinde kontrolcü olup olmadığını internette bulamadım. Önde usblerin olduğu yerde herhangi bir renk
değiştirme tuşu var mı? Simge veya C harfi olabilir.

Yani videoda Bitfenix kasa ile kontrolcü olayını ayarlamışlar ama kasa stoğu bitince Lian Li ye geçmişler böyle bir olay olmuş anladığım. Kasanın içinde kontrolcü olup olmadığını internette bulamadım. Önde usblerin olduğu yerde herhangi bir renk değiştirme tuşu var mı? Simge veya C harfi olabilir.
Alttaki fanı nasıl çalıştirabilirim şuan kasanın modelinde argb var yazıyor kasanın kendi fanı kontrolcusude vardır herhalde

Ekli dosyalar

• IMG_20230522_182816.jpg
    IMG_20230522_182816.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 4

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri