Hepsi tam alternatif sayılmasalar da benzer olarak oynanabilirler.
Ordu kur, kale fethet vs içeren bana göre en iyi oyun yerli yapımımız olan Mount & Blade serisinin oyunları olan Warband ve Bannerlord'dur oynamadıysanız şiddetle tavsiye ederim.
• Tomb Raider alternatifi olarak Uncharted ve The Last of Us diyebilirim belki ama bunlar henüz PC'ye çıkmadı yakında çıkacaklar istek listene ekleyebilirsin. Bunlar dışında Horizon Zero Dawn, Assassins creed: Origins ve Odyssey olabilir.
Tomb Raider için bakınırken bu ayın 23'ünde çıkacak yerli yapım bir oyun ile karşılaştım onu da paylaşmak isterim alternatifi olabilir gibi geldi. Oyunun adı Bad Way ()
• Hitman alternatifi olarak: Splinter Cell Blacklist, Sniper Elite serisi, Sniper: Ghost Warrior serisi, Metal Gear Solid V: Phantom Pain ve Thief olabilir.
• Prince of Persia alternatifi direkt Assassins Creed serisi olur hatta evrilmiş ve gelişmiş versiyonu denebilir.
• Mafia alternatifi olarak: Yakuza serisi, Sleeping Dogs, L.A Noire, olabilir. Red Dead Redemption 2, Max Payne, GTA serisi Belki bunlarda dahil olabilir.
• Max Payne - Oynamadım, sadece bir kaç inceleme videosuna denk gelmiştim ama alternatif bulamadım.
• Deus ex - Seriden iki oyunu oynadım ama alternatifi olabilecek oyun aklıma gelmedi.
• Just Cause alternatifi olarak Far Cry serisi, Crysis serisi, Saints Row.