Cihaz Hoparlörlünden Ses Gelmiyor

betgranda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selam Dostlar,

Cihazımda 2 gündür hoparlörden ses gelmiyor sadece kulaklığımı taktığımda kulaklığıma ses geliyor fakat kulaklığı takıncada kulaklık realtek olarak ve de usb audio olarak 2 şekilde gözüküyor gözüküyor.

Bütün driverları güncelledim fakat sorun çözülmedi yardımcı olursanız sevirim.(hoparlör bozuk değil ) hoparlörü varsayılan yapınca kulaklığa ses gelmiyorve hiç bir şey açılmıyor spotify youtube vb. kulaklığı varsayılan yapınca hopörlere ses gelmiyor kulaklığı takıncada otomatik kulaklık varsayılan oluyor.

Cihaz: Monster Abra a5 v16.6.1
WİNDOWS 11 enterprise
kulaklık rampage rogue

Ekli dosyalar

• resim_2022-08-25_091020689.png
    resim_2022-08-25_091020689.png
    26.8 KB · Görüntüleme: 8
  • resim_2022-08-25_091054506.png
    resim_2022-08-25_091054506.png
    101.1 KB · Görüntüleme: 8
  • resim_2022-08-25_091213511.png
    resim_2022-08-25_091213511.png
    78.6 KB · Görüntüleme: 9
Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Böyle bir sorunu bende yaşamıştım ses hiç gelmiyordu güncellemeyi de denedim bir türlü çözememiştim. Bu bilgisayarda diskin içinde olur masaüstünde olur DRIVER diye klasör olması lazım onun içinde Audio'ya girin ve var ise oradaki setup'ı çalıştırın sorunu çözmekte yardımcı olabilir.

KS

betgranda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Böyle bir sorunu bende yaşamıştım ses hiç gelmiyordu güncellemeyi de denedim bir türlü çözememiştim. Bu bilgisayarda diskin içinde olur masaüstünde olur DRIVER diye klasör olması lazım onun içinde Audio'ya girin ve var ise oradaki setup'ı çalıştırın sorunu çözmekte yardımcı olabilir.
yaptım lakin sorun çözülmedi
ilk yaptığımda sorun çözülmüştü ama kapatıp yeniden açtığımda tekrardan ses gelmemeye başladı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Selam Dostlar,

Cihazımda 2 gündür hoparlörden ses gelmiyor sadece kulaklığımı taktığımda kulaklığıma ses geliyor fakat kulaklığı takıncada kulaklık realtek olarak ve de usb audio olarak 2 şekilde gözüküyor gözüküyor.

Bütün driverları güncelledim fakat sorun çözülmedi yardımcı olursanız sevirim.(hoparlör bozuk değil ) hoparlörü varsayılan yapınca kulaklığa ses gelmiyorve hiç bir şey açılmıyor spotify youtube vb. kulaklığı varsayılan yapınca hopörlere ses gelmiyor kulaklığı takıncada otomatik kulaklık varsayılan oluyor.

Cihaz: Monster Abra a5 v16.6.1
WİNDOWS 11 enterprise
kulaklık rampage rogue
Kulaklık eğer USB ile bağlanıyorsa sisteme onun ne olarak göründüğünün sistemde bir önemi yok. Sebebiyse USB ile bağlanan ses aygıtları kendi ses kartlarını kullanıyorlar, özellikle kulaklıklar. Burada sorun şuan cihazın kendi ses kartına çalışan hoparlör sisteminden ses alamamanız.

Ses kartınızı kendi sitesinden mi kuruyorsunuz cihazın? Aygıt Yöneticisi üzerinden Ses ve oyun denetleyicileri altından aktif Realtek aygıtınızın özelliklerini açın ve Ayrıntılar > Özellik > Donanım Kimlikleri > Değer verisi içerisinden en tepedeki girdiyi işletim sisteminizle beraber paylaşır mısınız.

Son düzenleme:
KS

betgranda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kulaklık eğer USB ile bağlanıyorsa sisteme onun ne olarak göründüğünün sistemde bir önemi yok. Sebebiyse USB ile bağlanan ses aygıtları kendi ses kartlarını kullanıyorlar, özellikle kulaklıklar. Burada sorun şuan cihazın kendi ses kartına çalışan hoparlör sisteminden ses alamamanız.

Ses kartınızı kendi sitesinden mi kuruyorsunuz cihazın? Aygıt Yöneticisi üzerinden Ses ve oyun denetleyicileri altından aktif Realtek aygıtınızın özelliklerini açın ve Ayrıntılar > Özellik > Donanım Kimlikleri > Değer verisi içerisinden en tepedeki girdiyi işletim sisteminizle beraber paylaşır mısınız.
kulaklık usb ile bağlanılıyor ses kartını kendi sitesinden de kurdum kendi usbsinden de kurdum
İşletim sistemim ekte . en üste bulunan girdi ise şu
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0293&SUBSYS_15588535&REV_1000
ikinci sıradaki girdi ise şu
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0293&SUBSYS_15588535
yardımın için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• resim_2022-08-25_164208186.png
    resim_2022-08-25_164208186.png
    31.6 KB · Görüntüleme: 3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer Windows sıfırlama veya format düşünmezseniz beni DC üzerinden eklerseniz cihaza bağlanıp kendim bir kontrol edebilirim nedir ne değildir yapılabilecek bir şey var mı yok mu bakıp ona göre bir şey söylerim. DC bağlantım yorumlarımın altında.

KS

betgranda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ben discord isteğini attım nickim ɮɛȶɢʀǟռɖǟ#9484 siz bi bakın olmassa serviste yaptırayım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri