Corsair 8GB 3200MHz DDR4 Ram

ardaReis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
başlık tada belirtigim gibi bir adet Corsair 8GB 3200MHz DDR4 Ramram ım var ve win 11 64bit bir işletim sistemine sahibim 
kulanılabilen ram miktarı 4 gb olarak gözüküyor bios ta ramlar gözüküyor

HaskoNN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Corsair 8GB 3200MHz DDR4 Ram

şu adımları takip edip bilgisayarı yeniden başlatıp geri dönüş yapar mısınız ? 

Windows arama çubuğu msconifg, önyükleme, gelişmiş seçenekler, işlem sayısını seçeneğini 2 yapıp tamam a basıp en son yeniden başlatmayı kabul edin

KS

ardaReis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Corsair 8GB 3200MHz DDR4 Ram

HaskoNN' Alıntı:
şu adımları takip edip bilgisayarı yeniden başlatıp geri dönüş yapar mısınız ? 

Windows arama çubuğu msconifg, önyükleme, gelişmiş seçenekler, işlem sayısını seçeneğini 2 yapıp tamam a basıp en son yeniden başlatmayı kabul edin

onu denedim  ama bir sonuç alamadım

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Windows 11 ile kullanılabilir ram miktarının 4 gb olması gayet olağan , 8GB belleğe sahip bilgisayarların Windows 10 işletim sisteminde 3- 3.5 GB belleği işletim sistemine ayrılıyor. Bu size bir sorun teşkil etmez.

En kısa zamanda bütçe ayırıp 8gb daha ram almalısınız. 8 GB ram devri bitti sayılır oyun vb için. Hocam da her sistem toplama videosunda buna değiniyor.

HaskoNN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

BatuhanKLC' Alıntı:
Windows 11 ile kullanılabilir ram miktarının 4 gb olması gayet olağan , 8GB belleğe sahip bilgisayarların Windows 10 işletim sisteminde 3- 3.5 GB belleği işletim sistemine ayrılıyor. Bu size bir sorun teşkil etmez.

En kısa zamanda bütçe ayırıp 8gb daha ram almalısınız. 8 GB ram devri bitti sayılır oyun vb için. Hocam da her sistem toplama videosunda buna değiniyor.

hocam yanlışınız var bknz bende gözüken durum şöyle. Windowsun kullandığı bellek kullanılabilir bellek ile bağımsız. 
Mağdur arkadaşa bence çözüm olarak win10 a tekrar dönmeli şu an sıkıntısız kullanan görmedim ben. 

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

HaskoNN' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

hocam yanlışınız var bknz bende gözüken durum şöyle. Windowsun kullandığı bellek kullanılabilir bellek ile bağımsız. 
Mağdur arkadaşa bence çözüm olarak win10 a tekrar dönmeli şu an sıkıntısız kullanan görmedim ben. 

Yanlış anlamışım muhtemelen, haklısınız . Eve geçince detaylıca bakacağım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Başlata msconfig yazın ve açılan pencerede Önyükleme > Gelişmiş Seçenekler > Bellek Üst Sınırı adlı bölümde bir işaret var mı bakın. Eğer kutu onaylıysa onayı kaldırın ve ayarları uygulayıp sistemi yeniden başlatın.

Eğer yukarıdaki değilse sorun bellek yuvanızı anakartınızdan değiştirip deneyin. Ayrıca BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olun.

KS

ardaReis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Başlata msconfig yazın ve açılan pencerede Önyükleme > Gelişmiş Seçenekler > Bellek Üst Sınırı adlı bölümde bir işaret var mı bakın. Eğer kutu onaylıysa onayı kaldırın ve ayarları uygulayıp sistemi yeniden başlatın.

Eğer yukarıdaki değilse sorun bellek yuvanızı anakartınızdan değiştirip deneyin. Ayrıca BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olun.
Bios sürümüm güncel ve ben zaten slotların yerini deyistirip denedim bir sey deyismedi o dediniz i de yarın denerim

HaskoNN' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Peki bilgisayardaki dosyalarımı sıfırlamadan nasıl w10 yaparım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Eğer 10 gün olmadıysa Windows 11 'den 10 sürüme geçiş için aşağıdaki işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Windows Ayarları > Sistem > Kurtarma ayarları altından Windows Önceki sürümünde Geri dön seçeneğini kullanın. Seçenekler zaten açıkça anlatılıyor önce neden belirtiyorsunuz sonra ileri ileri şeklinde ilerliyor işlemler.
Eğer 10 gün geçtiyse Windows 11 'den 10 sürüme geçiş için aşağıdaki işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Windows 10 ISO dosyasını indirip bir format diski hazırlayın. Daha sonra format atma işlemi uygulayacaksınız ama format seçeneklerinde Yükseltme seçeneğiyle ilerleyeceksiniz. Dosyaları sakla seçeneğiyle Windows 10 sürüme inebilirsiniz.

KS

ardaReis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
8Eğer 10 gün olmadıysa Windows 11 'den 10 sürüme geçiş için aşağıdaki işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Windows Ayarları > Sistem > Kurtarma ayarları altından Windows Önceki sürümünde Geri dön seçeneğini kullanın. Seçenekler zaten açıkça anlatılıyor önce neden belirtiyorsunuz sonra ileri ileri şeklinde ilerliyor işlemler.
Eğer 10 gün geçtiyse Windows 11 'den 10 sürüme geçiş için aşağıdaki işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Windows 10 ISO dosyasını indirip bir format diski hazırlayın. Daha sonra format atma işlemi uygulayacaksınız ama format seçeneklerinde Yükseltme seçeneğiyle ilerleyeceksiniz. Dosyaları sakla seçeneğiyle Windows 10 sürüme inebilirsiniz.

Ben flas dan sıfır kurulum yaptım onun icinde gecerlimi bunlar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri