Ddr3 RAM Önerisi Acil (H61M-PRO)

S

SmileFateJR

Guest
Anakartımla uyumlu 16gb ram önerirmisiniz acil

Fiyat: 500 az biraz üste de çıkabilir

KS
S

SmileFateJR

Guest
Enes Değirmenci' Alıntı:
Bence sıfır almaktan ise ikinci el bakman daha mantıklı
İkinci el güvenilir nereden bulabilirim ki ¿_?

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury Mavi 1600mhz CL10 DDR3 Ram (HX316C10FK2/16) - 483,21 TL - Anakartınız 2200 MHz hızlara kadar OC 'lu bellek destekliyor ama DDR3 hem eski hem az bulunduğundan fiyatları gereksiz uçuk en makul 1600 MHz hız olacaktır bu attığım belleği alabilirsiniz.
Aynen öyle gereksiz uçuk fiyat eski teknoloji günümüzde tercih bile edilmiyor nerdeyse. Fiyatın daha düşük olmasını beklerdim bende... Geçen bir yerde 1866mhz görmüştüm onu bulamıyorum satıldı galiba :'/ tekrar bulabilirsem uyumluluk olarak neye bakmam gerekir bilgilendirirsen sevinirim ?

Birde hazır konu sıcak iken konu dışı iki sorum olcak yeni konu açmiyim dedim.. 1. Neden imza ekleyemiyorum ? 2. Şuan mobil tarayıcıdan giriyorum tarayıcı ayarlarından "masaüsü görünümü"ne neden geçemiyorum bu sitede?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem INTEL uyumsuz RAM bulman için tozlu raflardan bulup çıkartman gerek çok ama çok zor INTEL ile uyumsuz RAM bulman bir sorun olmaz.

Ancak 1866(O.C.)/2133(O.C.)/2200(O.C.)/2000(O.C.) bu RAM 'leri OC ile bu hızlarda kullanabiliyorsun yani burada bir uyumsuzluk olabilir. Anakart yada işlemci odaklı. Bu 1333/1066/1600 MHz hızları ile direkt kullanabiliyorsun yani bence 1600 MHz en az olası sorun için tercih edilmesi gereken hız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani dediğim gibi uyumsuz bir RAM bulmanız zor INTEL tarafında 1866 MHz olanı alabilirsiniz. Anakartınızın bellek listesi çok karışık o listeye göre gidilmez. 2016 5. ay son bellek güncel listeniz https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/H61M-D/H61_2DIMM_report160427.pdf bu PDF ama bellek listesi BIOS güncellemesi ile genişlemesine rağmen son BIOS sürümünüz 2014 yılı tarihli yani firma önce BIOS 'u çıkartmış sonra kafasına göre listeyi güncellemiş test edip BIOS güncellemesi çıkartmamışlar. Listeye pek bakmayın 1866 MHz yada 1600 MHz ikisi de listede yok zaten ki listede olan bir ürün bulmak neredeyse imkansız değişik bir liste listeye takılmayın.

KS
S

SmileFateJR

Guest
Bu liste olayı iyiymiş her anakartta varmıdır acaba böyle liste o_O)
İlginize teşekkür ederim 1866 olanı alıp denicem

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her anakartta var bu listeler ama eski nesillerde pek dikkat etmiyor firmalar artık önemli ama önceden umursamaz hazırlıyorlardı firmalar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri