Dertleşelim mi?

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
RTE şu an TV de konuşuyor gençliğimizi yaşayamıyoruz diyorlar diyor siz kendinize bakın falan birşeyler diyor ve o kadar mantıksız ve devrik cümleler kuruyor ki ben anlamadım bile ama insanlar aağğğ haaaağ diye bağırıp tezahürat yapıyor.
Şahsen bu forumda çok siyaset yapmak istemiyorum ama RTE yaşlandı ve eskide kilitli kaldı. Onun dönemindeki en iyi aktivite mahalle maçından sonra dolmuşla camiye gitmek olduğu için ve bunu yaklaşık büyükşehirlerde altı yedi liraya yapabildiğimiz için iyi gençlik geçirdiğimizi savunuyor : ))))

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam yani bu yaşlarımızı iyi geçirmememiz bizi böyle yaptı zaten. Gençlikten beri stresle, baskıyla, geçim kaygısıyla, fikir kısıtlamasıyla, sorgulama karşıtlığıyla ve buna benzer şeylerle bizi kısıtladıkları için bu haldeyiz. Daha iyi olabilirdik ama napalım...
Ülkenin kaderi 45 yaş üstülerin vereceği oya kaldı.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Şu "Z kuşağı" 18 yaşına gelse değişen şeyler olur belki.
Hocam ben rte den başkasının bu ülkeyi bağımsız ilerletebileceğini sanmıyorum pek. Silah üreteceklerini sanmıyorum , ekonomi ne kadar iyiye dönerse dönsün. Bizden biri çıksa ne güzel olur. Küçükken cumhur başkanı olmak istiyordum :D . Şuan aday olabileceklerden bir şey beklemiyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Z kuşağı diye oylar tarafında bahsediliyor da abi bu Z kuşağı denilenlerin çoğu tiktokta salak salak hareketler paylaşıyor. Tiktok izleyen adam büyüyüp sadece oy vermek değil cumhurbaşkanı olacağına büyümesin kalsın öyle.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Z kuşağı diye oylar tarafında bahsediliyor da abi bu Z kuşağı denilenlerin çoğu tiktokta salak salak hareketler paylaşıyor. Tiktok izleyen adam büyüyüp sadece oy vermek değil cumhurbaşkanı olacağına büyümesin kalsın öyle.
Kesinlikle katılıyorum. Çoğu a*tal . Hiç bir şey bilmeden başa kimin geçmesi gerektiğini söylüyorlar ve bu komik. %90 ı günün 25 saatini tiktokda geçiriyor. İşimiz zor.

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Kesinlikle katılıyorum. Çoğu a*tal . Hiç bir şey bilmeden başa kimin geçmesi gerektiğini söylüyorlar ve bu komik. %90 ı günün 25 saatini tiktokda geçiriyor. İşimiz zor.
Her ne kadar çoğu sıkıntılı olsa da bizim nesili diğerlerinden daha ileri görüyorum. Daha bilimci, felsefeci, en azından ülkeye faydası dokunacak insanların çıkma ihtimalinin fazla olduğunu düşünüyorum. Herkesin vatana millete hayırlı olmasına gerek yok zaten olamaz. En azından hiç azımsanmayacak kadar büyük bir kesim vatana millete hayırlı olacak gözüyle bakıyorum

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Hayırlısı olur umarım : ). Alanlar farklı, amaçlar aynı. Kendimize Omnia Games olarak hitap ettiğimiz 4 kişilik küçük bir stüdyonun kurucusu olmanın gururunu yaşamakla birlikte bütçe problemleri yüzünden çektiğimiz sorunlarla uğraşırken yazıyorum böyle şeyleri genelde. Yine de umudumuzu yitirmemeliyiz, o konuda çok haklısınız. Tekrar başarılar dilerim : )

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
ben bundan 45 50 gün öncesine kadar aynı bu halde ekonomik durumun etkisini damarlarına kadar hisseden biriydim. Bütün gece videolar izleyerek evdevakit geçirip sabahları uyanmayıp öğlen kalkıp evden çıkmadan takılıyordum. 50 Gün önce C programlama dilini öğrenmeye merak saldım ve hala devam ediyorum. Öğrendim ki ingilizce çok önemli ve iyi bir iş kurmak için şart, kendimi geliştirdiğimi hissediyorum. Yazılımla tanışmamın ardından İstanbulda eğitim gördüğüm zamanlarda tanıştığım bir kazakistan'lı kızdan galiba hoşlanmaya başlamıştım. Kendisi türkçe anlıyor fakat konuşmakta çok zorlanıyor, kazakistanın rusya tarafından olduğu için iyi seviyede Rusça biliyor. Gerek ilerleyen şirket döneminde faydama olur diye gerek onla sohbet etmek için ayrıyeten Rusça öğreniyorum. Bu pazartesi İngiltere'de XXXXL.T.D. şirketimi kuruyorum. Shopify üzerinden avrupa ve amerikaya satışlar yapmayı planlıyorum. Şu an satabileceğim bir kaç ürün buldum ve reklamlar için de tiktok facebook'u aktif olarak kullanacağım. Aldığım bir kaç amazon eğitimi de bulunuyor fakat amazon için şu an erken. İlerleyen zamanlarda ikinci bir şirket (türkiyede olacak) ile türkiyeden avrupaya (hollanda italya almanya) çok kaliteli sweet tişört satmayı planlıyorum. Tekstil işini avrupaya satarsam çok para kazanabilirim. (ucuz kargo maliyeti sağladığımda bunu yapacağım.) Keman çalmaya çalışıyorum fakat şu an bu bahsettiklerimden dolayı açıkçası vakit ayıramıyorum. Hedeflerime ulaştığımda güncelleme yaparım. Dertlerimden uzaklaşmam gerektiğini fark ettiğimde olduğum yerden çıkıp kendimi zor durumda sorumluluk altında hissettirmeye mecbur bıraktım böylece sorumluluklarım ve hedeflerim üzerinde çalışmaktan kafamı kaldırıp dertlenmemeliyim bile. Umarım bu durumda olan tüm benim gibi 20 25 aralığındaki genç arkadaşlar umutlarını yitirmez ve devam eder.. "Bir kıymetli insan için bir lisan öğrendim."
Çok başarılı bir hikaye. Instagram da bir müzik varya her motivasyon konuşmasının arkasına konuluyor. Bunun arkasına koy müziği oldu sana motivasyon konuşması.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Her ne kadar çoğu sıkıntılı olsa da bizim nesili diğerlerinden daha ileri görüyorum. Daha bilimci, felsefeci, en azından ülkeye faydası dokunacak insanların çıkma ihtimalinin fazla olduğunu düşünüyorum. Herkesin vatana millete hayırlı olmasına gerek yok zaten olamaz. En azından hiç azımsanmayacak kadar büyük bir kesim vatana millete hayırlı olacak gözüyle bakıyorum
Z kuşağının çoğu boş ama haklısınız kafası çalışanlarda çok. Uzatmaya gerek yok. Bu arada yaşlarınız kaç? Ona göre konuşayım.

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Çok başarılı bir hikaye. Instagram da bir müzik varya her motivasyon konuşmasının arkasına konuluyor. Bunun arkasına koy müziği oldu sana motivasyon konuşması.
JDOAROWKFKTJKSJ ÇOK HAKLISINIZ HOCAM FKSKFKSKDZ

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
İnsanları anlamıyorum. Bir gün gecenin 2sinde gizli numaradan kızın biri aradı. Senle tanışmak istiyorum ama çekiniyorum falan filan. Ben ilk başta geçiştirip kapatmaya çalıştım çünkü önceki deneyimlerimden dolayı kızlarla artık neredeyse konuşmama kararı almıştım. Her neyse çok rica edince konuşmaya başladık. Sohbeti falan sardı. O gece 1 saat falan konuştuk. O aralar çok kötüydüm ancak onunla konuşup dertleşince bi iyi olmuştum. Bir süre sonra okulda yanıma geldi, sohbet ettik. Kız çok hoş, saf ve tatlı biriydi. Bir gün deneme sınavı vardı ve benim sınıfıma geldi. Denemeden önce herkes telefonunu masaya koyuyordu, ben de koymuştum. Sınıfıma geldi ve masamdam telefonumu aldı, yüzümü okutup telefonu açtı Instagram'ı açıp hesap adlarıma baktı. Sonra telefonu kapatıp masaya geri koydu. Ben noldgunu bile anlamadım o sıra. Deneme bitince eve geçtim. Ardından istek atmasını bekledim. O an farkettim ondan hoşlanmaya başladığımı. Dedim yeni bir maceraya daha giriyoruz kesin bunun da sonu kötü biter. O istek atmayınca dedim bari ben atayım nolcak (Çok utangaç birisiyimdir o yüzden saçma sapan tereddüt ettim başta) dedim ve istek attım. Kabul edip beni geri takip etti. Mutlu olmuştum.
Kendimi anlatayım, içinde kötü şeyler yaşayan ancak kafa dağıtmak için milleti eğlendirip güldüren, millet eğlendikçe kendisi de mutlu olan ve hep mutlu gözüken çocuğum. Kolay kolay kimseye içimi dökmem. Instagram storylerimde hep milleti güldürüp eğlendirmek için üstünde bazen saatlerce düşünüp çektiğim komik storyler. Bu storylerin hepside öne çıkarılanlarımda duruyor. Kız da beni takip edince bütün paylaştığım storyleri beğendi. Bi mutlu olmuştum. Dedim bana öyle bir video lazım ki kız bana yazsın oradan sohbete gireyim. Tam da düşündüğüm gibi oldu. Sohbet ederken hep bana iltifat falan ediyordu. Mesajına geç cevap verirsem direk trip falan atıyordu. Bu böyle 1-1.5 hafta devam etti. En sonunda sırılsıklam aşık olmuştum. Gece yatmadan onu düşünüyor, eğer onunla o gün yazışmassam uyuyamıyordum. Her gece komik storyler atıyordum. Her sabahta gözümü açmadan aklıma o geliyor, telefonu direk elime alıyordum herhangi bir mesaj atmış mı diye. Bu böyle 1 hafta daha devam etti. Ama bir gün bu kızın en yakın arkadaşıyla sohbet ederken dedim söylim gitsin biri öğrensin artık dedim. Ve hiç ummadığım bir şey oldu. Kızın sevgilisi varmış. O an dondum kaldım. Telefon elimde gece odamdaki duvara baka kaldım. O an aslında birçok şey düşünüyordum ancak hiçbir şey düşünmüyor gibiydim de. Çok garip bir hisdi. Kendime geldiğimde arkadaşına dediğim ilk şey "madem sevgilisi var neden benimle flörtleşiyor?" oldu. Ancak o yanlışın vardır o öyle şey yapmaz vb. dedi. Ben de yazıştıklarımızı ve ilk aradığı gece aldığım ses kaydını attım (Normalde geceleri beni saçma sapan birileri arar birşeyler der kapatır ondan ses kaydı almıştım). O da şaşırmıştı. Sonra birşeyler daha oldu ama son olarak dersimi almış oldum. Doğru kişi veya güvenilir kız arkadaş yok abi. Hepsiyle bir sorun yaşadım. Tam mutlu oluyordum ki o gece beni aradı ya... Tam yaralarım kapanıyordu o gece arayıp iyice kapattı. Ancak sonrasında daha derin bir yara açtı. Ben de daha yanaşmak istemedim çünkü sevgilisi olup benle flortlesen kişiye güvenemem.
Ne güzel içimi döktüm be bir rahatladım eyvallah konu için.
Ahhh ve Abi İsmail abi yak yak

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
ben bundan 45 50 gün öncesine kadar aynı bu halde ekonomik durumun etkisini damarlarına kadar hisseden biriydim. Bütün gece videolar izleyerek evdevakit geçirip sabahları uyanmayıp öğlen kalkıp evden çıkmadan takılıyordum. 50 Gün önce C programlama dilini öğrenmeye merak saldım ve hala devam ediyorum. Öğrendim ki ingilizce çok önemli ve iyi bir iş kurmak için şart, kendimi geliştirdiğimi hissediyorum. Yazılımla tanışmamın ardından İstanbulda eğitim gördüğüm zamanlarda tanıştığım bir kazakistan'lı kızdan galiba hoşlanmaya başlamıştım. Kendisi türkçe anlıyor fakat konuşmakta çok zorlanıyor, kazakistanın rusya tarafından olduğu için iyi seviyede Rusça biliyor. Gerek ilerleyen şirket döneminde faydama olur diye gerek onla sohbet etmek için ayrıyeten Rusça öğreniyorum. Bu pazartesi İngiltere'de XXXXL.T.D. şirketimi kuruyorum. Shopify üzerinden avrupa ve amerikaya satışlar yapmayı planlıyorum. Şu an satabileceğim bir kaç ürün buldum ve reklamlar için de tiktok facebook'u aktif olarak kullanacağım. Aldığım bir kaç amazon eğitimi de bulunuyor fakat amazon için şu an erken. İlerleyen zamanlarda ikinci bir şirket (türkiyede olacak) ile türkiyeden avrupaya (hollanda italya almanya) çok kaliteli sweet tişört satmayı planlıyorum. Tekstil işini avrupaya satarsam çok para kazanabilirim. (ucuz kargo maliyeti sağladığımda bunu yapacağım.) Keman çalmaya çalışıyorum fakat şu an bu bahsettiklerimden dolayı açıkçası vakit ayıramıyorum. Hedeflerime ulaştığımda güncelleme yaparım. Dertlerimden uzaklaşmam gerektiğini fark ettiğimde olduğum yerden çıkıp kendimi zor durumda sorumluluk altında hissettirmeye mecbur bıraktım böylece sorumluluklarım ve hedeflerim üzerinde çalışmaktan kafamı kaldırıp dertlenmemeliyim bile. Umarım bu durumda olan tüm benim gibi 20 25 aralığındaki genç arkadaşlar umutlarını yitirmez ve devam eder.. "Bir kıymetli insan için bir lisan öğrendim."
Çok iyi hikaye. Bende bilgisayar alınca java öğreneceğim inşallah. 16 yaşımda başlarsam ileride çok büyük yerlere geleceğim gibi geliyor. Hayatınızda başarılar.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Aynı şekilde katılıyorum hem tiktokçu boş beleş insanlar % kaç ki çoğunluk aklı başı yerinde olanlardan.

enesNFT

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
iyi içimi döktüm şimdi sileyim de denk gelirler falan bilmediğim tanımadığım insanlara anlatmak sardı.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Yazılım çok güzel geleceğin mesleği falanda bana donanım tarafıyla ilgilenmek çok daha mantıklı geliyor yada çok daha güzel. Nasıl ifade edilirse.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri