Dertleşelim mi?

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam o konuyu çok kaçırdım ben hayırlı olsun : ))
Saol , çok ciddi değilim futbol için. Ama yeteneğim var ve kendime güveniyorum. Mesela küçükken mahallede vs oynuyordum ve beni tanımayan herkes futbola gidiyormusun diye soruyorlardı. Hatta çocuğum olsan seni futbola yazdırırım diyen bile oldu :ROFLMAO: . Küçükken çok futbola gitmek istiyordum ve futbolcu olmak istiyordum. Hayırlısı :D . Eğer hocalar senden olur derse futbolcu olucam.

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Saol , çok ciddi değilim futbol için. Ama yeteneğim var ve kendime güveniyorum. Mesela küçükken mahallede vs oynuyordum ve beni tanımayan herkes futbola gidiyormusun diye soruyorlardı. Hatta çocuğum olsan seni futbola yazdırırım diyen bile oldu :ROFLMAO: . Küçükken çok futbola gitmek istiyordum ve futbolcu olmak istiyordum. Hayırlısı :D . Eğer hocalar senden olur derse futbolcu olucam.
Hayırlısı olsun hocam forumdan hep yazılımcı çıkıyor bir tane de futbolcu mezun edelim :D

KnithsSs

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
58
Hocam ben rte den başkasının bu ülkeyi bağımsız ilerletebileceğini sanmıyorum pek. Silah üreteceklerini sanmıyorum , ekonomi ne kadar iyiye dönerse dönsün. Bizden biri çıksa ne güzel olur. Küçükken cumhur başkanı olmak istiyordum :D . Şuan aday olabileceklerden bir şey beklemiyorum.
Katiliyorum

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Oha hocam oldu mu o kadar. Daha çok merak ettiğim şey rakı ne kadardı çok rakı içen biri değilim de en son bi tane viskiye 280 lira bayıldığımdan beri alkol fiyatı takip ediyorum NDKAKDMKAD
Şu an ki fiyatını bilmiyorum. Ben en son 92 tl den stok atmıştım. Onunda sonu geldi işte.

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Hocam siz olayı yanlış anladınız sanırım. 15 yaşındayım tarlada ve dönercide çalıştım bir sürü freelance iş yaptım her türlü kendimi geçindirmeye kendi paramı kazanmaya çalıştım ve şu anda da dijital oyun tasarımıyla ilgileniyorum. Burada isteklerimizde yanlış bir şey yok aynı koşullarda daha iyi yaşayabilirdik. Her türlü kendi yolumu arayıp aileme yük olmamaya çalıştım ve belli bir yere kadar da başardım fakat fiyatlar o kadar hızlı yükseliyor ki birine yetiştiğinde diğer zam gelmiş oluyor zaten. Benim yıllarca olan emeğim boşa gidiyor neredeyse. Paramın değeri yok gibi hissediyorum. Yıllardır tek başıma hem fiziksel hem dijital işler yaparak biriktirdiğim paranın düzgün bir karşılığının olmamasından şikayet ediyorum. Sizce ben enayi miyim kıymet bilmez miyim yoksa gerçekten akıllı biri miyim?
Kankam ben senin yaşında komilik yapıyordum tekstil de çalışıyordum o paralarla USD alıyordum 2 yillik birikimle anca PC toplayabilmistim

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
150 TL günlük alıyordum garsonluk dan 30 USD yapıyordu şimdi garsonluk un günlüğü 260 TL 15 dolar anca yapıyor 3 yılda yarı yarıya XD

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Selamlar! Türkiye'de yaşayan insanlığın son kalesine sesleniyorum, nasılsınız keyifler yerinde mi? Şahsen benim bayağı uzun zamandır değil. Git gide her şeyde artan fiyatlar canımı sıkmaya başladı ve bunun için konu açmaya karar verdim. Sadece bilgisayarlarda değil onlardaki fiyat artışları beter olduğu için onları konuşuyoruz ama farkettiniz mi artık arkadaşlarınızla gezmeye gittiğinizde 200-300 lira yetersiz geliyor. Sizi rahatsız ediyor mu bilmiyorum ama beni çok rahatsız etmeye başladı. Her gün gelen zamlardan tek bunalan ben değilim değil mi nolur yanlız değilsin deyin ya dnakkdwkdma. Delirmek üzereyim cidden ülkede yaşamak büyük bir zulüm olmaya başladı. Markete giriyorsun insani ihtiyaçlarını alıyorsun 1000-1500 lira hesap bırakıp çıkıyorsun. Hele sigara alkol vesaire kullanıyorsan bittin zaten 5500 lira asgari ücret direkt sigaraya gidiyor. Şahsen evde çok duran birisi değilim çok seyehat ederim ve hem işime devam etmek hemde oyun oynamak için bir laptop arıyordum. Ne zaman "işte bu güzel!" Dediğim bir cihaz olduysa ertesi gün 1000-2000 lira zamlanmış oluyor. Her şey dünya genelinde ucuzlamaya başladı fakat bizde sabit bile durmuyor artmaya devam ediyor. Konudan konuya atlayacağım ama yani insanların sosyalleşmeye ihtiyacı var ve gidip bir kahve bir yemek yeseler 400 500 lira hesap çıkıyor ve doğal olarak bu insanların gözünü korkutuyor. Ben en son ne zaman arkadaşlarımla dışarı çıktım hatırlamıyorum. Aslına bakarsanız o kadar uzun zamandır hiçbir şeyi planlamıyorum ki zaman algısı falan kalmadı. Yıllar, aylar, haftalar, hatta günler bile karışıyor. Neyse aşırı uzatmaya gerek yok hepiniz bunların ne olduğunu biliyorsunuz. Bu bir dert duvarı abi ne zaman bi derdiniz olursa yazın içinizi dökün. Aklınızda tutmak artık daha zararlı çünkü...
Kapıdan çıktığım an 50 TL gidiyor dersem ironi yapmış olmam. X kişisi arıyor hadi toplanalım tamam diyorum(doğdu güneşim :) ) hazırlanayım. Gün boyu sigara içilecek o yüzden gidip 30 TL'ye sigaramı alıyorum. Havalar sıcak yanına bir de soğuk içecek diyelim 10 TL. E bide bunun ulaşımı var oraya da 7+7 TL verdim, oldu bana 54 TL. Zaten Starbucksta kasadaki arkadaşlar artık alıştı benim ekibi görünce az buzlu sütlü filtre kahve veriyorlar direkt 21 TL. Çevremde benim dışımda tüm arkadaşlarımın durumu iyi olduğundan bide yemek yendi mi Star sonrası min 30 TL. Bu şekilde günlük 105 TL ortalamayı buluyorum, Allahtan borsa morsa işleri var da o sayede bir şeyler yapabiliyorum. Üniversite konusuna gelirsek Uçak mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum, e tabi Gamerız :D Sağlam sayılabilecek bir makine lazım fiyatlar 15k. Tarikatların beş para etmez yurtlarında kalmak istemiyorsan bir de ilk senen ise özel yurtlar/apartlar da kapıyı 3k dan açıyor. Kısacası sosyal ve sportif olarak hiçbir şey yapamıyorsun. Ha yaparsın ama aylık eve giren maaşınız min 15k ise. Daha bunun tatiliydi, fitnessıydı, sevgilisiydi, alkolüydü. Kısacası artık paran yoksa zorunlu asosyal oluyorsun :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Çiğköfte ve alkol muhabbetine de girmiş olayım. 2020/21' de canım sıkılınca alırdım kavun ,peynir, şalgam bir de ufaktan 35'lik rakı 150-170 i geçmezdi kendimce keyif yapardım. Birkaç ay önce 2 arkadaşımla beraber gidelim içelim dedik tabi sevgililerimizden ayrılmışız, birde yks sonuçları tokatlamış. 100'lük Tekirdağ Rakısı Altın Serisi: 549,00 TL. Tekele giderken diyoruz işte adam başı 100/150 çıkar hallederiz ya. Neyse uğradık Migrosa 549 Tl'yi görünce kredi kartları havada uçuşmaya başladı. Mangalıydı, yakıtıydı, mezesiydi derken toplam 1k para çıkmıştır. Lise sonda o paranın üstüne 500 daha eklesem marmariste apart da kalıyordum 3-4 gün. Çiğköfte mevzusu da bir garip abi. Dönere kafa tuttu ya dönere. Önceden para olmadığında giriyordum yemeksepetine söylüyordum yarım kiloyu temizinden doyuyordum. Daha geçen gün yine aynı senaryo ama bu sefer çiğköfte çok pahalı ya dedikten sonra döner sipariş ettim. Pizza, burger vb arşa tırmanmış zaten. Önceden 100 tl harçlık alınca 2 büyük boy söylerdim. Şimdi 100 tl harçlık aldığımda 2 küçük zor söylüyorum zaten orada mevzu kapanıyor

KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Kapıdan çıktığım an 50 TL gidiyor dersem ironi yapmış olmam. X kişisi arıyor hadi toplanalım tamam diyorum(doğdu güneşim :) ) hazırlanayım. Gün boyu sigara içilecek o yüzden gidip 30 TL'ye sigaramı alıyorum. Havalar sıcak yanına bir de soğuk içecek diyelim 10 TL. E bide bunun ulaşımı var oraya da 7+7 TL verdim, oldu bana 54 TL. Zaten Starbucksta kasadaki arkadaşlar artık alıştı benim ekibi görünce az buzlu sütlü filtre kahve veriyorlar direkt 21 TL. Çevremde benim dışımda tüm arkadaşlarımın durumu iyi olduğundan bide yemek yendi mi Star sonrası min 30 TL. Bu şekilde günlük 105 TL ortalamayı buluyorum, Allahtan borsa morsa işleri var da o sayede bir şeyler yapabiliyorum. Üniversite konusuna gelirsek Uçak mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum, e tabi Gamerız :D Sağlam sayılabilecek bir makine lazım fiyatlar 15k. Tarikatların beş para etmez yurtlarında kalmak istemiyorsan bir de ilk senen ise özel yurtlar/apartlar da kapıyı 3k dan açıyor. Kısacası sosyal ve sportif olarak hiçbir şey yapamıyorsun. Ha yaparsın ama aylık eve giren maaşınız min 15k ise. Daha bunun tatiliydi, fitnessıydı, sevgilisiydi, alkolüydü. Kısacası artık paran yoksa zorunlu asosyal oluyorsun :)
Çok haklısınız hocam. Paran yoksa asosyal olmak zorundasın artık.

kaju4920

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
We talk to everyone in the class, but that's not true friendship. He just spoke in class. It's like people who knew each other before don't talk to new friends.
get-mobdro.com

Son düzenleme:
KS

PoizDev!

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
Sınıftaki herkesle konuşuyoruz da gerçek arkadaşlık o değil. Sadece sınıfta konuştu bitti. Daha önceden birbirini tanıyanlar yeni arkadaşlar ile konuşmuyor gibi bir şey.
çoğu kişi öyle ki hocam. kimse çoğu okul arkadaşıyla ciddili arkadaşlık kurmuyor uani, bu pek sizin sorununuz değil emin olabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri