DESTEK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anladım. Kontrol ettim de anakart ile uyumlu gözüküyor. SSD 240 TL olmuş yakın bir fiyat olursa RAM dan edilen kârı oraya vermiş olsam iyi etmiş olur muyum? Çünkü oyun odaklı değil de hem oyun hem bana lazım olan (autocad gibi müh programları kullanıcam) programlar kullanıcam.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anakartta yuva tipi M key demiş. O uyumlu mu anlamadım. Gerisi uyumlu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun yok NVMe SSD standart diskler piyasada var. M Key vs. bunlara takılmayın uyumluluk sorunu yok. A320M S2H sizin anakart standart NVMe SSD disk desteğine sahip ki zaten standart dışı ürün bulamazsınız çok zor bir sorun yok içiniz rahat olsun.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anladım. Yani bu m.2 SSD yi tercih edeyim mi?

Ayrıca önerdiğiniz PSU yu da koymuşlar :) Pişman olacam gibi :)

Önceden haberim olsa her cumayı beklerdim yavaş yavaş dizerdim. Acele ettim sanki.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
RAM ile PSU yu aldım. N11 den aldığımı iade edecem iptal yolladım. Adamada ayıp olduda 250 TL nere 281 nere :A:WD

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
m.2 SSD yi alayım mı ? Sizce genel olarak düşününce patriot sata yı almasam onu alsam değer mi ? Stok bitmedi o.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
İndirimleri bilsem beklerdim. Kısmet ya daha doğrusu. Çıkacağı varsa o bir şekil çıkar. Burada varmış nasibimiz seninde aklına yeni geldi :) Diğerlerinide pek pahalı almadım zaten. RAM ve PSU iyi oldu kan gibi :D

M.2 kart gibi duruyor ya o alma diyor. Depolama elemanı değilmiş gibi. İlk defa kullanıcam birde kararsız kaldım. Bidiğimiz HDD ve SSD satanın kart versiyonu değil mi? Araştırmadım hiç bunu.

O Seviyede daha ucuzu olmaz de mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hayır M.2 disklerin giriş biçimi PCIe arabirimini kullandığı için öyle ki PCIe arabirimini kullanmalarının sebebi ise hız odaklı o arabirim daha fazlasınız sunuyor. Örnek olarak aşağı bir kıyaslama sunuyorum.

SX8200 Pro 256 GB M.2 vs Patriot Burst 240 GB SATA

SX8200 Pro 256 GB M.2 : Ortalama 70 K IOPS + 180 TBW Firma tarafından belirlenen Disk Yazma Ömrü + 1150 MB/s Yazma - 3350 MB/s Okuma hızı
Burst 240 GB SATA : Ortalama 255 K IOPS + 160 TBW Firma tarafından belirlenen Disk Yazma Ömrü + 500 MB/s Yazma - 555 MB/s Okuma hızı

Gördüğün gibi IOPS değeri olarak 160 puan daha iyi ve Okuma/Yazma olarak ise okumada yazmada 2 kat ve okumada neredeyse 5 kat daha hızlı bir SSD M.2 disk. Bu değerler oyunlarda pek anlaşılmaz ama diğer kullanımlar için M.2 diski çok daha iyi yapıyor.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bu seviyede daha ucuzunu bulamam demi ayrıca sata oyunda etkili mi?

27 tane var acil yazarsanız alabilirim , zaten max limite ulaştım 2600 TL :D Ona yetiyor tam öyle diyim.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
-Dün yazdım ama mesaj gitmemiş herhalde. Araştırdım da biraz bişeyler kaptım gibi. IOPS(girdi-çıktı işlem/s) ve TBW(ömür)yüksek olacak. Sata 185K IOPS fazla sizdeki bilgiye göre. Bu istenmeyen durum olsada satadan daha iyi performans sağlıyacak. 20 TBW fazla olması da sataya göre uzun süre kullanım sağlıyacak. Böyle anladım.

O siteden PSU RAM ve SSD'yi aldım. Diğer parçalarda tamam.

-Win10 kuracağım ama farklı sürümler mevcutmuş. Kurarken win8.1 prodaki gibi ucuza kalıcı key alacağım en azından lisan süreniz bitti aktifleştir gibi şeylerden kurtarıyor.
Siz win10 hangi sürümünü önerirsiniz ve bu ucuz keyleri kullanmayı tavsiye eder misiniz? Önceki keyi de siz önermiştiniz (bu yeni hesap eski hesabı bulamıyorum bayadır PCH takipçisiyim :) )

-Birde şuan ki HDD içinde kurulum mevcut. Win8.1 pro, uygulama, program ve resim vs var. Format atmadan yeni sistemi kurduktan sonra taksam sorun olur mu?Bazı dosyaları aktaracak yerim yok. Sadece 16GB Flash var.(HDD içinde lazım olanları alıp geri kalan uygulama win8.1 gibileri sileceğim)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 10 Pro kullanın en kullanışlı en sorunsuz sistem bu. Win 8 'e bulaşmayın doğru dürüst sürücü desteği yok ve sorun olduğunda çözüm bulmak çok zor. 7 zaten geride kaldı artık.

IOPS değerleri M.2 disklerde çok daha iyi ki bu IOPS değerleri küçük dosyalar ile çalışma hızını temsil ediyor SSD disklerin. Benim verdiğim değerler QD32 verisinin performanslarıydı en temelde önemli olan değer Windows altında bu değerdir. TBW ömrü olarak SATA model daha iyi ama diğer SSD diskin ortlamasıda yüksek 20 TBW fark çok bir şey ifade etmiyor diğer artıları neticesinde ki bu değerler firma tarafından biçilen değerler kendilerini garantiye aldıkları değerler diyebiliriz. Bu değerlerin 3-5 hatta 20-30 katına çıkan diskler var. Yüksek olması iyi ama arada çok ciddi fark yok diğer artılara nazaran M.2 disk daha avantajlı durumda.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anladım teşekkür ederim.

https://www.yazilimbudur.com/urun/windows-10-professional-dijital-lisans/1 en ucuz bu var güvenilirmiş hem de. Bu anahtarları kullanmam sorun çıkartmaz diye düşünüyorum. Win8 e bir kere bulaştım daha o hataya düşmem zaten. win8 kurulu HDD yi win10 kurduktan sonra sisteme takmam sorun olur mu? İçindeki bazı dosyaları alıp silecem gerisini zaten.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bende buradan satın adım 2 saat içinde sorunsuz geldi key 1 seneye yakındır kullanıyorum tercih edebilirsiniz.

Windows 8 yada başka bir sistem kurulu diski yeni Windows kurulu bir sisteme takabilirsiniz. Ancak sistem başlangıcında Windows 2 sitem görecek ve hangisi ile başlatmak istediğinizi soracak olursa Windows 10 kurulu diski seçmeyi unutmayın.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
İşlemci geldi de şimdi açarsam adam 12nm değilse alamayız ama hepsi 12nm dedi. Adam böyle diyince şüphede kaldım açıkçası.

Kutuda: Heat Sink Fan İncluded CPU for DT(6C/12T, 19MB Cache) 3.2ghZ BASE/3.6 ghZ Precision Boost
Part #: YD1600BBAFBOX yazıyor..

İşemci üzerinde: YD1600BBM6IAF UA1939SUT 9HQ6236V90381 DIFFUSED IN USE MADE IN CHINA 2017

AF yazdığında 12nm hehralde ama emin olamadım. Bu 12nm mi?

Tamamdır 12nm çıktı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sondaki AF revizyon yani 12nm demek oluyor. AFBOX kutulu revizyon sadece AF kutusuz revizyon Tray işlemci. Yani işin özü 12nm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri