DESTEK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Satıcı kafamı karıştırdı biliyordum da. Etiketi kesince alamayız diyor 12nm ama olmaya da bilir diyor :) Emin olmak istedim, tesadüfen kurulum yapan adam da bu işlemciyi tanıttı kod aynıydı.

Kurulum videosu izlerken tesadüfen bilindik bir hesap A320 anakart ile OC yapmış. Adamda dünyada ilk diyor. Üzerinden 2 yıl geçmiş. Özelliklerde OC yok diyor ama işlemci gibi bu da rev1.1 sürümünde OC aktif midir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AMD A320 için OC ayarlarını BIOS ta sunmuyor işemciye OC yapamazsınız normalde ama o adam her kimse BIOS a bir şekilde müdehale etmiş olabilir yani kod vs. yazarak BIOS kilidini açmış olabilir bir bilgim yok bu konuda siz yinede denemeyin derim.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Ben oc la filan uğraşmam gerekte yok olsa kesin b450 alırdım. Kuzene de diyorum b450 al diye zorluyor şansını :D

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Şu sistemi inşallah sorunsuz kuraydım baya rahatlıyacam. Aklıma sorular takılıyor anca. En iyisi hazır almakmış.
Şimdi de merak ettiğim konu 2.ram alırken 1.rama göre mi almalıyım. Biri 3200 8 ddr4 iken diğeri birerbir aynı mı olmalı? Her yönden farklı ddr4 ram taksam ne gibi sorunlar oluşur. Farklı farklı yorunlar okudum googlede. Işin aslı nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birebir aynı özelliklerde RAM tercih etmelisiniz. Eğer bu tarz bir şey yapmayıp birbirinden farklı 2 RAM alıp sisteme takarsanız RAM çalışma mantığı 2 RAM 'i birebir aynı özelliklerde çalıştırıp kullandığı için farklı RAM 'lerde sistem 2133 MHz DDR4 varsayılan hızdan yukarı çıkamaz. XMP açamazsınız 2 RAM için farklı XMP ayarları olduğu için ve manuel OC yapmanız gerekir RAM 'lere ki 2 RAM farklı olduğundan birebir aynı değerlere çıkamayabilirler yani sorunlar sorunlar... Aldığınız RAM diyelim ki 3000 MHz CL16 1.35V bir RAM siz alacağınız diğer RAM 'i aynı özelliklerde almalısınız marka önemli değil özellikler aynı olsun yeterli.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
2.ramın aynısını ilerde bulamazsam diye düşünüp indirim olursa alırım belki diyordum da gerek kalmadı açıklamanız aydınlattı.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Parçalar geldi kurulum yapıyorum ama PSU içinden küçük paket çıktı. İçinde taş var gibi duruyor tam anlamadım ne olduğunu. Yemeyin yazıyor. Bu kullanmam gereken birşey mi?

Desiccant mış ya bende farklı birşey sandım :) . Hep sorduktan sonra buluyom ne olduğunu :)

Yalnız benim eski PSU nun fan kabloların oradaydı yani dışarıya veriyordu havayı. Bu sharkoon PSU da ise fan anakarta ve ekran kartına doğru. Ciddi sorun çıkartmaz değil mi

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Kasanın kendi fanı 3 dişi girişli ve eski anakartta CHA FAN kısmına takılıyor. Bu GA A320M S2H anakartta CHA FAN girişi yok ama SYS FAN yazıyor ve 4 uçlu. Buraya taksam çalışır mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Artık yeni nesil anakartların hepsinde 4 pin pwm bağlantı var ve bu bağlantı 3 pin DC ve 4 pin pwm fanları kontrol edebiliyor sorun yok.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
O kısım tamam. CHA FAN değilde SYS FAN yazıyor. Youtube de izlediğim yeni nesil fanda da CHA yazıyor. SYS FAN a bağlamam sorun olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CHA veya SYS FAN şunlara takılma lütfen açıkla açıkla bir hal oldum. :D İşlemci fanını CPU_FAN kısmına yapıyorsun geri kalan tüm fanları SYS_FAN portlarına bu hepsi kadar dert edilecek bir durum yok yada bilmen gereken başka bir şey yok.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Valla hakkını helal ödenmez 8 sayfa olmuş :) Ben anladım zaten de içim rahat etsin diye soruyorum. Cevap gelmeden taktıydım zaten. Hepsini hallettim o kafamı karıştırdı.

Çalıştı ama fan hızlanıyor yavaşlıyor. Görüntüde gelmedi. Sorun nerede olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fan hızı BIOS ilk aşamada tam devir sonra sıcaklık kontrolüne bağlı yavaşlar o dert değil.

Görüntü gelmemesi ise birkaç şeyden olabilir. Eğer sistem görüntü vermeyip direkt kapanıyorsa işlemciyi tanımamış olabilir anakart güncel dendi size satıcı tarafından ama olmayabilir. Eğer sadece görüntü gelmiyorsa montajda bir sıkıntı olabilir kontrol edin. Ekran kartı görüntü çıkışından monitöre giden kabloyu bir kontrol edin. RAM 'i taktığınız slotu kontrol edin tek RAM için anakart belli bir slotu kullanıyor olabilir. Slotu değiştirip deneyin. Güç girişlerini kontrol edin. CPU üzerindeki soğutucuyu fazla sıktıysanız vidayı dönmek için zorlandığı yere kadar sıkın zorlamayın CPU 'ya fazla baskı görüntü gelmesini önler.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Sogutucu vidaları tornavida durana kadwr sıktıydım gevşettim. RAM biraz oynak sabit durmuyor tam ama 2.slota aldım. Kablolama vs 2 saat uğraştım hata olmasın diye. 20 kez kontrol ettim. Anakartın CD si var onu takmam gerekiyor mu sistem sıfırya?

Biraz bekletsem yanar mı o şekil de.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
CD vs ile ilgisi yok o bir şey değiştirmez.

Birde RAM biraz oynak ne demek. RAM 'de 2 çektik olur iki ucunda onlar anakarta sabitlemek için RAM slotunun iki ucunda da aynı çentik mekanizmasından olur birbirine çıt diye ses verip oturacak öyle oynak filan olmaz montajı tam yapın onda sorun olabilir.

Eğer RAM oturunca yine sonuç vermez ise sanırım BIOS güncellemesi gerekecek anakartınıza ki ben bunu daha önce tahmin etmiştim zaten ama siz satıcı gerek yok dedi diye dediğiniz için pek durmadım üzerinde. Anakart büyük ihtimalle CPU 'yu tanımıyor. BIOS 'u son sürüme güncellemeden sanırım görüntü alamayacaksınız satıcı ile konuşun anakart satıcısı ile durumu söyleyin bakalım ne diyecek.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Soeun ekran kartı muhtemelen. Kasayı yerinden çıkarttım sadece gücle görüntüyü bağlayıp gözlemledim ve işlemc normal görüntüde geldi lakin ekran kartı 10 15 sn sonra duruyor. Fanları başta yavaş çalışıyor sonra komple durup ışıkları yanıyor.

Eski ekran kartımla deniyecem olmaz ise iade edecem :(.

Ekran kartım gt 630 asus sorun olmaz umarım ddr3 2gb 128bit

M2 ssd boş. Hdd de win8.1 kurulu. Burada karışıklık oluşur mu ?

Benim ekran kartı ile win8 geldi cihaz hazır hale getiriliyor kısminda ve fan azmış durumda yanacak diye korkuyorum.

Win10 kurulumuna geçtim. Bu seferde aldığim kod hata veriyor. Dellendim valla üniyede gidemedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aldığınız kartın güç girişleri var mı belki güç ile alakalıdır sorun. Kart sıfır olduğu için arızalı olma ihtimali az ondan soruyorum.

Disk ile ilgili sorun yok hangi diskte sistem varsa sistem onu görüp ilerler. Eğer yapmaz ise BIOS BOOT sekmesinden Windows kurulu diski birinci sıraya almanız yeterli.

Windows 10 Pro kurulumunda eğer Windows 10 Pro için aldığınız bir key varsa sorun yaşamazsınız. Eğer aldığınız key ile sistem uyumsuz ise sorun yaşarsınız. Eğer bunlar söz konusu değilse aldığınız keyde sorun olma ihtimalide var aldığınız yere mail atın.

KS

yasinbdk58

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Win10 u keysiz kurdum onu sonra halledeyimde adama 2 soru sorduk ser çıktı. Iade ettim kargoya vericem okula giderken. Hersey için tesekkur ediyorum. Allah senden razı olsun. Hakkını cidden ödiyemem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önemli değil soruların cevap bulsun gerisi boş. Bu sistem ile ilgili başka sorun olursa facebook üzerinden yaz bana daha hızlı çözeriz. Başka bir sorun olursa yeni konularda görüşmek üzere.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri