Soru Dfgt Mi Yoksa V900 Mü?

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Aslında açıklamalarımda vardı sebebini açıkladım.
Arcade oyunlarda direksiyonu bir sağa bir sola hızlıca çevirmeniz gereklidir. Böyle bir durumda 900 derece olarak oynarsanız bu direksiyonun dişlileri çok dayanmaz. Hızlıca yıpranmaya başlar. En sonunda kullanmak istemeyeceğiniz kadar kötüleşir. Dişliler aşındıkça direksiyonu çevirme hissiyatınız kötüleşir. Tırtık hissetmeye başlarsınız direksiyonu çevirirken.
900 derece direksiyonu 540 derece seviyelerine çekerseniz veya 480 derece bile olabilir. Bu sefer tur sayısı azalır ve hızlıca direksiyonu çevirmek zorunda kalmazsın. Bu şekilde daha nazik kullanmış olursun. Böylece daha nazik davranılan dişliler daha uzun süre dayanır.
Bu arada şey ben forzada drift oynayacağım yani o zaman sorun olur mu ?

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
en üstü Direct Drive diye geçiyor onlar ayrı bi dünya

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Yt üzerinde çok fazla sayıda drift için kullananlar mevcut fakat çok sallandığını ve dişli sesi geldiğini söylemişler. Birde çıkardığı sesten dolayı komşularla arkadaş oluyormuşsunuz. Tabii kendim denemedim duyduklarım bunlar. Yt de yine drift için oyun oyun ffb ayarları vb. var. Bunları ayarlarsanız daha iyi olur. Ama ilerde daha iyi bir sim setup kurmayı düşünüyorsanız ben olsam ikinci el bir dfgt ile başlardım. Arkadaşın belirttiği gibi yıpranmış cihazlara dikkat etmek lazım fakat 9-10k g29 a verip cihaza zarar gelmeyecek diye düşük ayarlarda kullanmaktansa 2.5-3k arasına dfgt alıp normal ayarlarda tadını çıkartırım. Kronik arızaları belli bir parçası sorun çıkartsa rahatça bulunur ve nispeten uygun fiyata halledilir. Belki yanlış düşünüyorumdur ama normal hayatta da bu normu benimsemeye çalışıyorum. 8-10 bin tl lik telefonu tank kılıflarla cam koruyucularla sarıp sarmalayıp tuğla gibi taşımaktansa 800tl lik telefonu olduğu gibi kullanmak bana çok daha mantıklı geliyor. Ya da fakirlik ruhuma işlemiş de olabilir.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Hepsinde aynısı geçerli. 900 derece direksiyonu 480 veya 540 derece hangisinde rahat ederseniz ona ayarlayın. Böylece hem direksiyonu çevirmesi kolaylaşır hem de dişlilerinin dayanma süresi artar. Bu hiç değişmez. 900 derece olarak kullanırsanız ani direksiyon çevirmelerine hem yetişmek zordur hem de dişlileri kısa sürede yıpratır.

9-10k g29 a verip cihaza zarar gelmeyecek diye düşük ayarlarda kullanmaktansa 2.5-3k arasına dfgt alıp normal ayarlarda tadını çıkartırım.
Kesinlikle hatalı düşüncedir. Birincisi DFGT zaten yıpranmış olabilir, aldığınız gün arızalı olursa nasıl zevk alacaksınız? İkincisi iyi bakılmış direksiyon bulsanız dahi kısa süre sonra siz bozarsınız 900 derece ile kullanırsanız ARCADE oyunlarda, bunu mu istersiniz? Üçüncüsü G29 daha kaliteli ve daha uzun süre dayanır ve garantisi de olacak bunu da düşünmekte fayda var? Dördüncüsü G29 ile DFGT kıyaslanamayacak kadar zevk farkı var bunu ne yapacaksınız?

DFGT de bulunan FFB için bana 1000 şahit bulsanız yine de FFB olduğuna beni ikna edemez kimse.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Hepsinde aynısı geçerli. 900 derece direksiyonu 480 veya 540 derece hangisinde rahat ederseniz ona ayarlayın. Böylece hem direksiyonu çevirmesi kolaylaşır hem de dişlilerinin dayanma süresi artar. Bu hiç değişmez. 900 derece olarak kullanırsanız ani direksiyon çevirmelerine hem yetişmek zordur hem de dişlileri kısa sürede yıpratır.

Kesinlikle hatalı düşüncedir. Birincisi DFGT zaten yıpranmış olabilir, aldığınız gün arızalı olursa nasıl zevk alacaksınız? İkincisi iyi bakılmış direksiyon bulsanız dahi kısa süre sonra siz bozarsınız 900 derece ile kullanırsanız ARCADE oyunlarda, bunu mu istersiniz? Üçüncüsü G29 daha kaliteli ve daha uzun süre dayanır ve garantisi de olacak bunu da düşünmekte fayda var? Dördüncüsü G29 ile DFGT kıyaslanamayacak kadar zevk farkı var bunu ne yapacaksınız?

DFGT de bulunan FFB için bana 1000 şahit bulsanız yine de FFB olduğuna beni ikna edemez kimse.
Dediğim gibi katılmayabilirsiniz düşünceme saygı duyarım ama bu zaten bizi insan yapan olgu herkesin düşüncesi bir olsaydı hiçbir alanda gelişmeler kat edemezdik.
Bu arada g27 ile dfgt karşılaştırması buldum 7 yıl önceden kalma :) ilginizi çekerse bir göz atın derim.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Bakın bu arkadaş 270 dereceye ayarlamış. Zaten siz zevkinize göre ayarlarsınız bu dereceyi düşürme işini. @kimiki Hani yanlış anlamayın amacım terslemek değildir bakış açısı katmaktır. "Düşük ayarlarda oynayacaksam" demenize istinaden yanlış düşünme şeklidir dedim. Çünkü her oyuna göre bu dereceyi ayarlayabilirsin, zevkine göre ayarlayabilirsin. Lakin 900 derece ile Forza 5 oynamaya kalkınca bu arcade oyundur ve simulasyonlar gibi olmaz, direksiyonu zaten çevirmek öyle zorlaşıyor ki oyunu oynayamazsın. 900 derece ile oynayabilen varsa da helal olsun derim.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Bakın bu arkadaş 270 dereceye ayarlamış. Zaten siz zevkinize göre ayarlarsınız bu dereceyi düşürme işini. @kimiki Hani yanlış anlamayın amacım terslemek değildir bakış açısı katmaktır. "Düşük ayarlarda oynayacaksam" demenize istinaden yanlış düşünme şeklidir dedim. Çünkü her oyuna göre bu dereceyi ayarlayabilirsin, zevkine göre ayarlayabilirsin. Lakin 900 derece ile Forza 5 oynamaya kalkınca bu arcade oyundur ve simulasyonlar gibi olmaz, direksiyonu zaten çevirmek öyle zorlaşıyor ki oyunu oynayamazsın. 900 derece ile oynayabilen varsa da helal olsun derim.

Yok hocam alınmadım sizinde belirttiğiniz noktalar gayet doğru. Aslında o paralar zaten ikinci el asırlık cihazlar için çok fazla aynı şekilde sıfırlarıda cep yakıyor. Ama o kadar para verdikten sonra da bilemiyorum cihazın vadettiği özelliği kullanamamak da üzücü bir durum bence. Amoled ekranlı cihaz alıp ekran yanması olmasın diye ekranı sürekli kapalı tutmaya çalışmak ,parlaklığı kısıkta tutmak , tek düze renkli duvar kağıdı kullanmak ya da 120hz ekranlı telefon alıp şarjı bitmesin diye 60hz de kullanmak gibi birşey oluyor diye düşünüyorum. Siz deneyimlisiniz direksiyon konusunda o yüzden belki kendim deneyimlediğim zaman düşüncem değişebilir benimde.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Yok hocam alınmadım sizinde belirttiğiniz noktalar gayet doğru. Aslında o paralar zaten ikinci el asırlık cihazlar için çok fazla aynı şekilde sıfırlarıda cep yakıyor. Ama o kadar para verdikten sonra da bilemiyorum cihazın vadettiği özelliği kullanamamak da üzücü bir durum bence. Amoled ekranlı cihaz alıp ekran yanması olmasın diye ekranı sürekli kapalı tutmaya çalışmak ,parlaklığı kısıkta tutmak , tek düze renkli duvar kağıdı kullanmak ya da 120hz ekranlı telefon alıp şarjı bitmesin diye 60hz de kullanmak gibi birşey oluyor diye düşünüyorum. Siz deneyimlisiniz direksiyon konusunda o yüzden belki kendim deneyimlediğim zaman düşüncem değişebilir benimde.
Deneyimlediğiniz zaman muhtemelen değişir. Forza 5 gibi oyunda FFB arıyorsanız bu özelliği başlı başına yeterlidir ve güncel direksiyonların kattıkları çok daha üstündür FFB hissiyatı açısından. Arcade oyunlarda o oyuna özel direksiyon derecesi ayarlamak ile özelliğini şimdilik kullanmıyormuş gibi geliyor olabilir, ancak tek özelliği 900 derece değildir. FFB ve direksiyon çevirme hazzı güncel direksiyonlarda daha üstündür.

Bir de 2. el alıp direksiyon dişlileri aşınmış eski model ve FFB kötü şekilde alıp da parayı tamamen çöpe atmak gibi hissederseniz moraliniz de bozulur paranız da boşa gider, ki bu şekilde piyasada kötü durumda olup sıfır ayarında ilan yazılan çok direksiyon gördüm kendime araştırırken. Ben denemeden almam deyince bazıları denetebileceğim yer yok dedi, bazıları deneyemezsin dedi ve ben gitmedim. 4 tane direksiyon denedim iyi durumda dediklerini görseniz laçkalaşmış direksiyona hayırlı satışlar kardeş deyip ben daha iyisini alacağım diyerek uzaklaştım. Bir tane gerçekten iyi direksiyon geldi T150 idi. Eleman sadece ETS2 oynamış, Forza tarzı oyunları oynayanların çoğunda direksiyonların dişlileri mefta olmuş. Sırf bu yüzden derece meselesi önemli, tecrübeye kulak verin diye öneriyorum. Kimisi direksiyon çevirirken takırdıyor, kimisi tırtıklı dişlilerin sürtünmesini hissettiriyor, kimisinin FFB ayarını açınca takır takır sesi geliyor ve direksiyon çevirmek gerçekten işkenceye dönüşmüş. Bunların dişlilerini yenilemek de benim harcım değil. Yedek parça bulsam yaparım aslında ama yedek parçayı bulması problem. Ancak o masrafa girdikten sonra sıfırıyla aynı paraya gelecekse sıfır al daha iyi. İşin tüm gerçeklerini bildiğim kadarıyla yazayım da. Ben başkalarının 2. el alırken tecrübelerini araştırıp soruşturup, ki daha önceden kendi direksiyonum da vardı ve buna rağmen alışveriş tecrübelerini soruşturdum, bu tecrübelerle birlikte 2. el araştırdım. Bugün yazıyorum bakın açıkçası tekrar 2. el asla almam.

Son düzenleme:

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Deneyimlediğiniz zaman muhtemelen değişir. Forza 5 gibi oyunda FFB arıyorsanız bu özelliği başlı başına yeterlidir ve güncel direksiyonların kattıkları çok daha üstündür FFB hissiyatı açısından. Arcade oyunlarda o oyuna özel direksiyon derecesi ayarlamak ile özelliğini şimdilik kullanmıyormuş gibi geliyor olabilir, ancak tek özelliği 900 derece değildir. FFB ve direksiyon çevirme hazzı güncel direksiyonlarda daha üstündür.

Bir de 2. el alıp direksiyon dişlileri aşınmış eski model ve FFB kötü şekilde alıp da parayı tamamen çöpe atmak gibi hissederseniz moraliniz de bozulur paranız da boşa gider, ki bu şekilde piyasada kötü durumda olup sıfır ayarında ilan yazılan çok direksiyon gördüm kendime araştırırken. Ben denemeden almam deyince bazıları denetebileceğim yer yok dedi, bazıları deneyemezsin dedi ve ben gitmedim. 4 tane direksiyon denedim iyi durumda dediklerini görseniz laçkalaşmış direksiyona hayırlı satışlar kardeş deyip ben daha iyisini alacağım diyerek uzaklaştım. Bir tane gerçekten iyi direksiyon geldi T150 idi. Eleman sadece ETS2 oynamış, Forza tarzı oyunları oynayanların çoğunda direksiyonların dişlileri mefta olmuş. Sırf bu yüzden derece meselesi önemli, tecrübeye kulak verin diye öneriyorum. Kimisi direksiyon çevirirken takırdıyor, kimisi tırtıklı dişlilerin sürtünmesini hissettiriyor, kimisinin FFB ayarını açınca takır takır sesi geliyor ve direksiyon çevirmek gerçekten işkenceye dönüşmüş. Bunların dişlilerini yenilemek de benim harcım değil. Yedek parça bulsam yaparım aslında ama yedek parçayı bulması problem. Ancak o masrafa girdikten sonra sıfırıyla aynı paraya gelecekse sıfır al daha iyi. İşin tüm gerçeklerini bildiğim kadarıyla yazayım da. Ben başkalarının 2. el alırken tecrübelerini araştırıp soruşturup, ki daha önceden kendi direksiyonum da vardı ve buna rağmen alışveriş tecrübelerini soruşturdum, bu tecrübelerle birlikte 2. el araştırdım. Bugün yazıyorum bakın açıkçası tekrar 2. el asla almam.
Konu sahibi arkadaş verdiğiniz bilgileri göz önünde bulunduracaktır eminim ki. Zaten bütçe varsa dişli sisteminden uzak durulması lazım bana kalırsa. T150 bu konuda biraz daha iyi çünkü hem kayış hem dişli kullanıyor bildiğim kadarıyla. Logitech g29 da 2 küçük motor ile tamamen dişli sistem ffb görevini yapıyor diye hatırlıyorum. 2. el piyasasına diyecek birşey yok zaten herkes kime ne kitlesem diye bakıyor. Yedek parça konusunda sarı sitede satanlar var tabi ama sonuçta onlarda arızalı cihazlardan çıkma ne kadar sağlam olacağı tartışılır.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
@KOCAEFE Bu arada sizin t150 dişlisi için 3d model var birkaç kez dişlinizin sorunlu olduğunu dile getirmişsiniz o nedenle bir göz attım. İsterseniz bir göz atın dışarda bastırmak ne kadar maliyetli olur bilmiyorum ama bilgi almaktan zarar gelmez. Bende 3d yazıcı mevcut aslında ama şu sıralar zaman ayıramıyorum belki ilerde yardımcı olabilirim.
https://www.thingiverse.com/thing:2754967

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
@KOCAEFE Bu arada sizin t150 dişlisi için 3d model var birkaç kez dişlinizin sorunlu olduğunu dile getirmişsiniz o nedenle bir göz attım. İsterseniz bir göz atın dışarda bastırmak ne kadar maliyetli olur bilmiyorum ama bilgi almaktan zarar gelmez. Bende 3d yazıcı mevcut aslında ama şu sıralar zaman ayıramıyorum belki ilerde yardımcı olabilirim.
Bozuk t300 alıp tamir edip kullanmak mantikli mi ?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
3D baskının kalitesi yeterli gelir mi bilemiyorum, tamamen kötüleşirse o zaman denerim.
Hafiften bir kötülük var ama sıfır T150'ye göre. O da gayet normal. Diğer deneyip almadığım direksiyonları görseniz bu ötekilerin yanında sıfır gibi kalır.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Bozuk t300 alıp tamir edip kullanmak mantikli mi ?
Mantıklı olma ihtimali çok düşük. Tamir etmekten hoşlanıyorsanız, hobi olarak uğraşmayı seviyorsanız ve fiyatı da çok düşükse uğraşmak için alınabilir. Tamiri mümkün olursa o vakit direksiyon sahibi olursun. El yatkınlığı da varsa neden olmasın.

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Mantıklı olma ihtimali çok düşük. Tamir etmekten hoşlanıyorsanız, hobi olarak uğraşmayı seviyorsanız ve fiyatı da çok düşükse uğraşmak için alınabilir. Tamiri mümkün olursa o vakit direksiyon sahibi olursun. El yatkınlığı da varsa neden olmasın.
Peki şimdi ufaktan dfgt sonra g29 la devam etsem hem sevicekmiyim diye bakarım hemde 0 g29 alırım diye düşünüyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Peki şimdi ufaktan dfgt sonra g29 la devam etsem hem sevicekmiyim diye bakarım hemde 0 g29 alırım diye düşünüyorum
Karar sizin ve para da sizin tabii ki. Sıfır DFGT yok. Sıfır ayarında da bulmanız imkansız sayılır. Diğerlerine göre iyi durumda bir DFGT bulursanız hatta abartıyorum sıfır olarak bulsanız bile emin olun FFB özelliği kötü. DFGT alırken istediğiniz gibi bulması bir sorun, sonrasında markadan ötürü satması belki kolay olabilir. Bu 2. el piyasasının doğası böyledir.
Öte yandan DFGT ile G29 kıyas bile olmaz. Bu yüzden DFGT deneyimleyip sonra G29'a karar vermek anlamsız olur. Bu açıdan bakarsanız DFGT hevesinizi bile kaçırabilir. G29 kullandıktan sonra DFGT denediğinizde demek istediğimi anlarsınız. Sadece para biriktirme ihtimaliniz yoksa DFGT veya G27 bakın derdim ama bunların çoğu da kötü durumda satılıyor 2. el olarak.
G920 ile G29 aynı olarak görebilirsiniz. Biri PS için diğeri Xbox için optimize edilmiş, her ikiside PC platformunda çalışır. Hangisi ucuzsa sıfır olarak onu alabilirsiniz.

G29 ve T150 direksiyonlar FFB arayan biri için giriş seviyesidir. Bu kadarını söyleyebilirim.
Günün sonunda iş bütçeye bakar. Biraz da param çöpe gitmesin zaten zor biriktiriyorum diyen biriyseniz direkt olarak sıfır almayı hedeflemenizi öneririm.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
394
bence bu tarz urunlerde pıyasada kendıne yer edınmıs bılındık urunlerı tercıh etmek dahadogru olucaktır.

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Selam sizce thrustmaster tmx pro hakkında ne dusunuyorsunjz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri