Çözüldü Dikey Ekran Kartı Isınır Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yasinuca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

forumda yeniyim bir sorum vardı Pch-Attack bilgidayarını geçen haftalarda satın aldım kasa çok güzel herşeyden memnunum fakat ekran kartını dik takmak istiyorum kasa da bunu destekliyor Riser kablo alacağım fakat piyasadaki ucuz olanlar pcie 3.0 destekli hepsi 4.0 olanlar çok pahalı 3.0 takarsam 4.0dan mahrum kalırmışım bir diğer sorum da kasanın dikey takılabilir haznesi cama çok yakın dik takarsam yeterli havayı çekebilir mi ekran kartı işlemci soğutucu olarak da artic freezer duo kullanıyorum ona da çarpmaz umarım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Eğer dediğiniz gibi çok dip dibe ise yatay haline göre belki 1-2 derece fark eder diye tahmin ediyorum ama sorun olmaz bence.

KS

Yasinuca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki asıl aklıma takılan şu pcie 3.0 ve 4.0 mevzusu anakartım işlemcim ve ekran kartım pcie 4.0 destekliyor ucuz olan 3.0 alırsam ekran kartında performans kaybı yaşarmıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3.0 vs 4.0 arasında 3070 kartı için aşırı büyük bir kaybınız olmaz ama şöyle bir sorun var ki bazen PCIe 3.0 riser kablolar 4.0 kartlarda tanımama veya fazla FPS azalması gibi sorunlar yaratabiliyor bilginiz olsun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Merhabalar forumda yeniyim bir sorum vardı Pch-Attack bilgidayarını geçen haftalarda satın aldım kasa çok güzel herşeyden memnunum fakat ekran kartını dik takmak istiyorum kasa da bunu destekliyor Riser kablo alacağım fakat piyasadaki ucuz olanlar pcie 3.0 destekli hepsi 4.0 olanlar çok pahalı 3.0 takarsam 4.0dan mahrum kalırmışım bir diğer sorum da kasanın dikey takılabilir haznesi cama çok yakın dik takarsam yeterli havayı çekebilir mi ekran kartı işlemci soğutucu olarak da artic freezer duo kullanıyorum ona da çarpmaz umarım.
Birde ekran kartı ile kasa camı arasında en az fanların hava alabilmesi 1cm ki bu bile az boşluk olması gerekiyor bilginiz olsun. İadeli 2cm ve üzeridir.

KS

Yasinuca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3.0 vs 4.0 arasında 3070 kartı için aşırı büyük bir kaybınız olmaz ama şöyle bir sorun var ki bazen PCIe 3.0 riser kablolar 4.0 kartlarda tanımama veya fazla FPS azalması gibi sorunlar yaratabiliyor bilginiz olsun.
Peki teşekkür ederim . Önerebileceğiniz veya sizin deneyimledimlediğiniz bir Rider var mı ekran kartı ve cam arasındaki mesafeyi de bugün gece ölçeceğim not olarak eklerim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben deneyimlemedim ama bütçe varsa öneri yaparım. Ancak ucuz değiller bilginiz olsun bu sınıftaki ürünler. Ortalama iyi markalardan seçim yaparsanız 1000 TL bütçe ayırmanız gerek ki bu ortalama bütçe.

KS

Yasinuca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır teşekkür ederim muhtemelen akasayı alacağım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri