Disk hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

batuhanatay26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
diskte bad sectör sorunu olduğu kesin gibi diskin özellikle başlarında

SSD' lerde Bad Sectör olmaz. SSD direkt olarak veriye ulaşır Sectörlere Ayrılmaz. Sorunun sebebi SSD Windows Boot sırasını atlıyor. BIOS Boot ayarlarından SSD 'ni ayarlar 1. sıraya Windows Boot 'u seç Mass Storage diye adlandırılır 2. sıraya SSD 'ni seç ve sonrasını kafana göre ayalayabilirsin. Sonucu belirt.

pes etmiştim son bi bakıyım dedim hemen deniyorum birazdan sonuc belirticem

yazarbirsahis' Alıntı:
Bad sector'den ziyade BIOS ile ilgili bir sorun var gibi. BIOS pilini değiştirdikten sonra başka bir bilgisayar ve flaşbellek yardımıyla BIOS'u güncelleyip, boot sıralamasını ve Secure Boot ayarlarını kontrol etmeyi dene.

yarın bios pilini değiştirmeyi deniyeceğim sonucu belirtirim

ugur.gozaydin' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
diskte bad sectör sorunu olduğu kesin gibi diskin özellikle başlarında

SSD' lerde Bad Sectör olmaz. SSD direkt olarak veriye ulaşır Sectörlere Ayrılmaz. Sorunun sebebi SSD Windows Boot sırasını atlıyor. BIOS Boot ayarlarından SSD 'ni ayarlar 1. sıraya Windows Boot 'u seç Mass Storage diye adlandırılır 2. sıraya SSD 'ni seç ve sonrasını kafana göre ayalayabilirsin. Sonucu belirt.

zaten 1 de windows boot vardı 2. kendi ssdim :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun hala devam ediyor ise anakartınızın BIOS Update 'i varmı kontrol edermisiniz eğer var ise BIOS 'unuzu güncelleyiniz. Ama önce BIOS pilinizi değiştirmeni öneririm.

KS

batuhanatay26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sorun hala devam ediyor ise anakartınızın BIOS Update 'i varmı kontrol edermisiniz eğer var ise BIOS 'unuzu güncelleyiniz. Ama önce BIOS pilinizi değiştirmeni öneririm.

bios pili almaya gidiyorum şimdi gelişmeleri yazıcam

KS

batuhanatay26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios pilini değiştirdim güncelledim şuan format atıcam

Yine olumsuz formatta hata verdi sorun devam ediyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminize başka bir Disk takıp denerne şansınız varmı eğer sorun hala devam ederse sorun Ankartınızda demektir ama başka bir disk ile çalışırsa sorun Diskinizde demektir. Böylelikle Diskinizi veya Anakrtınız garantiye gönderebilirisiniz veya yenisi ile değiştirebilirisiniz.

KS

batuhanatay26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uzun zaman geçti ama bu sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyım dedim sonuç: Sorun disk yüzündendi servisine yolladım geri dönüş yapıldı sorunun nedeni muhtelemen fabrika çıkışında hata olduğundan kaynaklanıyodu kesin çözüm teknik servis.(Hi-Level dan uzak durun teknik sevisi kanser) tekrar sorun yaşarsam çöpe atmayı düşünüyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri