Düşük Performans

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bence de,iş hallolmuş gibi görünüyor.
 Bu arada,neden ,soğutucun default değilse şayet,işlemciye bi miktar overclock denemiyorsun. Powerinde çok müsait. :)

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bence de,iş hallolmuş gibi görünüyor.
 Bu arada,neden ,soğutucun default değilse şayet,işlemciye bi miktar overclock denemiyorsun. Powerinde çok müsait. :)

Valla az önce yapıştırdım 4.5 GHz yaptım soğutucu Zalman CNPS10X Optima şuan tek 12 CM fan takılı eğer ısınma yaşarsam 12 CM fan daha takarım. Superposition Benchmark yapmıştım o.c yapmadan önce 3810 puan aldı 4.5 Ghz yaptıktan sonra 3915 puan aldı. Bu o.c'nin bana ne gibi faydası olur mesela ? Oyunlarda ve normal kullanımda ne gibi fark olur ne gibi +'sı olur bana ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
O puan artışı bana az geldi biraz.

Cinebench R15 ,i  single ,yani tek Çekirdek ve multi ,yani çok çekirdek olarak yap. Hem overclockun stabilitesini de test etmiş olursun.

İşlemci gücü isteyen oyunlarda, overclockun faydası olur.Oyunlarda esas yük ekran kartında olsa da,eğer o oyun için çok iyi bir işlemci gerekiyor ve elindeki işlemci yetersizse,bu sefer işlemci darboğazı dediğimiz olay olacaktır.

Normal kullanımda, FX 8300 zaten yeterli bir işlemci olduğu için farkını pek hissedemezsin. Ancak render ,video düzenleme vb,gibi profesyonel uygulamalara girersen, farkını görürsün.

Hepsi bi yana, FX 8350 den daha hızlı bi işlemci kullanmak,fena mı yani. :)

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Cinebench R15 ,i  single ,yani tek Çekirdek ve multi ,yani çok çekirdek olarak yap. Hem overclockun stabilitesini de test etmiş olursun.
İşlemci gücü isteyen oyunlarda, overclockun faydası olur.Oyunlarda esas yük ekran kartında olsa da,eğer o oyun için çok iyi bir işlemci gerekiyor ve elindeki işlemci yetersizse,bu sefer işlemci darboğazı dediğimiz olay olacaktır.

O dediğin programla aldığım puanları sana yazsam nasıl olduğunu söylersin demi ?

met 61' Alıntı:

Normal kullanımda, FX 8300 zaten yeterli bir işlemci olduğu için farkını pek hissedemezsin. Ancak render ,video düzenleme vb,gibi profesyonel uygulamalara girersen farkını görürsün.

Valla direk girip CPU seçip yaptım tek çekirdek ve multi ayarını bulamadım 688 puan verdi

met 61' Alıntı:

Normal kullanımda, FX 8300 zaten yeterli bir işlemci olduğu için farkını pek hissedemezsin. Ancak render ,video düzenleme vb,gibi profesyonel uygulamalara girersen, farkını görürsün.

Hepsi bi yana, FX 8350 den daha hızlı bi işlemci kullanmak,fena mı yani. :)

Hocam alıntı yapsanız  :D Puanı da yazdım düşük mü yüksek mi ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sol yukardaki file veya help sekmelerinin birisinin içinde olması lazımdı.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:

Heh tamam buldum solda çıktı şimdi CPU ( Single Core ) diye puanları yazarım

met 61' Alıntı:

Single 105 puan aldı

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
fc116bf07b.png

b50c2bfc95.png

FX 8350 yi geçmişsin. :) Ama çok çekirdekte puan farkı biraz az gibi geldi bana.
Arka planda çalışan ne kadar program varsa,özellkle virüs programı gibi ,hepsini kapatarak tekrar dene.
 Bir de ramlerinin hızı 1600 ise,ve sen biostan değişilikleri yapmadıysan 1333 mhz çalışıyor olabilir . O da etkiler performansı.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
fc116bf07b.png

b50c2bfc95.png

FX 8350 yi geçmişsin. :) Ama çok çekirdekte puan farkı biraz az gibi geldi bana.
Arka planda çalışan ne kadar program varsa,özellkle virüs programı gibi ,hepsini kapatarak tekrar dene.
 Bir de ramlerinin hızı 1600 ise,ve sen biostan değişilikleri yapmadıysan 1333 mhz çalışıyor olabilir . O da etkiler performansı.

Yok baktım 1600 MHz'de çalışıyor 1866 MHz yapsam olur mu ? Antivirüs kullanıyormusun diye sorsana bi  :) Arkaplanda herşeyi kapatıp yapıyorum testleri bu sonuçları verdi eğer ramleri 1866 MHz yap dersen yapıp tekrar test edeyim ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
RAMLER 1866 yaparsan ,makina açmıyabilir.Ramlere voltaj lazım. Uğraşmaya değmez.

Dediğim gibi 4,5 GHZ de sanki biraz daha fazla puan vermesi lazımdı. Neyse,fazla kurcalamayalım. Single puanı gayet iyi.Yüzde 1o luk bi artış var,8350 ye bile göre.Az değil.

Bi oyunlara bak istersen. Düşük oyunlarda pek bi fark göremiyebilirsin,ama.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
RAMLER 1866 yaparsan ,makina açmıyabilir.Ramlere voltaj lazım. Uğraşmaya değmez.

Dediğim gibi 4,5 GHZ de sanki biraz daha fazla puan vermesi lazımdı. Neyse,fazla kurcalamayalım. Single puanı gayet iyi.Yüzde 1o luk bi artış var,8350 ye bile göre.Az değil.

Bi oyunlara bak istersen. Düşük oyunlarda pek bi fark göremiyebilirsin,ama.

Valla ETS 2 ve ATS de biraz performans artışı var sürekli takılma yapıyordu onlar yok şuan da tabi şöyle iyice test yapıp emin olalım. Ramleri 1866'ya kadar yapabiliyorum voltaj istemiyor.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ooo çok iyi. Ramleri de overclock yaptık yani.  :D

Yok şuan ramleri ellemedim ama daha önce yaptığım için biliyorum voltaj istemiyor ama 2133 Mhz seçersem voltaj istiyor onunda ne kadar voltaj ile çalıştığını bilmediğim için yapmadım eğer yardımcı olabilirsen 2133 Mhz yapalım derim anakartın özelliği de var destekliyor yani. Şuan 1600 Mhz'de

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
0,1 voltajın üzerine çıkma.Millet çıkıyor ama ramler hassas parçalar ne olacağı belli olmaz.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
0,1 voltajın üzerine çıkma.Millet çıkıyor ama ramler hassas parçalar ne olacağı belli olmaz.

1866'da voltaj istemiyor o zaman 1866 yapayım oda o.c'den nasibini alsın :) Bu arada bana faydası olacak mı ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Mutlaka olur. Her overclock ister işlemciye ,ister ramlere,ister e.kartına ,muhakkak ki makinanın performansını etkiler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri