Düşük Performans

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Anakartın sitesindekini kurdum da bazı oyunlarda performans artışı var hissettim lakin bu anlık takılmalar devem ediyor oyunu akıcı oynuyorsun bir an oyun takılıp düzeliyor bunu çözersem sorunum kalmıycak harddiskten yapar mı bunu ? Gerçi 1-2 oyunu SSD'ye kurdum onda da yaptı ama yinede sormak istiyorum.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
hdd den de yapabilir kendimden örnek vermem gerekirse SSD almadan önce Pubg tarzı oyunlarda droplar ve kasmalar oluyordu.SSD alıp oyunu ona kurduğum zaman bütün problemler ortadan kalktı.HDD taraması yapınız.Benimki maalesef sağ salim çıkamadı...

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
hdd den de yapabilir kendimden örnek vermem gerekirse SSD almadan önce Pubg tarzı oyunlarda droplar ve kasmalar oluyordu.SSD alıp oyunu ona kurduğum zaman bütün problemler ortadan kalktı.HDD taraması yapınız.Benimki maalesef sağ salim çıkamadı...

Şuan sistemde 1 TB Usb 3.0 Harici , 500 GB Dahili ve 60 GB SSD var oyunlar 500 GB olan diskte kurulu kasan oyunları SSD'ye kurdum onda da aynı sıkıntı var diskleri HD Tune ve Harddisk Sentinel ile taradım sorun da çıkmadı anlamadım artık sebebi nedir bu sorunun neden yapıyor.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Oyun içinden msı after burner açık iken resim atabilirmisiniz ?

Hocam tamam atarım da OSD sekmesinde hangilerine tik atayım ? Bir de benim anakarttan kullanan biri de bu sorunu yaşamış benim konunun altındaki konuydu sanırım sizde cevaplamışsınız çünkü o konuda arkadaş Slow Mode vs diyordu switchi yukarı çektim sorunum düzeldi demiş ben de denesem mi acaba ?

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşım.bir keresinde pc yi bastan asagiya temizleyip termalini falan yenilemişti drop yiyordu sizin ki drop sayilmaz pek ama herneyse kasayi getirdiginde farkettigim sey cpu fanını tam tamına oturtturamadıgıydı düzgün bir şekilde taktıktan sonra sorun cozulmustu belki sorununuz bu degildir bilmiyorum ama termal degistirdim demissiniz ondan aklıma geldi soyleyeyim dedim belki yardımı dokunur umarım cözümu bulursun

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Garezm' Alıntı:
Arkadaşım.bir keresinde pc yi bastan asagiya temizleyip termalini falan yenilemişti drop yiyordu sizin ki drop sayilmaz pek ama herneyse kasayi getirdiginde farkettigim sey cpu fanını tam tamına oturtturamadıgıydı düzgün bir şekilde taktıktan sonra sorun cozulmustu belki sorununuz bu degildir bilmiyorum ama termal degistirdim demissiniz ondan aklıma geldi soyleyeyim dedim belki yardımı dokunur umarım cözümu bulursun

Teşekkür ederim tam oturttum fanı işlemcide ısınma yok zaten.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar bir şey farkettim bir arkadaşımın önerisi üstüne FurMark kurup test yaptım oyunlarda ki yaşadığım takılmaları test sırasında da yaşadım. Ekran kartı %99 kullanımda oluyor sonra birden %60 seviyelerine düşüp geri yükseliyor bir de ekran kartının ram ve işlemci hızları da o anda düşüp yükseliyor ve aynı oyunlardaki yaşadığım anlık takılmalar oluyor sonra geri düzeliyor şuan sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor ? Ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Normal test yaparken de test bitince verdiği skor'da düşük geldi bana 2000 küsür puan veriyor ekran kartına. Sizce ne yapmam lazım ? Sürücü kaynaklı bir durum mu yoksa Radeon Ayarlarından mı birşey yapmak gerekiyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AIDA 64 yükleyip tüm parçaları ayrı ayrı test sokarmısın. Araçlar sekmesinde Sistem Kararlılık Testi yazar ona tıkla buradan İşlemci / Ekran Kartı / RAM / Disk vs. gibi tüm parçalar için ayrı ayrı testler yapabilirsin hangisini test etmek istersen onu tıkla ve testi başlar 5/10 dakika kadar hepsini test et ve sistemde ayni düşüşler hangi testte oluyorsa o parça arızalı demektir.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
AIDA 64 yükleyip tüm parçaları ayrı ayrı test sokarmısın. Araçlar sekmesinde Sistem Kararlılık Testi yazar ona tıkla buradan İşlemci / Ekran Kartı / RAM / Disk vs. gibi tüm parçalar için ayrı ayrı testler yapabilirsin hangisini test etmek istersen onu tıkla ve testi başlar 5/10 dakika kadar hepsini test et ve sistemde ayni düşüşler hangi testte oluyorsa o parça arızalı demektir.

Benim sorunum şu videodakinin aynısı hocam link vermek yasak mı bilmiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=6N22v_iIcc0&t=254s

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Demek istediğini anlamıştım zaten videoda %99-100 arası aldığı FPS ile %60 lara indiği zamanki FPS arasında ortalama 7 FPS var ve GPU frekansı değişmiyor bu sırada sadece kullanım oranı değişiyor bu sorun ekran kartın ile alakalı bence ve ya donanımsal yada yazılımsal anlamak için başka bir sistemde bu kartı denemen gerek veya eş değeri bir kartı senin sistemde denemelisin.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Demek istediğini anlamıştım zaten videoda %99-100 arası aldığı FPS ile %60 lara indiği zamanki FPS arasında ortalama 7 FPS var ve GPU frekansı değişmiyor bu sırada sadece kullanım oranı değişiyor bu sorun ekran kartın ile alakalı bence ve ya donanımsal yada yazılımsal anlamak için başka bir sistemde bu kartı denemen gerek veya eş değeri bir kartı senin sistemde denemelisin.

Test biraz zor bu kartı deneyecek sistem yok hiç etrafta bilgisayarcılara da güvenmiyorum 1 senedir bozuk diye bildiğim anakartı dün bu sistemde denedim çatır çatır açıldı hatta yine dün sattım anakartı da bilgisayarcı bana işlemci denedim açılmadı anakart yanmış at çöpe demişti halbuki  :) İstanbul'da oturan varsa sistem testini yapabileceğim 2-3 saat kadar beni ağırlayacabilecek yada dükkanı olan forumda arkadaşımız varsa da konuya yazarsa sevinirim.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar sanırım oynadığım oyunlarda sorunlar var emin değilim bazı oyunlar yükledim bunlarda takılma gibi sorunlar olmadı hiç. İşlemci kaynaklı da olabilirmiş sanırım bilmiyorum artık. Çünkü donanımları test ettim sorun gözükmüyor masaüstü işlerinde falan hiç böyle kasma sorunlarım yok mesela örnek vereyim Metal Gear Solid V Phantom Pain oynuyorum High ayarlarda hiç bir şekilde kasma yada takılma olmuyor Max Payne 3 oynadım bunda da öyle sorun yaşamadım. Call Of Duty WWII oynadım Medium ayarlarda sorunsuz oynadım daha önce yine bu sistemim ile bitirmiştim oyunu şimdi tekrar başladım dediğim gibi bence oynadığım oyunlarda problem var. İyice testleri yapacağım şimdilik konu açık kalsın kilitlemeyin de ben noktayı koyunca kilitlersiniz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sen her oyunda bunu yapıyor dediğin için bizde o konuya hiç değinmedik şaka gibisin :D . Sonuçları bekliyoruz.

Şaka gibisin derken ?

Sen ilk başta tüm oyunlarda bu sorun oluyor demiştin bende ona bir gönderme yaptım sen şakayı yanlış anladın neyse k.bakma diyim o zaman sen sonuçları paylaş ona göre bir yol çizelim konuya.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadomadoking' Alıntı:
Şaka gibisin derken ?

Sen ilk başta tüm oyunlarda bu sorun oluyor demiştin bende ona bir gönderme yaptım sen şakayı yanlış anladın neyse k.bakma diyim o zaman sen sonuçları paylaş ona göre bir yol çizelim konuya.

Tüm oyunlar derken konuda eklemeyi unuttum bu sorun yaşamadığım oyunları sen kusura bakma asıl  :p

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri