Ekran kapanıyor fakat kasa hala çalışmaya devam ediyor

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle s.a iyi forumlar.

Bilgisayar özelliklerim;

CPU: Ryzen 3 2200G
Anakart: MSI B450-M2 PRO
RAM: 2666 MHz 8 GB
E.Kartı: Sapphire nitro rx570 8gb
SSD: 240 GB
HDD: 1 TB
PSU: 600W 80+

Sıkıntım PUBG oyununa giriyorum PSU 'dan cızırtı geliyor ve sadece PUGB oyununda yapıyor bunu. 10-15 dk aralığında oynuyorum bu sırada oyunda ekran kartı sıcaklık değerleri 70-71 derecelere kadar çıkıyor ve bir anda ekran kendini kapatıyor ama kasa hala çalışmaya devam ediyor ve reset atmadan düzelmiyor. Ayrıca oyunda ara ara takılmalar oluyor PSU 'dan gelen cızırtı gidiyor tekrar geri geliyor bilgisayara gelen elektriği kesiyor sanırım.

Bir başka bilgisayarda denedim ekran kartını 500 psu var, işemci amd 6300fx , anakart gigabaytın eski bir anakartı vardı , hiçbir şekilde kapanma olmadı 75 derecelere kadar sıcaklık değerlerini gördüm sıkıntı PSU 'da galiba çünkü ekran kartımı garantiye gönderdim hiç bir problem olmadığını söylediler yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar iyi günler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorunu çözmüşsünüz zaten sorun tahmin ettiğiniz gibi PSU 'dan kaynaklı. Sisteme yük bindirecek bir durum olduğunda ki PUBG iyi bir örnek PSU güç akımını muhtemelen bobin yada kapasitörlerinde bir sorun oluştuğu için önce azaltıyor sonra kesiyor. PSU 'yu servise gönderin yada garantisi yoksa yeni bir PSU alın.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır hocam ilginiz için teşekkür ederim , sıkıntı inşallah psu'dan kaynaklıdır direkt olarak halledilir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yeni bir PSU almadan sisteminizde başka bir PSU deneyin ki sorunun o olduğundan emin olun. Yoksa boşa masraf yapma ihtimaliniz var yada PSU 'yu servise/tamirciye verin belli olsun.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öyle yapıcam hocam psuyu göndericem ilk olarak garantisi var 1.5yıl daha sıkıntı olmaz umarım değişim vb. olur

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
inşallah hocam , daha yeni eve geldim bilgisayarı açayım dedim ki , şunu fark ettim bilgisayar kapalıyken bile cızırtı geliyor psu dan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sanırım iç devre yapısında Bobinlerde yada benim tahminim kapasitörlerde sorun olmuş. Kapasitörler bir Güç Kaynağının en önemli dayanıklılık kalitesi belirtir. Japon Kapasitörler en iyileridir ve en uzun ömürlü olanlardır. Ama sanırım sizin PSU 'da Japon Kapasitörler yok, olsaydı bu kadar çabuk arızalanmazdı. Yada kronik bir sorunu olan ürüne denk geldiniz.

Ben yerinizde olsam PSU 'nun anahtarını kapatırdım ki diğer bileşenlere gereksiz dengesiz bir gerilim gitmesin zarar görme ihtimalleri var bozuk bir PSU ile.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam sıkıntının ne olduğunu buldum, kullandığım monitör eski bir monitördü nerden baksan 9-10 yıllık diğer bilgisayardan monitörü alıp kendi bilgisayarıma bağladım hiç bir sıkıntı yok yani bilgisayar kendini kapatmıyor ama psu dan hala cızırtı geliyor şunu da düşündüm 600+80 plus psu +80 kısmı devreye girince yapıyor o cızırtıyı beim düşüncem diğer oyunlarda hiç bir sıkıntı yok çünkü csgo , lol , hitman vs.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
80+ devreye girince vs. gibi bir durum yok bu enerji tasarrufu sertifikası sürekli devrede o yani. PSU 'nuz fazla yüke girince o ses geliyor ki buda bobinler yada kapasitörlerde sorun var demek oluyor. Yani o PSU 'nun garantiye kesinlikle gitmesi gerek. Ben sistemde her an sorun yaratma potansiyeli olan bir PSU 'yu asla tutmazdım. Ani bir voltaj gerilimini kontrol edemez ise sistem parçalarınıza ciddi zarar verir bilginiz olsun.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır hocam göndericem garantiye , şuan sağ elim kırık olduğu için sökemiyorum psu'yu

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
eyvallah hocam , aldığım faturaya baktım 217 tlye almışım güç kaynağını hiç bununla uğraşmayım diyorum , 350 tl civarında bir psu önerebilir misiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İyide denemeden emin olmadan almak bence doğru değil. Yani sorun ya PSU değilse boşa masraf yapmış olursunuz. Bence garantiye gönderin ben öyle yapardım.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
valla hocam benim psunun aynısı başka birinde varmış bir forumda okudum , birisi yorum atmış normal öyle cızırtı yapması demiş kafam karışık yani şuan.

istabulda bulunan segment bilgisayarı aramamı söylediler garanti için aradım gün boyunca hiç bir şekilde telefonlarım açılmadı sürekli kayıttan çalıyorlar 1-2-3-4-5 birini tuşlayın diye

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sesin PSU 'dan geldiğine emin misiniz. Bu ses bana HDD disklerden gelen okuma/yazma sesini anımsattı. PUBG oyunu HDD diskinde mi kurulu acaba? Eğer HDD diskinde kurulu ise SSD diskinize kurun ve deneyin. Eğer ses bu değilse PSU 'dan geldiğinden emin olun.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam hdd bom boş benim ssd de kurulu oyun ki ses tamamen psudan geliyor psu en altta kapalı bir bölme içinde duruyor kasada ona yakın hiçbir bileşen yok
ses direkt olarak psudan geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam ses'n PSU 'dan geldiğine ikna oldum ama yinede garantiye göndermeden yeni bir PSU almanızı doğru bulmuyorum. İllede alacaksanız Bütçe ve sistem bileşenlerinizi yazın ki doğru ve yeterli bir ürün önereyim.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CPU: Ryzen 3 2200G
Anakart: MSI B450-M2 PRO
RAM: 2666 MHz 8 GB ( crucial )
E.Kartı: Sapphire nitro rx570 8gb
SSD: 240 GB ( crucial
HDD: 1 TB
PSU: 600W 80+ ( rampage rmp 600+80 plus )

sistem bileşenleri bu hocam , yarın ya da perşembe günü manisa vatan bilgisayara gidicem orda da sıkıntımı söyleyip deneticem bilgisayarı para iadesi veya üzerine nakit koyup birşeyler alabilirim diye düşünüyorum
güç kaynağını 217 tlye almışım indirimdeyken üzerine 200 250tl gibi bir mevla daha koyabilirim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri