Ekran kararıyor ve ekran kartı fanı hızlanıyor!

fuuTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teknobiyotikden satın aldığımız eski p1.5 kasamız oyun açılırken, oyun oynadıkdan 10, 20, 30 dk sonra biranda ekran kararıyor ve ekran kartı fanı hızlanıyor, arkada oyun çalışmaya devam ediyor. Örneğin csgo da ekran gittikden sonra bile hareket edebiliyormuşum arkadaşlar öyle demişti.

Bilgisayara res tuşundan kapatınca ekran gelmiyor fanlar aynı kalıyor. Res tuşundan denedikden sonra düğmesinden basılı tutup kapattığımız zaman KURTARMA diye biryer geliyor Beklenmeyen G/Ç Hatası yazıyor.

Hata kodu ise 0xc00000e9. res atmadan direk üstünden kapattığımız zaman bu hata çıkmıyor ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum kasa kapağı açıkkende kapanıyorki 40 50 derecelerde. Dediğim gibi yük altındayken oluyor. Normal Google'da falan dolaşırken olmuyor. CS GO oynarken çok sık kapanıyor ancak Forza Horizon 4, Dirt rally, Pes 20'de çok nadir kapanıyor bunu anlayamadım ilginç .

• İŞLEMCİ: Ryzen 5 2600X 4,25GHz 19MB Cache Soket AM4 İşlemci
• ANAKART: ASROCK B450M - HDV R4.0
• RAM: HYPERX FURY 8GB RAM DDR4 Olması lazım mhz hatırlamıyorum
• EKRAN KARTI : GALAX GTX 1660 Ti White 6gb
• GÜÇ KAYNAĞI : Aerocool Cylon 500W +50 veya 80

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diğer konuya yaptığım yorumları denediniz mi? Sizin de yorum yaptığınız konuda ki önerilerimi?

Tahmin ediyorum ki kartınız aşırı ısıdan veya düzensiz güç akışından görüntü vermeyi kesiyor gibi duruyor. Ya bellek ısıları yada direkt GPU ısısı olabilir ısı sorunu. Düzensiz güç bileşenleri ise sorun ona yapacak bir şey yok.

Önce şunu deneyin bir yazılım ile ki GALAX 'ın kendi yazılımı var o olabilir MSI Afterburner olabilir kartın frekanslarını ve güç kullanımını düşürüp test edin. Eğer sorun azalırsa veya çözülürse kartı açıp düzgün kaliteli bir macun ve termal pad ile kartın ısı iletimini güçlendirmeniz gerekecektir. Çözülmese bile bu dediğim işe yarayabilir yine yapmanız gerekebilir.

Şunu da deneyebilirsiniz başka bir kart ile sistemi denemekte kartta bir sorun olup olmadığını gösterecektir.

KS

fuuTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fuuTR' Alıntı:
Teknobiyotikden satın aldığımız eski p1.5 kasamız oyun açılırken, oyun oynadıkdan 10, 20, 30 dk sonra biranda ekran kararıyor ve ekran kartı fanı hızlanıyor, arkada oyun çalışmaya devam ediyor. Örneğin csgo da ekran gittikden sonra bile hareket edebiliyormuşum arkadaşlar öyle demişti.
Bilgisayara res tuşundan kapatınca ekran gelmiyor fanlar aynı kalıyor. Res tuşundan denedikden sonra düğmesinden basılı tutup kapattığımız zaman KURTARMA diye biryer geliyor Beklenmeyen G/Ç Hatası yazıyor 
Hata kodu ise 0xc00000e9. res atmadan direk üstünden kapattığımız zaman bu hata çıkmıyor ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum kasa kapağı açıkkende kapanıyorki 40 50 derecelerde. Dediğim gibi yük altındayken oluyor. Normal google da fln dolaşırken olmuyor. CSGO oynarken çok sık kapanıyor ancak Forza Horizon 4, Dirt rally, Pes20 de çok nadir kapanıyor bunu anlayamadım ilginç .

İŞLEMCİ : Ryzen 5 2600X 4,25GHz 19MB Cache Soket AM4 İşlemci
ANAKART : ASROCK B450M - HDV R4.0
RAM :HYPERX FURY 8GB RAM DDR4 Olması lazım mhz hatırlamıyorum
EKRAN KARTI : GALAX GTX 1660ti White 6gb
GÜÇ KAYNAĞI : Aerocool Cylon 500W +50 veya 80

ugur.gozaydin' Alıntı:
Diğer konuya yaptığım yorumları denediniz mi? Sizin de yorum yaptığınız konuda ki önerilerimi?

Tahmin ediyorum ki kartınız aşırı ısıdan veya düzensiz güç akışından görüntü vermeyi kesiyor gibi duruyor. Ya bellek ısıları yada direkt GPU ısısı olabilir ısı sorunu. Düzensiz güç bileşenleri ise sorun ona yapacak bir şey yok.

Önce şunu deneyin bir yazılım ile ki GALAX 'ın kendi yazılımı var o olabilir MSI Afterburner olabilir kartın frekanslarını ve güç kullanımını düşürüp test edin. Eğer sorun azalırsa veya çözülürse kartı açıp düzgün kaliteli bir macun ve termal pad ile kartın ısı iletimini güçlendirmeniz gerekecektir. Çözülmese bile bu dediğim işe yarayabilir yine yapmanız gerekebilir.

Şunu da deneyebilirsiniz başka bir kart ile sistemi denemekte kartta bir sorun olup olmadığını gösterecektir.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim OCCT 3D testini başlattığım anda veya 10 saniye içinde aynı sıkıntı oluyor dediğiniz gibi ekran kartına giden güçün dengesiz veya fazla olduğunu düşünüyorum birazdaha detaylı anlatırsanız çok memnun kalırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartın frekans ve voltaj ayarlarını dediğim gibi düşürdünüz mü testi yaparken? Eğer böyle yaptığınız halde sorun devam ediyor bir ihtimal PSU 'da sorun olabilir. Ekran kartına giden gücü anlık kesiyorsa oda bu sorunu yaratır. Sorunu net olarak anlamak için önce bu testleri yapın ve sonrasında GPU ve PSU için alternatif ürünler ile denemeniz gerek sistemi. Yada sizin bu 2 bileşeni farklı bir sistemde deneyeceksiniz.

KS

fuuTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kartın frekans ve voltaj ayarlarını dediğim gibi düşürdünüz mü testi yaparken? Eğer böyle yaptığınız halde sorun devam ediyor bir ihtimal PSU 'da sorun olabilir. Ekran kartına giden gücü anlık kesiyorsa oda bu sorunu yaratır. Sorunu net olarak anlamak için önce bu testleri yapın ve sonrasında GPU ve PSU için alternatif ürünler ile denemeniz gerek sistemi. Yada sizin bu 2 bileşeni farklı bir sistemde deneyeceksiniz.

Merhabalar kartının max gpu mhzsi 1850 diye biliyorum galaxın kendi porgramından takip ettim teset yaparkene 1900ü görüyor geçiyor sonra kapanıyor oyun oynarkende telefondan takip ettim aynı şekilde kapanıyordu bende voltajı sabitledim tabi voltaj sabitlenince mhz de sabitlendi buna nasıl kalıcı bi çözüm bulucam bilmiyorum biliyorsanız yorumlarınızı bekliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Voltajı sabitlediğinizde sorun çözüldü mü? Eğer çözüldüyse sorun kartın BIOS 'u odaklı ki buda şu demek oluyor kartın ya BIOS 'u güncellenecek yada servise verin bu sorunu söyleyin servis kartın sorununu çözecektir.

Eğer geçici bir yöntem ile kullanmak istiyorsanız kullandığınız GALAX yazılımından veya baka bir yazılımdan MSI Afterburner vs. olabilir frekans ve voltajı kapanma sınırının biraz altına sabitlemeniz ve bu ayarı kaydetmeniz gerek. Her sistemi açtığınızda kaydettiğiniz zaman yazılım kartın frekansını ve voltajını o seviyeye getireceği için bir daha sorun yaşamazsınız.

YaX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Voltajı sabitlediğinizde sorun çözüldü mü? Eğer çözüldüyse sorun kartın BIOS 'u odaklı ki buda şu demek oluyor kartın ya BIOS 'u güncellenecek yada servise verin bu sorunu söyleyin servis kartın sorununu çözecektir.

Eğer geçici bir yöntem ile kullanmak istiyorsanız kullandığınız GALAX yazılımından veya baka bir yazılımdan MSI Afterburner vs. olabilir frekans ve voltajı kapanma sınırının biraz altına sabitlemeniz ve bu ayarı kaydetmeniz gerek. Her sistemi açtığınızda kaydettiğiniz zaman yazılım kartın frekansını ve voltajını o seviyeye getireceği için bir daha sorun yaşamazsınız.
Merhaba hocam aynı sorunu yaklaşık 3-4 aydır yaşıyorum ve artık kafaya taktım çözeceğim ya da yeni ekran kartı satın alacağım. Yardım etme şansınız var mıdır? Aynı sorunu tıpa tıp bende yaşıyorum

Sistemim:

2060 OC EVO
5600X
32GB 4000mhz
1TB+512GB M.2 SSD
Coolermaster TD500 750w

makinist5997

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

Eğer geçici bir yöntem ile kullanmak istiyorsanız kullandığınız GALAX yazılımından veya baka bir yazılımdan MSI Afterburner vs. olabilir frekans ve voltajı kapanma sınırının biraz altına sabitlemeniz ve bu ayarı kaydetmeniz gerek. Her sistemi açtığınızda kaydettiğiniz zaman yazılım kartın frekansını ve voltajını o seviyeye getireceği için bir daha sorun yaşamazsınız.
HOCAM BENDEDE VARDI AYNI PROBLEM Bios güncelledim suanlık oyun acık sıkıntı yok valla cok korkmuştum bende 4080 ekran kartında yaşadım bu problemi eğer sıkıntı devam ederse garantiye yollayacağım cünkü 1 yıl oldu daha alalı ilk defa böyle bi problem oldu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri