Ekran Kartı Biraz Yamuk Duruyor

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
428
İlk slotta olması lazım. İlk slotun pci express bağlantıları direkt işlemciye bağlı.
Diğer slotlar anakartın çipsetine bağlı.

Tam performans için ilk slot zorunlu.

KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kardeşim yani eğer yüzde yüz olmuyor ise kasayı geri yolla böyle birşey olabilir mi sen ana slota kartını takamıyorsun şuan. Ki bu durumu ilk defa görüyorum böyle birşey olmaz olmamalı.
kanka benim bi entry daha var RX6700XT kart XPG Valor Air kasaya girmiyor diye orda da anlattım problem ekran kartı ile kasanın uyumlu olmaması veya anakartın yanlış takılması sanırsam

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
aynı kart bende var zaten kart agır oldugu ıcın altına bır destek koyun ıkıncısı yanlıs slota takmışşsınız kartı vıdalar uymasa bıle ılk slota takın kartı altına destek verecek bır aparatla desteklesenız bıle yeterlı olur aslında ılk slota takıp bıraz ıttırdıgınızde vıda yerı oturması lazım dedıgım gıbı tek vıda atıp altına destek koysanız yeterlı olur bu sekılde kartı verımlı kullanamazsınız

KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
aynı kart bende var zaten kart agır oldugu ıcın altına bır destek koyun ıkıncısı yanlıs slota takmışşsınız kartı vıdalar uymasa bıle ılk slota takın kartı altına destek verecek bır aparatla desteklesenız bıle yeterlı olur aslında ılk slota takıp bıraz ıttırdıgınızde vıda yerı oturması lazım dedıgım gıbı tek vıda atıp altına destek koysanız yeterlı olur bu sekılde kartı verımlı kullanamazsınız
Siz nasıl taktınız kartı tam olarak detaylı olarak anlatabilir misiniz acaba

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
428
Kartı fotoğraftaki yöne göre çok az sağa kaydırıp işaretli yerlerden vidalayın.

ekrank.png

appali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Ekran kartını ilk slota takın, denk gelen ızgaraları sökün, bir iki cm vida deliklerini ayarlamaya çalışın. Bazı kasalarda zor oluyor, tamamen simetrik montaj yaptıysanız işlem tamamdır.

KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ekran kartını tekrardan üstteki slota taktım, vidaları takmam için fazla yer yok yine fotoğrafta görüldüğü gibi, büyük başlıklı bir vida var onu o alttaki boşluğa takıcam tek vidayla idare edicem son çözüm bu

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 53
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 52
KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Evet arkadaşlar son durum bu o kadar yardım etmeye çalıştınız hepinize teşekkürler. Tek bir vida ile sıkıştırdım yeterli olur mu bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 50
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 49
  • image.jpg
    image.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 49
KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kartı üstteki etrafı parlayan girişe takın. Bunu yapsanız bile kart yamuk durabilir , sarkabilir çünkü büyük bir kart. Bu tarz kartlarda genelde altında destek bir şey koymanızı öneririz.

Ekran kartını 1. slota takıp bir vidayla sıkılaştırdığım son durum bu hocam dediğiniz gibi bir tık yamukluk var gibi sanki bu normal midir acaba?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 47
KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu arada kasaya mouse takmaya çalışırken farkettim sorun anakartın montajında büyük ihtimalle kasanın arkasındaki slotların hiçbiri kullanılamıyor. Gaming gen tr hazır sistemin montajında anakartı nasıl yanlış takıyor anlayamıyorum… Şimdi ne yapmam lazım bıktım gerçekten

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 46

gokallp

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
99
Bu arada kasaya mouse takmaya çalışırken farkettim sorun anakartın montajında büyük ihtimalle kasanın arkasındaki slotların hiçbiri kullanılamıyor. Gaming gen tr hazır sistemin montajında anakartı nasıl yanlış takıyor anlayamıyorum… Şimdi ne yapmam lazım bıktım gerçekten
Gercekten kotu takmişlar bir video izle anakart ile ilgili anlamaz isen bilgisayarciya git benden demesi

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kart 3 fanlı o yüzden ağır kalıyor. Altında destek bir şey koymanızı öneririm.
hocam kart 3 fanlı değil ama yinede ağır bir kart sağ tarafa doğru biraz aşağı duruyordu benımde ben altına destek koydum arkadaşa da öneririm

appali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
dostum anakart montajı kötü. öyle kullanma. sök bir daha tak. 3 saatini harcarsın ama en azından güzel bir sistemin olur.

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
O kart o slotta olmaz üst slotada herturlu takılır takilamiyo diye olamaz

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
428
Birebir değişim isteyin. Böyle montaj olmaz. Kasa yada ankart kusurlu gibi.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Hocam ilk mesajda belirttim zaten. Düzgün takılmamış hiçbirşey diye. Ya geri göndereceksiniz adam gibi düzgünce yapacaklar, uğraşamam diyorsanız anlayan birini bulun o halletsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri