Ekran Kartı fanı dönmüyor

DenemeForum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Markası GT 210 ve hiç bir şekilde fan dönmüyor ama ekrana görüntü veriyor sebebi nedi ekran kartı yanarmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yeni nesil bir kart olsaydı belli bir sıcaklığa kadar fan durdurma özelliği vardır diyeceğim ama kart çok eski öyle değildir %99 ihtimalle. Fan arızalı olabilir kablo bağlantısını kontrol ettiniz mi? Birde maksimum sıcaklıklar nedir sistemde bu kart için?

KS

DenemeForum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yeni nesil bir kart olsaydı belli bir sıcaklığa kadar fan durdurma özelliği vardır diyeceğim ama kart çok eski öyle değildir %99 ihtimalle. Fan arızalı olabilir kablo bağlantısını kontrol ettiniz mi? Birde maksimum sıcaklıklar nedir sistemde bu kart için?
105 derece kablolar normal

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
105 Derece çok fazla. Hocamın dediği gibi fan arızalıdır bence daha fazla kullanmayın yanabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Buradan devam edelim fan önerisi istemişsiniz konu açıp bu kart için. Bakarım önerisi için ama önce fanın çapını ölçmeniz gerekiyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam normal cetvel veya metre ile ölçebilirsiniz cm lik bir şey zaten.

MAO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Benzer bi sorunu berber bi abimin dükkanındaki kasada gördüm fan tozdan kıldan donmuş dönmüyordu. Temizleyip fan göbeğini yağladım düzeldi elinizle bi çevirin fanı dirençli dönüyosa dediğim gibi bi çözüm deneyebilirsiniz. Direnç yoksa rahat dönüyosa uğur hocamın dediği gibi marka model söyleyin fan önerisinde bulunalım.

KS

DenemeForum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
KS

DenemeForum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Benzer bi sorunu berber bi abimin dükkanındaki kasada gördüm fan tozdan kıldan donmuş dönmüyordu. Temizleyip fan göbeğini yağladım düzeldi elinizle bi çevirin fanı dirençli dönüyosa dediğim gibi bi çözüm deneyebilirsiniz. Direnç yoksa rahat dönüyosa uğur hocamın dediği gibi marka model söyleyin fan önerisinde bulunalım.
Yok ortasındaki fan düştü çürümüş model bu

KS

DenemeForum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Tam olarak modelini de paylaşın kartın marka model şeklinde. Birde fanı yakından çekin.

Ayrıca kartı sıfır almadınız değil mi sizde vardı yada 2. el aldınız?
Bende vardı fan bu şekilde içi paslanmış

Ekli dosyalar

• IMG_20220807_111230.jpg
    IMG_20220807_111230.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 6
KS

DenemeForum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam aslında elden yaptırmak böyle internetten almaya göre daha mantıklı ama bizim bilgisayarcılar biliyorsunuz genelde milleti kazıklama derdindeler. Aliexpress de siparişler uzun sürede geliyor diye biliyorum 100 e bilgisayarcıda yaptırın bence.

MAO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri