Ekran Kartı Isı Sorunu

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Şuna başka bi sürücü atsana. ESKİLERDEN DE OLABİLİR.

En güncel sürücü kurulu şu anda eski sürücü de kurup denedim düzelmiyor Allahın cezası ekran kartı harbi o kadar sinirliyim ki şuan durduk yere niye böyle oldu bu ya

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Yapacak bi şey kalmadı. Eğer ekran kartının soğutucusunu söküp takarken bi yerlere hasar vermediysen,kart kendi kendine bozulmuş demektir.
Çünkü evveliyatında,çizgiler,görüntü bozuklukları falan gibi şeylerden de bahsetmiştin.
Şimdi onlar kayboldu,aniden sıcaklık yükseliyor diyorsun. iSTERSEN şu soğutucu bloğu son kez bi daha sök,tak.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Yapacak bi şey kalmadı. Eğer ekran kartının soğutucusunu söküp takarken bi yerlere hasar vermediysen,kart kendi kendine bozulmuş demektir.
Çünkü evveliyatında,çizgiler,görüntü bozuklukları falan gibi şeylerden de bahsetmiştin.
Şimdi onlar kayboldu,aniden sıcaklık yükseliyor diyorsun. iSTERSEN şu soğutucu bloğu son kez bi daha sök,tak.

Aynen bak o çizgiler falan hiç çıkmıyor oluşmuyor da. Elimde ki macun bitti şimdi sökersem mecburen tekrar macun yenilemem gerekicek. Bilgisayarcılar da satılıyormudur macun falan alsam nasıl olur ? Şu da var macun hiç olmazsa çip üstünde bir sorun olur mu ? Aslında birşeyi demedim onu da ekliyim ben ekran kartının soğutucusunu tutan 4 tane vida var ya onun birini kaybettim ben aylardır 3 vida olarak kullanıyorum yani sadece 3 tane vida takılı 4.vida yok maalesef kaybettim bundan da olur mu ki ? Bir de o vidadan nerden bulabilirim ? Dediğim vida şundan 

adsiz-png.169514

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ahhh,ah baştan beri neden bunu söylemezsin. :) :) :)

Olmazmı ,tabi ki ondan. 3 vida yüzünden yani.

3 .ncü vidanın karşısındaki 4.ncü  vida olmadığı için ,3.ncü vidayı sıktınmı ,takmadığın 4.ncü vidanın olduğu yüzey havaya kalkarak,blok ile çipin arası açılıyor.

Yani çaprazlama  olarak sadece 2 tane vidayı takıp  sıksan bile bu durumdan daha iyi.

O vidalardan en yakınında bi bilgisayarcıya git. Kafa kısmı önemli değil. Dişi yani hatvesi ve boyu önemli. E.kartı ile git. Bi tane vida uydururlar.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ahhh,ah baştan beri neden bunu söylemezsin. :) :) :)

Olmazmı ,tabi ki ondan. 3 vida yüzünden yani.

3 .ncü vidanın karşısındaki 4.ncü  vida olmadığı için ,3.ncü vidayı sıktınmı ,takmadığın 4.ncü vidanın olduğu yüzey havaya kalkarak,blok ile çipin arası açılıyor.

Yani çaprazlama  olarak sadece 2 tane vidayı takıp  sıksan bile bu durumdan daha iyi.

O vidalardan en yakınında bi bilgisayarcıya git. Kafa kısmı önemli değil. Dişi yani hatvesi ve boyu önemli. E.kartı ile git. Bi tane vida uydururlar.

Sence sorun cidden bundan mı yani ? Aylardır böyle kullandım sorun olmamıştı. Sabah bilgisayarcı bulursam uğrar sorarım inşallah bulurum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Nalbur,bilgisayarcı,iyice bi bakacaksın artık. :)
 Aslında, 3 .ncü vidayı söküp, çapraz 2 vidayı aynı kuvvette sıkarak bi dene bakalıım,derim. Kırmızı olarak işaretlediğim,çapraz şekilde.

6b02200510.png

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Nalbur,bilgisayarcı,iyice bi bakacaksın artık. :)
 Aslında, 3 .ncü vidayı söküp, çapraz 2 vidayı aynı kuvvette sıkarak bi dene bakalıım,derim. Kırmızı olarak işaretlediğim,çapraz şekilde.

6b02200510.png

Tam da bu şekilde vidaları sıktım boşta ısısı daha da yükseldi 45 derece oldu 3 vida olunca 30-35 arasıydı  :) Kaspersky Rescue Disk var biliyorsundur belki boot edip açıyorsun linux tabanlı virüs tarama. Bunu açtım dedim belki virüs vardır sistemde masaüstü geldi tarama yapayım dedim hopp birden ekran kartının fanları deli gibi dönmeye başladı 2 saniye sonra da görüntü gitti sonra normal açtım geri ekran kartı test programını stress test yaparken yine aynısı oldu tam o anda elim kartın çipinin olduğu bölgedeydi aşırı ısındı elimi çektim resmen sucuk koy pişer yemin ediyorum  :) Bu kartın MSI markasının cidden bana garezi var  ;)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
4 vidayı tamamlamadan olmayacak demek ki. En azından 2 vida da sıcaklıkların değişmesi ,Bloğun tam oturmadığının bi ispatı oldu. Ben açıkçası ,4 vidayı da eşit kuvvette sıktın mı bu işin çözüleceği kanaatındayım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
4 vidayı tamamlamadan olmayacak demek ki. En azından 2 vida da sıcaklıkların değişmesi ,Bloğun tam oturmadığının bi ispatı oldu. Ben açıkçası ,4 vidayı da eşit kuvvette sıktın mı bu işin çözüleceği kanaatındayım.

Sabah olsun da çıkarttığım vidayı da alır dolaşır göstere göstere bulur alırım bir tane umarım bulabilirim aynısı olmasa da onun kadar boyu olan bir vida da işimi görür sanırım. Anakartın cipset soğutucularında bu vidanın aynısı var ama sökmek istemiyorum bu sefer de çipset ısısı ile uğraşmak istemem. 2 vida takılı şuan 45-50 derece arası seyrediyor bilgisayarcıdan 5-10 TL'lik macun alsam iş görür mü sence ? İnşallah vida ile sorunu çözerim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bilgisayarcılardaki macunlar çok kalitesiz oluyor genelde. Para verme bi sıkımlık yani pirinç tanesi kadar sana çok bile. Bi nylon poşet gibi bi şeye sürdür gitsin. İş e yaramazsa 5-10 tl paran boşa gider. Vidayı bulursan,önce kendi üzerindeki macunu ile bi dene .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri