ekran kartı normal ama işlemci çok ısınıyor

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
ekran kartım rtx 3060 oyunlarda 75-85 derece arası görüyor fakat işlemcim ryzen 5 5600x 90-95 derece arası bir canlı yayında ryzen 5 5600x 90 derece normal diyordu ama ne kadar dogru bilmiyorum

brooklyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
ekran kartıda ısınıyo hocam.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
ekran kartım rtx 3060 oyunlarda 75-85 derece arası görüyor fakat işlemcim ryzen 5 5600x 90-95 derece arası bir canlı yayında ryzen 5 5600x 90 derece normal diyordu ama ne kadar dogru bilmiyorum
stok sogutucumu kullanıyorsun

dolap gibi bi yerde ondan olabilir yarın çıkarıp denicem
dolap gib bir yerdeyse cıkartın %50 dahada ısınır ısınan o hava sürekli tekrarlandıgı icin

KS

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
stok sogutucumu kullanıyorsun

dolap gib bir yerdeyse cıkartın %50 dahada ısınır ısınan o hava sürekli tekrarlandıgı icin
sayılır ekstradan 2 tane fan alıp üst kısıma yerleştirmiştim ama pek etkisini görmedim ekran kartında 5-6 derece oynama oldu sadece

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,443
Hem işlemcin hem kartın sıcak değerler hiç iyi değil. Mümkünse işlemci ye bir kule tipi soğutucu al.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kasanızın hava akışı kötü galiba. Denildiği gibi işlemci için kule tipi soğutucu alın kasayı da en kötü bir tarafını açın derim. Tozlanma fazla olur ama sıcaklık düşer.

KS

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Kasanızın hava akışı kötü galiba. Denildiği gibi işlemci için kule tipi soğutucu alın kasayı da en kötü bir tarafını açın derim. Tozlanma fazla olur ama sıcaklık düşer.
toz olmasını istemiyorum o yüzden açmam büyük ihtimalle

Hem işlemcin hem kartın sıcak değerler hiç iyi değil. Mümkünse işlemci ye bir kule tipi soğutucu al.
almam 2 ay sürer büyük ihtimalle

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kartın ısınması da kötü olur ama. En son ne zaman macun yenilediniz ? 6 Ay yada daha uzun süre önce ise kartı servise yollarsınız termal macun sürüp geri yollarlar. Bu da sıcaklıkta düşüş yapar.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,443
toz olmasını istemiyorum o yüzden açmam büyük ihtimalle

almam 2 ay sürer büyük ihtimalle
Uygun bütçe bu 2 ürünü önerebilirim.

KS

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Kartın ısınması da kötü olur ama. En son ne zaman macun yenilediniz ? 6 Ay yada daha uzun süre önce ise kartı servise yollarsınız termal macun sürüp geri yollarlar. Bu da sıcaklıkta düşüş yapar.
1.5 ay oldu

Uygun bütçe bu 2 ürünü önerebilirim.

teşşekürler fakat vatandan almayı düşünüyorum en son fan takmaya çalıştığımda baya uğraşmıştım evde gerekli eşyalar yok bıçakla montelemiştim

KS

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bu kasa aslında çok kötü değil ama iyi de değil. Ön tarafı mesh sayılmaz. Hazır sistem ile aldıysanız yapacak bir şey yok.

KS

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Bu kasa aslında çok kötü değil ama iyi de değil. Ön tarafı mesh sayılmaz. Hazır sistem ile aldıysanız yapacak bir şey yok.
aslında hazır sistem ile almadım kendim topladım ama bu kadar ısınacağını düşünmemiştim ve vatandan aldığım için eskişehirde olan kasalardan almam lazımdı

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
aslında hazır sistem ile almadım kendim topladım ama bu kadar ısınacağını düşünmemiştim ve vatandan aldığım için eskişehirde olan kasalardan almam lazımdı
Sonuçta kasa tamamen mesh olmadığı için kart hava alamıyor. Kasa böyle biraz kapalı oldu mu çoğu kart 80 derecelere çıkabiliyor. Özel ön panel falan yaptırsınız yada kasa değişirsiniz. Uygun bulunursa ön taraf ile aynı boyutta toz filtresi alıp kapağı çıkarırsınız sıcaklık düşer ama içerisi toz olmaz.

KS

Sirlen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Sonuçta kasa tamamen mesh olmadığı için kart hava alamıyor. Kasa böyle biraz kapalı oldu mu çoğu kart 80 derecelere çıkabiliyor. Özel ön panel falan yaptırsınız yada kasa değişirsiniz. Uygun bulunursa ön taraf ile aynı boyutta toz filtresi alıp kapağı çıkarırsınız sıcaklık düşer ama içerisi toz olmaz.
instangramda bir sayfa buldum özel ön panel yapıyor fiyatı uygunsa yaptırabirlm belki

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri