dolap gibi bi yerde ondan olabilir yarın çıkarıp denicemekran kartıda ısınıyo hocam.
stok sogutucumu kullanıyorsunekran kartım rtx 3060 oyunlarda 75-85 derece arası görüyor fakat işlemcim ryzen 5 5600x 90-95 derece arası bir canlı yayında ryzen 5 5600x 90 derece normal diyordu ama ne kadar dogru bilmiyorum
dolap gib bir yerdeyse cıkartın %50 dahada ısınır ısınan o hava sürekli tekrarlandıgı icindolap gibi bi yerde ondan olabilir yarın çıkarıp denicem
sayılır ekstradan 2 tane fan alıp üst kısıma yerleştirmiştim ama pek etkisini görmedim ekran kartında 5-6 derece oynama oldu sadecestok sogutucumu kullanıyorsun
dolap gib bir yerdeyse cıkartın %50 dahada ısınır ısınan o hava sürekli tekrarlandıgı icin
kasayı acık yere cıkartın , bide islemci neysayılır ekstradan 2 tane fan alıp üst kısıma yerleştirmiştim ama pek etkisini görmedim ekran kartında 5-6 derece oynama oldu sadece
yazmıştım üstte ryzen 5 5600xkasayı acık yere cıkartın , bide islemci ney
5600x cok ısınan bir islemci ona bi sıvı sogutucu yada kule tipi bir sogutucu almalısınızyazmıştım üstte ryzen 5 5600x
Hem işlemcin hem kartın sıcak değerler hiç iyi değil. Mümkünse işlemci ye bir kule tipi soğutucu al.ekran kartım rtx 3060 oyunlarda 75-85 derece arası görüyor fakat işlemcim ryzen 5 5600x 90-95 derece arası bir canlı yayında ryzen 5 5600x 90 derece normal diyordu ama ne kadar dogru bilmiyorum
toz olmasını istemiyorum o yüzden açmam büyük ihtimalleKasanızın hava akışı kötü galiba. Denildiği gibi işlemci için kule tipi soğutucu alın kasayı da en kötü bir tarafını açın derim. Tozlanma fazla olur ama sıcaklık düşer.
almam 2 ay sürer büyük ihtimalleHem işlemcin hem kartın sıcak değerler hiç iyi değil. Mümkünse işlemci ye bir kule tipi soğutucu al.
Uygun bütçe bu 2 ürünü önerebilirim.toz olmasını istemiyorum o yüzden açmam büyük ihtimalle
almam 2 ay sürer büyük ihtimalle
1.5 ay olduKartın ısınması da kötü olur ama. En son ne zaman macun yenilediniz ? 6 Ay yada daha uzun süre önce ise kartı servise yollarsınız termal macun sürüp geri yollarlar. Bu da sıcaklıkta düşüş yapar.
teşşekürler fakat vatandan almayı düşünüyorum en son fan takmaya çalıştığımda baya uğraşmıştım evde gerekli eşyalar yok bıçakla montelemiştimUygun bütçe bu 2 ürünü önerebilirim.
![]()
Türkiye' nin Exclusive Eticaret Platformu 16. Yılına Giriyor
İnternetten Alışverişin Doğru Adresi Gelbura.comwww.gelbura.com
![]()
ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu (Random Spectrum Lighting) Fiyat
ID-COOLING SE-214-XT RGB 4Pin PWM 120mm İşlemci Soğutucu (Random Spectrum Lighting) uygun fiyat ve hızlı teslimat Gelbura.comwww.gelbura.com
Kasanız nedir ?
aslında hazır sistem ile almadım kendim topladım ama bu kadar ısınacağını düşünmemiştim ve vatandan aldığım için eskişehirde olan kasalardan almam lazımdıBu kasa aslında çok kötü değil ama iyi de değil. Ön tarafı mesh sayılmaz. Hazır sistem ile aldıysanız yapacak bir şey yok.
Sonuçta kasa tamamen mesh olmadığı için kart hava alamıyor. Kasa böyle biraz kapalı oldu mu çoğu kart 80 derecelere çıkabiliyor. Özel ön panel falan yaptırsınız yada kasa değişirsiniz. Uygun bulunursa ön taraf ile aynı boyutta toz filtresi alıp kapağı çıkarırsınız sıcaklık düşer ama içerisi toz olmaz.aslında hazır sistem ile almadım kendim topladım ama bu kadar ısınacağını düşünmemiştim ve vatandan aldığım için eskişehirde olan kasalardan almam lazımdı
instangramda bir sayfa buldum özel ön panel yapıyor fiyatı uygunsa yaptırabirlm belkiSonuçta kasa tamamen mesh olmadığı için kart hava alamıyor. Kasa böyle biraz kapalı oldu mu çoğu kart 80 derecelere çıkabiliyor. Özel ön panel falan yaptırsınız yada kasa değişirsiniz. Uygun bulunursa ön taraf ile aynı boyutta toz filtresi alıp kapağı çıkarırsınız sıcaklık düşer ama içerisi toz olmaz.