Ekran Kartı ve Ekran bağlantısı arasındaki kablo seçimi

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ekran kartı ve monitöründeki girişleri bilmiyoruz ama varsa 144Hz monitöre Displayport olur eğer 144Hz den düşükse HDMI alın.

KS

HakanDemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Ekli dosyalar

• 20220614_134931.jpg
    20220614_134931.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 11

sercilong

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
78
Ekran kartının tüm çıkışlarını çekmemişsin ama gördüğüm kadarıyla Hdmi çıkışı var, sağ tarafı da çekersen tam olarak görebiliriz displayport var mı diye. Ayrıca monitöründe hangi bağlantı girişleri var onu da görmek gerek.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Fotoğrafını attığın yer DVI zaten solda yazıyor ama sağda HDMI yazıyor o varsa onu almak iyi olur.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Tüm girişler mevcutsa Displayport alın derim. HDMI ile en fazla 120Hz görüntü alabilirsiniz ama Displayport ile daha üstü mevcut. En performanslısı displayport almak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tüm girişler mevcutsa Displayport alın derim. HDMI ile en fazla 120Hz görüntü alabilirsiniz ama Displayport ile daha üstü mevcut. En performanslısı displayport almak.
HDMI ile ilgili biraz daha araştırma yapıp yorum yazarsanız daha sağlıklı olacaktır.

Aşağıdaki resimde hangi çözünürlükte hangi HDMI versiyonuyla ne kadar Hz alabileceğinize dair bir görsel paylaşıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
HDMI ile ilgili biraz daha araştırma yapıp yorum yazarsanız daha sağlıklı olacaktır.

Aşağıdaki resimde hangi çözünürlükte hangi HDMI versiyonuyla ne kadar Hz alabileceğinize dair bir görsel paylaşıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 1971

Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
Bu fotoğrafın olduğunu biliyordum yazmadan önce baktım garanti olsun diye ama baktığımda da öyle gözüküyordu 120 nin yukarısı desteklenmiyor diye gördüm ama wikipedia dan bakmamıştım , ama sonuç olarak benim baktığım fotoğraf bu kadar detaylı değildi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu fotoğrafın olduğunu biliyordum yazmadan önce baktım garanti olsun diye ama baktığımda da öyle gözüküyordu 120 nin yukarısı desteklenmiyor diye gördüm ama wikipedia dan bakmamıştım , ama sonuç olarak benim baktığım fotoğraf bu kadar detaylı değildi.
Sadece yanlış bilgi gördüm ve uyarı niteliğinde paylaştım. Biraz daha dikkat edersek forum kitlesi olarak daha iyi olur. Anlayışınız için teşekkürler iyi forumlar dilerim...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri