Ekrana görüntü gelmiyor (BİOS Resetleme)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kadir.torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle Laptop un ekranı yok monitör ile kullanıyorum geçenlerde windows 10 kurmam gerekti kurduktan sonra değişik birşey oldu windows 8.1 windows 10 aynı bilgisayar içinde oldu windows açılmıyordu gidip biosu kurcaladım restore defaults seçeneğine tıkladım kendini resetledi ve ekran gitti yardımcı olabilirmisiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazınızı sökün ve BIOS pilinizi çıkartın. Biraz bekleyin 30sn veya 1dk. yeterli olur sonra pili geri takıp deneyin.

KS

kadir.torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazınızı sökün ve BIOS pilinizi çıkartın. Biraz bekleyin 30sn veya 1dk. yeterli olur sonra pili geri takıp deneyin.
BİOS pili yok bildiğim kadarıyla gömülü
t2oPXp

İnternetten ana kart şematiğine baktım bios çipi burda diye gösteriliyor jumper felan varmıdır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS pili olmayan bir bilgisayar sistemi olmaz. Devre kartını arkalı önlü iyice kontrol edin.

Jumper vardır ama şimdi bu kadar karışık bir alanda onu bulamam açıkçası buradan.

KS

kadir.torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dünden beri heryerde araştırıyorum kartın üzerine bakıyorum pil yok ortalıkta diyelimki zamanında düştü vb pil yuvasıda yok görünürde bios pilinin bataryada vb olma ihtimali varmı bataryası şişti diye çıkarmıştık bataryayı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pilsiz olma ihtimali yok. Anakarttan güç gittiğinde BIOS 'a sürekli akım gitsin ve ayarlar kayıtlı kalsın diye bir pil mutlaka olur. Bazen pil gibi olmayabilir. Cihazınız eski olduğundan dolayı tahminim pil herhangi bir devre kartına kapaklı bir şeyin altında veyahut bir kablo bağlantısı olan yine yuvarlak hatlı renkli bantlı yapıda olabilir. BIOS 'u sıfırlamanız gerekebilir ayarların eskiye dönmesi için. Eğer bunu yapamazsanız zaten cihazın ekranı bozuk diyorsunuz sizin yapacağınız pek bir şey kalmıyor bu durumda. Siz yapamazsanız bir tamirciye götürün cihazı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gördüğüm kadarıyla attığınız resimlerde yok. Siyah bandajların altında olabilir. Devre kartı üzerinde CMOS adlı bir yazı arar mısınız. Bu sıfırlama JUMPER uçlarının olduğu yerdir ve BIOS piline yakın olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben bütün devre kartına bakın demiştim sadece siyah bantlı kısma değil. Ben o siyah bantlı kısımlarda pil olabilir diye söyledim ama orada da yokmuş anladığım kadarıyla. Pilsiz laptop ve PC anakartları var ama bunlar çok eski ürün ve genel olarak sizin makine o kadar eski bir ürün değil. Bence siz ürünü bir tamirciye götürün.

KS

kadir.torun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her tarafına baktım neyse artık umarım fazla bir masraf çıkmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sanmıyorum çok bir şey çıkacağını. Zaten ekranı yaptırmayacaksınız sizin sadece 2. görüntü çıkışından görüntü almanızı engelleyen bir ayar varsa ki var BIOS üzerinden onu ayarlamanız gerekecektir. Ama bunun için önce görüntü almak gerekiyor. Sorunu tamirci çözer.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri