Yok hocam bu dediğim bütçe ihtiyaç bütçesi değil yani elime geçiyor bir şekilde elimde durmuyor harcıyorum yaniElimde durmuyor derken harcamanızın önüne mi geçemiyorsunuz ? Bence kendinize bir limit belirleyin ve her ay biriktirdiğiniz limiti yükseltin. Atıyorum ilk ay 500 ise ikinci ay 550 yada 600 olsun. Kullanma kısmında da ne için kullanacaksınız orası önemli ? İhtiyaç varsa ihtiyaç , yoksa istekler alınır.
Kendinize bir hedef belirleseniz. Ben mesela para biriktirirken hep bir şey almayı düşünerek biriktiriyorum ama almayı düşündüğüm şey benim parama göre yüksek oluyor. Ben mesela ayda 400tl harçlık alıyorum ve biriktirmek için hedef koysam direksiyon seti düşünürdüm ve uzun süre biriktirirdim. Sizde bütçenize göre üst bir şey hedefleyebilirsiniz.Yok hocam bu dediğim bütçe ihtiyaç bütçesi değil yani elime geçiyor bir şekilde elimde durmuyor harcıyorum yani
Napayım sence paramlatürkiyede para biriktirdikçe azalır
Bilgisayar toplamayı hedefliyorum,elimdeki parayı bir anda harcamış oluyorum napsam acaba altın falan mı alsam.Kendinize bir hedef belirleseniz. Ben mesela para biriktirirken hep bir şey almayı düşünerek biriktiriyorum ama almayı düşündüğüm şey benim parama göre yüksek oluyor. Ben mesela ayda 400tl harçlık alıyorum ve biriktirmek için hedef koysam direksiyon seti düşünürdüm ve uzun süre biriktirirdim. Sizde bütçenize göre üst bir şey hedefleyebilirsiniz.
Tek çözüm vadeli hesap açıp yatırmanız olur. Her ay az az ekleyin hesaba ve hiç çekmeyin sonucunda para birikir. Kur korumalı tavsiye ederim. Altın alıp saklamak hırsızların bol olduğu ülkede riskli, riski göze alıyorsanız altın da iyi bir birikim aracıdır. Bunları yapabilirseniz kendinizi ister istemez sıkmış olursunuz ve harcamanızı limitlendirirsiniz. Çok kredi kartınız varsa bence kapatın harcamadan duramıyorsanız. Taksitlendirme için kullanmak üzere tek kredi kartı yeterli olur.Yok hocam bu dediğim bütçe ihtiyaç bütçesi değil yani elime geçiyor bir şekilde elimde durmuyor harcıyorum yani
Kredi için yaş küçük ama şuan birşey buldum gibi paparada birikim hesabı var oraya atsam herhalde tutarım.Tek çözüm vadeli hesap açıp yatırmanız olur. Her ay az az ekleyin hesaba ve hiç çekmeyin sonucunda para birikir. Kur korumalı tavsiye ederim. Altın alıp saklamak hırsızların bol olduğu ülkede riskli, riski göze alıyorsanız altın da iyi bir birikim aracıdır. Bunları yapabilirseniz kendinizi ister istemez sıkmış olursunuz ve harcamanızı limitlendirirsiniz. Çok kredi kartınız varsa bence kapatın harcamadan duramıyorsanız. Taksitlendirme için kullanmak üzere tek kredi kartı yeterli olur.
En başta irade gerekli hocam. İradeye sahip çıkılmaması halinde bir çözüm bulamazsınız.
Benimki absürt şeylere gidiyor elime geçen bişey yok o yüzden dert ettim kendime artık, şu tüplerden yapılan kumbarayı bile yapmak istedim.Ne zaman elime para geçse yani ufak tefek kendime özel şeylere ayırıp o an alıveriyorum dayanamayıp. Oda hepten yayıncı odasına döndü ama yayın yapmıyorum, sıkıntı buradaAma işte bilinç altı bir şeylere hep yönlendirip o paracıkları ille de harcattırıyor. Birikse de eminim ki daha pahalı bir şey dikkatimi çekecek ve yine teknolojiye ve donanıma gidecek.
Onu denedim ama gereksiz hocam klavyenin altı daha iyi deneyinBenimki absürt şeylere gidiyor elime geçen bişey yok o yüzden dert ettim kendime artık, şu tüplerden yapılan kumbarayı bile yapmak istedim.
Benimki absürt şeylere gidiyor elime geçen bişey yok o yüzden dert ettim kendime artık, şu tüplerden yapılan kumbarayı bile yapmak istedim.
Hocam parayı altına koyacak klavyem yokOnu denedim ama gereksiz hocam klavyenin altı daha iyi deneyin![]()
Bas dolar aSelamın aleyküm öncelikle,dediğim gibi elimde para oluyor aylık 1-1,5k veya bazen daha düşük falan ama elimde durmuyor nasıl biriktiririm veya bu parayı nasıl bir şekilde kullanabilirim?