En kolay nasıl para biriktirilir?

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Selamın aleyküm öncelikle,dediğim gibi elimde para oluyor aylık 1-1,5k veya bazen daha düşük falan ama elimde durmuyor nasıl biriktiririm veya bu parayı nasıl bir şekilde kullanabilirim?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Elimde durmuyor derken harcamanızın önüne mi geçemiyorsunuz ? Bence kendinize bir limit belirleyin ve her ay biriktirdiğiniz limiti yükseltin. Atıyorum ilk ay 500 ise ikinci ay 550 yada 600 olsun. Kullanma kısmında da ne için kullanacaksınız orası önemli ? İhtiyaç varsa ihtiyaç , yoksa istekler alınır.

KS

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Elimde durmuyor derken harcamanızın önüne mi geçemiyorsunuz ? Bence kendinize bir limit belirleyin ve her ay biriktirdiğiniz limiti yükseltin. Atıyorum ilk ay 500 ise ikinci ay 550 yada 600 olsun. Kullanma kısmında da ne için kullanacaksınız orası önemli ? İhtiyaç varsa ihtiyaç , yoksa istekler alınır.
Yok hocam bu dediğim bütçe ihtiyaç bütçesi değil yani elime geçiyor bir şekilde elimde durmuyor harcıyorum yani

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Yok hocam bu dediğim bütçe ihtiyaç bütçesi değil yani elime geçiyor bir şekilde elimde durmuyor harcıyorum yani
Kendinize bir hedef belirleseniz. Ben mesela para biriktirirken hep bir şey almayı düşünerek biriktiriyorum ama almayı düşündüğüm şey benim parama göre yüksek oluyor. Ben mesela ayda 400tl harçlık alıyorum ve biriktirmek için hedef koysam direksiyon seti düşünürdüm ve uzun süre biriktirirdim. Sizde bütçenize göre üst bir şey hedefleyebilirsiniz.

KS

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
türkiyede para biriktirdikçe azalır
Napayım sence paramla
Kendinize bir hedef belirleseniz. Ben mesela para biriktirirken hep bir şey almayı düşünerek biriktiriyorum ama almayı düşündüğüm şey benim parama göre yüksek oluyor. Ben mesela ayda 400tl harçlık alıyorum ve biriktirmek için hedef koysam direksiyon seti düşünürdüm ve uzun süre biriktirirdim. Sizde bütçenize göre üst bir şey hedefleyebilirsiniz.
Bilgisayar toplamayı hedefliyorum,elimdeki parayı bir anda harcamış oluyorum napsam acaba altın falan mı alsam.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Tek çözüm vadeli hesap açıp yatırmanız olur. Her ay az az ekleyin hesaba ve hiç çekmeyin sonucunda para birikir. Kur korumalı tavsiye ederim. Altın alıp saklamak hırsızların bol olduğu ülkede riskli, riski göze alıyorsanız altın da iyi bir birikim aracıdır. Bunları yapabilirseniz kendinizi ister istemez sıkmış olursunuz ve harcamanızı limitlendirirsiniz. Çok kredi kartınız varsa bence kapatın harcamadan duramıyorsanız. Taksitlendirme için kullanmak üzere tek kredi kartı yeterli olur.

En başta irade gerekli hocam. İradeye sahip çıkılmaması halinde bir çözüm bulamazsınız.

KS

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Tek çözüm vadeli hesap açıp yatırmanız olur. Her ay az az ekleyin hesaba ve hiç çekmeyin sonucunda para birikir. Kur korumalı tavsiye ederim. Altın alıp saklamak hırsızların bol olduğu ülkede riskli, riski göze alıyorsanız altın da iyi bir birikim aracıdır. Bunları yapabilirseniz kendinizi ister istemez sıkmış olursunuz ve harcamanızı limitlendirirsiniz. Çok kredi kartınız varsa bence kapatın harcamadan duramıyorsanız. Taksitlendirme için kullanmak üzere tek kredi kartı yeterli olur.

En başta irade gerekli hocam. İradeye sahip çıkılmaması halinde bir çözüm bulamazsınız.
Kredi için yaş küçük ama şuan birşey buldum gibi paparada birikim hesabı var oraya atsam herhalde tutarım.

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Türkiye'de en iyi yatırım bist30 firmalarından seçtiklerinizden düzenli olarak hisse almaktır. Bu dediğim uzun vadeli birikim için geçerlidir. Neredeyse enflasyona karşı kayıp yaşama olasılığınız yok ve uzun vadede sizi emekli bile edebilir(20-30 sene arası). Anladığım kadarı ile elinizde tutamıyorsunuz. Bu yüzden örneğin ortalama olarak aylık taksiti 1000 tl olan bir kredi çekeceksiniz. Bu bir arsa olabilir. Borç ödemek zorunlu tasarruf sağlar. Kısa vadeli ise ne yazık ki hep paraya döndürebileceğiniz şeyler olduğu için harcamak istiyorsanız yine harcarsınız. Burada sizin kararlılığınız önemli. Dolar altın alsanız bozma şansınız var. Vadeli yapsanız yine aynı şekilde. Kolay satılabilir birşey alırsanız yine paraya çevirebilirsiniz. Burada önemli olan alacağınız şeyi teminat gösterip borç bitene kadar satamamanız. Bu durumda borcu bitirmeden ihtiyacınız bile olsa satamayacaksınız ve o ay ödemek için kendinizi sıkacaksınız. Sonunda ise ne kadar doğru birşey yaptığınızı anlarsınız. Fakat dikkat edin aylık taksitinizi ödeyebilecek sizi zora sokmayacak şekilde belirlemeniz gerekiyor. Para biriktireyim derken ödeyemeyip kredi puanınızı bozmayın

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ben başaramıyorum dostum. Yatırımlarımdan olsun, borsadan olsun, bireysel anlamda olsun çok para kazanmışlığım oldu. Ama finalde gereksiz ihtiyaçlar yaratıp harcadım :) . Ha üzgün müyüm ? Sadece marmaris tatiline gidemedim o kadar :D Güvenebileceğin birisi varsa onda toplamak daha mantıklı oluyor. Kız arkadaşımın hesabını 2'ye böldürmüştük. Param oldukça ona atıyordum harcamak istediğimde de engelliyordu zaten. Bu tarz güvenebileceğin aile ferdi vs varsa onlarla da yapabilirsin.

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Para varken tutulur. Borsayı araştırıp hisse senetlerine girebilirsin. Altın, dolar, coin vs. sana kısa vadede kazandırmaz. YTD

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ne zaman elime para geçse yani ufak tefek kendime özel şeylere ayırıp o an alıveriyorum dayanamayıp. Oda hepten yayıncı odasına döndü ama yayın yapmıyorum, sıkıntı burada :D Ama işte bilinç altı bir şeylere hep yönlendirip o paracıkları ille de harcattırıyor. Birikse de eminim ki daha pahalı bir şey dikkatimi çekecek ve yine teknolojiye ve donanıma gidecek.

KS

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Ne zaman elime para geçse yani ufak tefek kendime özel şeylere ayırıp o an alıveriyorum dayanamayıp. Oda hepten yayıncı odasına döndü ama yayın yapmıyorum, sıkıntı burada :D Ama işte bilinç altı bir şeylere hep yönlendirip o paracıkları ille de harcattırıyor. Birikse de eminim ki daha pahalı bir şey dikkatimi çekecek ve yine teknolojiye ve donanıma gidecek.
Benimki absürt şeylere gidiyor elime geçen bişey yok o yüzden dert ettim kendime artık, şu tüplerden yapılan kumbarayı bile yapmak istedim.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Benimki absürt şeylere gidiyor elime geçen bişey yok o yüzden dert ettim kendime artık, şu tüplerden yapılan kumbarayı bile yapmak istedim.

Son aldığım şey buydu mesela. Kulaklığın mikrofonu var ama ille de bir masa mikrofonu olsun, sonra da kol alırım ona takarım böyle kenara falan ittiririm. Diyorum ya yanı yapmak gibi bir niyetim yok ama içgüdüsel tercihlerim beni ona yönlendiriyor sanki zorla.

Bir de F/P ürün görünce ve çok da bilinmeyince dayanamayıp şans veriyorum, pişman da hiç olmuyorum.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
hocam şahsen asla böyle bir sıkıntım olmadı çünkü parayı çok kez kaybedince anlıyorsun neden biriktirmen gerektiğini. 1 aydır kartta 1200 tl yatiyor. önerebileceğim şey şu, nakit kullanıyorsanız ve nakitlerden bozuklar kalıyorsa 5 10 veya demir para, bunları bir kavanoz veya kutu içine koyun. ben böyle yapa yapa 50 60 tl biriktirmiştim kısa sürede falan. sonra işim çıktı 30 tl kullandim oradan. ve hala da atarım aralara masama dolabıma falan onlar orada çöp gibi birikir bir gün karşıma çıkarlar. bu çok küçük bir şey tabi.

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Selamın aleyküm öncelikle,dediğim gibi elimde para oluyor aylık 1-1,5k veya bazen daha düşük falan ama elimde durmuyor nasıl biriktiririm veya bu parayı nasıl bir şekilde kullanabilirim?
Bas dolar a

Al sat yapabiliosan mal a yatır nakit oldumu bir şekilde harcanıyor para dolar olunca haracayamion

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
En iyisi döviz yap bankada dursun her şey ülkeye dövizle giriyor düşse de kalksada bir sonuçta ha sende kalırsa harcarsın her ay annen baban ya da ailenden harcamayacak birinin hesabına döviz olarak koy dursun. Kız arkadaş olayı da riskli :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri