BIOS ayarlarınızda Boot > CSM ayarlarında Boot Device ve Stogare ayarlarınız UEFI olarak mı seçili kontrol edin.Selam dostlar bugün sistem bilgisine bakarken biosumun UEFI değil de eski olarak gözüktüğünü farkettim format atmadan UEFI'ye çevirmenin bir yolu var mı acaba? Ekli dosyayı görüntüle 5926
BIOS ayarlarınızda Boot > CSM ayarlarında Boot Device ve Stogare ayarlarınız UEFI olarak mı seçili kontrol edin.
Legacy yazanlar UEFI olursa ve Windows UEFI kurulduysa sorun düzelecektir.Ekli dosyayı görüntüle 5938
Legacy olarak görünüyor
Windows UEFI olarak mı kuruldu nerden anlayabilirim? Sistem hazır windows kurulu gelmişti çünkü.Legacy yazanlar UEFI olursa ve Windows UEFI kurulduysa sorun düzelecektir.
Legacy BIOS şuan ki sistem Windows üzerinde attığınız ilk resme göre.Windows UEFI olarak mı kuruldu nerden anlayabilirim? Sistem hazır windows kurulu gelmişti çünkü.
Anladım yani tekrardan format atmam gerekiyor, format atmadan önce mi bios ayarını değiştirmeliyim? Normal formattan farklı olarak yapmam gereken şey nedir?Legacy BIOS şuan ki sistem Windows üzerinde attığınız ilk resme göre.
UEFI sistem kurulu olsaydı aşağıdaki resimdeki gibi olurdu o bölüm.
Ekli dosyayı görüntüle 5956
Formattan önce değiştirin, eğer işe yaramazsa Windows 'a ulaşamazsanız eski haline alın ve format USB belleğinizi hazırladıktan sonra BIOS 'u tekrar UEFI ayarlarına alıp format atın.Anladım yani tekrardan format atmam gerekiyor, format atmadan önce mi bios ayarını değiştirmeliyim? Normal formattan farklı olarak yapmam gereken şey nedir?