Farklı Boyutlarda Ram Alınır Mı?

OFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar,

Bilgisayarım Dell Mobile Precision 3551 Giriş Seviyesi Dizüstü İş İstasyonu

İçerisinde bulunan RAM 16GB ve özellikleri ekte yer almakta. Anakartım maksimum 2933 Mhz çalıştırabiliyormuş. Bu sebeple 3200 Mhz alacağım.

Ancak merak ettiğim konu 32GB'lık bi ram almam durumunda uyum problemi yaşar mıyım? Yoksa 16GB'lık bir ram mi almam gerekiyor?
Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. (Alacağım ram markası farklı olacak.)

cpuz1.png
cpuz2.png

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Anladığım kadarıyla 16GB rami 32GB'a çıkartmak istiyorsunuz. Ramler farklı marka olsa bile CL değerleri ve MHz değerli aynı olduktan sonra çalışır. Bu yüzden CL ve MHz değerleri aynı olmak zorunda. Ya da laptopun içini açıp hangi ram varsa o ram den bir tane daha sipariş verebilirsiniz.

KS

OFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anladığım kadarıyla 16GB rami 32GB'a çıkartmak istiyorsunuz. Ramler farklı marka olsa bile CL değerleri ve MHz değerli aynı olduktan sonra çalışır.
Aslında mevcut 16GB olan ram boyutuna 32GB daha eklemek istiyorum. Bilgisayarımda 2 adet slot bulunmakta. Ancak 16 ve 32Gb olarak (totalde 48GB) uyum problemi yaşar mıyım bunu merak ediyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,231
Aslında mevcut 16GB olan ram boyutuna 32GB daha eklemek istiyorum. Bilgisayarımda 2 adet slot bulunmakta. Ancak 16 ve 32Gb olarak (totalde 48GB) uyum problemi yaşar mıyım bunu merak ediyorum.
Dual channel olarak çalışmaz. 16+16 Daha sağlıklı olur.

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
MHz ve CL değerleri aynı olduktan sonra bir problem olmaz. Ama Dual Chanel olarak çalışması en mantıklısı olur. 16+16 şeklinde.

KS

OFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Dual channel olarak çalışmaz. 16+16 Daha sağlıklı olur.
Dual veya single olarak çalışma durumu anakartın desteklediği bir durum mu? Biraz açıklar mısınız?

MHz ve CL değerleri aynı olduktan sonra bir problem olmaz. Ama Dual Chanel olarak çalışması en mantıklısı olur. 16+16 şeklinde.
O parametrelere dikkat edeceğim. CL değeri için aynı olma zorunluluğu yok araştırdığım kadarıyla. Zaten ilgilendiğim RAM modellerinde en düşük 20 CL değeri mevcut, diğerleri 22 CL.

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Dual veya single olarak çalışma durumu anakartın desteklediği bir durum mu? Biraz açıklar mısınız?
Şu an bilgisayarınızda 16GB single ram mevcut sanırım. Aynısından bir tane daha alırsanız 32GB Dual Chanel yani çift kanal olarak çalışır. Bu da size artı olarak yansır. Destekler yani laptop.

KS

OFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anladığım kadarıyla sistemdeki donanımın 16GB+16GB olması daha stabil ve performanslı bir çalışma sergileyecek. (16GB+32GB olana göre)

Son olarak bu 3 modelden hangisini önerirsiniz?
RAM Model 1
RAM Model 2
RAM Model 3

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,231
Ben cihazda ki ile aynı ürün alınması taraftarıyım. En az risk onda.

KS

OFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Ben cihazda ki ile aynı ürün alınması taraftarıyım. En az risk onda.
aynı marka ram

Şu ürüne bakarsanız memnun olurum. Bendeki mevcut RAM ile tamamen aynı mı bilmiyorum ancak aynı marka RAM. Bu ürünü almam diğer markalara göre daha avantajlı mıdır uyumlu çalışma olasılığı göz önüne alındığında. Bir de ikinci el olma ihtimalinden korkuyorum öyle bir ihtimal olabilir mi linkteki ürün için?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,231
MHz ve CL değeri de aynı ise onu almanız daha doğru olmalı. İkinci el olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum çünkü ürün DDR4 yeni sayılır.

KS

OFD

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
MHz ve CL değeri de aynı ise onu almanız daha doğru olmalı. İkinci el olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum çünkü ürün DDR4 yeni sayılır.
Sadece CL değeri farklı ancak CL değerinin farklı olması problem oluşturmuyormuş. Linkteki ürünün CL değeri 19
bendeki 21

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri