FORZA HORİZON DONMA YARDIMMM!

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Merhabalar forza horizon 4 oynarken ani donma oluyor ve oyunu tekrar aç kapa yapmak zorunda kalıyorum ve bu donma oyunu 20 dk fln oynadıktan sonra donuyor oyunu 2 defa silip yükledim yardım ederseniz çok mutlu olurum teşekkürler.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhabalar forza horizon 4 oynarken ani donma oluyor ve oyunu tekrar aç kapa yapmak zorunda kalıyorum ve bu donma oyunu 20 dk fln oynadıktan sonra donuyor oyunu 2 defa silip yükledim yardım ederseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
Diğer oyunlarda da yapıyor mu, oyun orijinal mi, hangi platforda kullanıyorsunuz, sıcaklık değerlerinize baktınız mı

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Diğer oyunlarda da yapıyor mu, oyun orijinal mi, hangi platforda kullanıyorsunuz, sıcaklık değerlerinize baktınız mı
Diğe oyunlarda yapmıyor oyunu steamdan aldım sıcaklık değerine bakmadım ama pcyi yeni aldıpımız zamanlarda hiçbir sıkıntı yoktu.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Diğe oyunlarda yapmıyor oyunu steamdan aldım sıcaklık değerine bakmadım ama pcyi yeni aldıpımız zamanlarda hiçbir sıkıntı yoktu.
Zaman geçtikçe donuyorsa belki sıcaklık ile alakalı olabilir. Afterburner uygulaması ile oyun içi kullanımları kontrol edip bizi bilgilendirirseniz belki sorunu bulabiliriz.

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
T
Zaman geçtikçe donuyorsa belki sıcaklık ile alakalı olabilir. Afterburner uygulaması ile oyun içi kullanımları kontrol edip bizi bilgilendirirseniz belki sorunu bulabiliriz.
Tamamdır teşekkürler geri dönüş yapıcam.

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
GPU kullanımı %50 %66 arasında genellikle sıcaklık %60 %70 arasında oyun donduğu zaman kullanım direk %0 a düşüyor .

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
GPU kullanımı %50 %66 arasında genellikle sıcaklık %60 %70 arasında oyun donduğu zaman kullanım direk %0 a düşüyor .
Birkaç çözüm gördüm hocam. Öncelikle bios güncel değilse güncelleme işe yaradığı belirtilmiş. Ekran kartı Nvidia bile olsa kaldırıp yeniden kurmak çözüm sağlayan olmuş. Bir diğer çözümde ise oyunun uyumluluk modu açılıp hata gidermesi yapılmış o kısımda.

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Birkaç çözüm gördüm hocam. Öncelikle bios güncel değilse güncelleme işe yaradığı belirtilmiş. Ekran kartı Nvidia bile olsa kaldırıp yeniden kurmak çözüm sağlayan olmuş. Bir diğer çözümde ise oyunun uyumluluk modu açılıp hata gidermesi yapılmış o kısımda.
Ekran kartına dün güncelleme geldi komple silip yükledim biosu denicem şimdi

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Akşam geri dönüş yapıcam <3

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Hala devam ediyor :/

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Hala devam ediyor :/
İngilizce Microsoft sitesinde benzer sorunu yaşamışlar için port hatası denmiş. Microsoft üzerinden alınmayanlara destekleri yokmuş. Sabit IP alın, UPnP modemden kapatın denmiş. Saçma geldi ama internetten kaynaklı yaşanıyormuş. Benzer sorun için 20 dakika diye belirtilmiş.
Bu süreçte internet servis sağlayıcınız ya da modeminiz değişti mi ya da başka aracı cihaz takılı mı?

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
İngilizce Microsoft sitesinde benzer sorunu yaşamışlar için port hatası denmiş. Microsoft üzerinden alınmayanlara destekleri yokmuş. Sabit IP alın, UPnP modemden kapatın denmiş. Saçma geldi ama internetten kaynaklı yaşanıyormuş. Benzer sorun için 20 dakika diye belirtilmiş.
Bu süreçte internet servis sağlayıcınız ya da modeminiz değişti mi ya da başka aracı cihaz takılı mı?
Hiçbir değişiklik yok hep aynı internet aynı ıp aynı modem acaba xbox ile ilgili bir sıkıntımı ?

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Hiçbir değişiklik yok hep aynı internet aynı ıp aynı modem acaba xbox ile ilgili bir sıkıntımı ?
Microsoft'un biraz saçmalığı gibi. Steamde oluyor ama çözüm sunmamışlar pek, direkt destek sorunu oluyor diyorlar. Microsoft store ya da game pass için destek sağlıyorlarmış. Game pass varsa deneyebilirsiniz ya da bir dahaki alımda Microsoft storedan almak faha sağlıklı olacaktır.
İnternet servis sağlayıcınız ile görüşün ip sorunu yaşıyorum diyin belki çözüm sunarlar.
Kullanmıyorsanızda modemden UPnP kapatın. Bir ihtimal işe yarayabilir.

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Microsoft'un biraz saçmalığı gibi. Steamde oluyor ama çözüm sunmamışlar pek, direkt destek sorunu oluyor diyorlar. Microsoft store ya da game pass için destek sağlıyorlarmış. Game pass varsa deneyebilirsiniz ya da bir dahaki alımda Microsoft storedan almak faha sağlıklı olacaktır.
İnternet servis sağlayıcınız ile görüşün ip sorunu yaşıyorum diyin belki çözüm sunarlar.
UPnP kapadım ve hizmetlerden xbox la ilgili olanları açtım deniyorum tekrar

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Gene aynı devam yani can sıkıcı bişi.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
İnşAllah senide yoruyorum hocam kusura bakma bende bişiler deniyorum.
Arama çubuğuna CMD yazın; sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın ve <Enter> yazılan yerler komut olarak değil tuşa basıp deneyin;
ipconfig /release <Enter>
ipconfig /renew <Enter>
ipconfig /flushdns <Enter>
ipconfig /registerdns <Enter>
nbtstat -rr <Enter>
netsh int ip reset all <Enter>
netsh winsock reset <Enter>

Ben başka çözümlerde bakıyorum hocam siz deneyin, olumlu ya da olumsuz haber verirsiniz.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
İnşAllah senide yoruyorum hocam kusura bakma bende bişiler deniyorum.

"Logitech G Hub, MSI Afterburner / Riva Tuner Statistics Server, EVGA Precision, OBS, Xsplit, MacType, Warsaw Banking App
Wallpaper Engine, A-Volute Sound studio, Sonic Audio" gibi programlar devre dışı bırakmak.
Anti virüs programlarını durdurma/devre dışı bırakma.
MSI DragonCenter
RyzenMaster
Gamefast from Dells Killer Control Center
gibi güç ve veri akışını izleyen programları pasife almayı önermişler.

KS

zayAA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
"Logitech G Hub, MSI Afterburner / Riva Tuner Statistics Server, EVGA Precision, OBS, Xsplit, MacType, Warsaw Banking App
Wallpaper Engine, A-Volute Sound studio, Sonic Audio" gibi programlar devre dışı bırakmak.
Anti virüs programlarını durdurma/devre dışı bırakma.
MSI DragonCenter
RyzenMaster
Gamefast from Dells Killer Control Center
gibi güç ve veri akışını izleyen programları pasife almayı önermişler.
Ama hocam oyun donduğu anda gpu kullanımı direkt %0 a düşüyor anında yani ekran kartı ilemi alaklı ki yoksa drive lerlemi alaklı bu gidişle format atıcam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri