Furmark ve Occt testi

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Furmark ve Occt Psu testinde pc resetleniyor. Ramlerden şüpelendim fakat memtes86 ile testlerini yaptım sağlam çıktı, ekran kartında mı sıkıntı var psu da mı bilemedim.
Hangi parçada sıkıntı var nasıl anlaya bilirim.

Sistem
i5-3330
rx570 8gb
12gb ram
Cololer master MWE 750W

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Sıcaklıklar normal ise güç kaynağı yeterli gücü sağlayamıyor yada arızalı olabilir. Ram de olası bir neden. Daha önce her türlü testi yapmama rağmen ramdeki sorunu tespit edememiştim. Aynı sizin başınıza geldiği gibi sistem yüke girdiğinde canı isterse reset atabiliyordu. Bazı günler hiç olmaz iken bazı günler 5 dakika içinde olduğu oluyordu. Sorun ram değişiminden sonra ortaya çıktı. Sıcaklıklarınız normal ise ilk olarak tek bir ram takıp testi yapın. Eğer sıkıntı olursa diğer raminizi tek takın bu sefer. Genelde 2 ramde bozuk olmaz. En kolay yöntem bu.

KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Dediğiniz gibi daha önceden yaptım fakat yine aynı hatayı aldım

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

daha önceden kayıt almıştım. bazen videodaki gibi ses çıkarıyor bazan de çıkarmıyor

Ramler tek tek test edermisin 2 sefer tek ramle test yaparmısın yine aynı sorun olursa sorun büyük ihtimalle PSU dan kaynaklıdır.
Elimde 8gb+4gb ram var ikisinde ayrı ayrı test ettim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Fakat testlerde ve oyunlarda böyle oluyor.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257

daha önceden kayıt almıştım. bazen videodaki gibi ses çıkarıyor bazan de çıkarmıyor

Elimde 8gb+4gb ram var ikisinde ayrı ayrı test ettim hiçbir sıkıntı çıkmadı. Fakat testlerde ve oyunlarda böyle oluyor.
Testleri tek ramle yapınca da aynı problem oluyorsa ekran kartında problem olabilir. Amd driverı yüklü mü

KS

SalihKayaa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Ekli dosyalar

• resim_2022-12-01_020805526.png
    resim_2022-12-01_020805526.png
    188.2 KB · Görüntüleme: 26

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar