GENEL FPS SORUNU.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Değerli hocalar öncelikle merhaba. Yaşadığım bir sıkıntıyı size dile getirmek istiyorum.

2-3 hafta önce bilgisayarda normal bir şekilde takılırken "Fifa 19"a giriş yaptım her zaman olarak normal akıcılıkta oynadığım bir oyundur ve sistem gereksinimleriminde karşıladığı bir oyundur. Gözüme çarpmaması mümkün değil ki oyun içerisinde oyuncular hareket halindeyken takılma , donma yapmasını fark ettim. Bilgisayarı formatladım ve Windows 10'un gereksiz özellikleri çıkartılmış bir sistem kurdum. Tabi bu işlemden önce bir kaç kere daha format attım windows 7 e kadar düşürdüm sistemi. Fakat sorun hala geçmiş değil. İşin garip kısmı bu fps düşüşleri sadece "Fifa 19 da" yaşanmıyor. Her zaman aktif olarak oynadığım League of Legends'da bile 100 ila 120 fps alırken 47-60 arasında seyir etmeye başladı.

Sistemim güncel,ekran kartı driverlarım güncel, bilgisayar içi driverlarım güncel. Herhangi bir driver da eksiklik söz konusu da değil. Isınmadan kaynaklandığını düşünüp, gidip termal macun aldım ve dün termal macun işlemini bilgisayarıma uyguladım sorun çözülür diye ama yine aynı olay yine hafif takılmalar ile oynuyorum. İşin garipsenecek kısmı kasa o.c lu. Buna rağmen bile donma alıyorum. Vaktinizi çok fazla almadan aşağıya sistemimi yazayım. Şimdiden yapacağınız yorumlar için teşekkür ederim, vaktinizi çaldıysam kusuruma bakmayın lütfen.

Anakart: MSI 970 GAMİNG AM3 AMD.
Ekran Kartı : Sapphire r9 280x tri-x.
İşlemci : AMD FX 8350 4GHZ / O.C 4.20.
SSD : 120GB 450/450
HDD : WD BLUE 500GB 7200RPM
CPU SOĞUTUCUSU : Thermaltake nıc f3
RAM : 4x2 = 8GB çift slot.
PSU : CORSAIR VS650W.

Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Donnımınızda herhangi bir fiziksel değişiklik,(ısınma,ek bi aygıt ilave etme vb. gibi)bi değişiklik yoksabu tür ani oyunda fps düşmeleri yazılım kaynaklıdır.
 Virüs taraması da yapın. Yine olmazsa,temiz bi format deneyin.

Overclock değerlerinde bi oynama yaptınızsa,o da stabiliteyi bozabilir.

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Donnımınızda herhangi bir fiziksel değişiklik,(ısınma,ek bi aygıt ilave etme vb. gibi)bi değişiklik yoksabu tür ani oyunda fps düşmeleri yazılım kaynaklıdır.
 Virüs taraması da yapın. Yine olmazsa,temiz bi format deneyin.

Overclock değerlerinde bi oynama yaptınızsa,o da stabiliteyi bozabilir.

Teşekkür ederim virüs taramasına bir bakacağım.

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Son durum nedir ?

Olayı kavrayamadım açıkçası. Oyun içerisinde akıcılık var fakat anlık fps drop yiyor. Şöyle diyeyim fps'i göremiyorum ama 70 se 2.5, 3 saniyeliğine 35 lere düştüğü açıkara belli oluyor. Ve ondan sonra yine aynı şekilde droplara devam. Virüs taraması yaptım,ramleri çıkarttıp silgi ile uçlarına sürttüm sonra geri taktım. Daha ne yapayım anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Errori34' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Son durum nedir ?

Olayı kavrayamadım açıkçası. Oyun içerisinde akıcılık var fakat anlık fps drop yiyor. Şöyle diyeyim fps'i göremiyorum ama 70 se 2.5, 3 saniyeliğine 35 lere düştüğü açıkara belli oluyor. Ve ondan sonra yine aynı şekilde droplara devam. Virüs taraması yaptım,ramleri çıkarttıp silgi ile uçlarına sürttüm sonra geri taktım. Daha ne yapayım anlamadım

Anlık FPS Drop RAM kapasiteniz yüzünden oluyor olabilir. Çoğu oyun için artık 8 GB RAM hem sisteme hem oyuna yetmiyor ve yetemediği durumlarda RAM ani FPS düşürür oyunlarda anlık takılma olur. RAM kullanımınıza bakın oyunda eğer sınıra yaklaşıyorsa sebep budur.

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Errori34' Alıntı:

Anlık FPS Drop RAM kapasiteniz yüzünden oluyor olabilir. Çoğu oyun için artık 8 GB RAM hem sisteme hem oyuna yetmiyor ve yetemediği durumlarda RAM ani FPS düşürür oyunlarda anlık takılma olur. RAM kullanımınıza bakın oyunda eğer sınıra yaklaşıyorsa sebep budur.

Hocam doğru söylüyor olabilirsiniz 8gb ram günümüz için alt seviyelerde kaldığı doğrudur. Ama benim kafama takılan konu daha 2 hafta önce akıcılıkla oynarken bir anda ram bana tavır alıp bilgisayarı yavaşlatma kararımı aldı ona sinirleniyorum :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyuna güncelleme vs. gelmiş olabilir RAM kullanımı artmıştır buna bağlı. Sistemdeki bir şey RAM kullanımını arttırmış olabilr oda oyuna az RAM bırakıyordur. Bir ton faktör var ama sonuçta yetersiz olduğu aşikar bunu göz önünde bulundurun ve en kısa sürede en azında 4 GB daha RAM ekleyin sisteminize. Bu arada sistem boştayken kaç GB RAM tüketiyor bunu kontrol edip paylaşır mısınız.

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Oyuna güncelleme vs. gelmiş olabilir RAM kullanımı artmıştır buna bağlı. Sistemdeki bir şey RAM kullanımını arttırmış olabilr oda oyuna az RAM bırakıyordur. Bir ton faktör var ama sonuçta yetersiz olduğu aşikar bunu göz önünde bulundurun ve en kısa sürede  en azında 4 GB daha RAM ekleyin sisteminize. Bu arada sistem boştayken kaç GB RAM tüketiyor bunu kontrol edip paylaşır mısınız.

Sistem boştayken 1.6GB ram kullanıyor. 6.4'ü bana kalıyor. Bu arada fifa 19 orjinal değil hani herhangi bir şekilde güncelleme yapmadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
6.4 GB RAM kalıyor size o 6.3 olur oyun esnasında ve oyun bu sınara yaklaşınca ani Drop olur oyunda bu genel bir sorun. Ayrıca orjinal olmamasıda ani Drop olmasına bir ihtimal sebep olabilir. Şunu deneyebilirsin oyunun tüm grafik ayarlarını minimuma çek bu sayede RAM kullanımı baya düşecek ve eğer ani Drop filan gibi bir durum ortadan kalkarsa sorun RAM demektir. Ayrıca oyun içinde MSI Afterburner ile CPU / GPU / RAM ve FPS değerlnin gösteren birkaç resim paylaş ki bakalım ne , ne kadar kullanılıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şunu deneyebilirsin oyunun tüm grafik ayarlarını minimuma çek bu sayede RAM kullanımı baya düşecek ve eğer ani Drop filan gibi bir durum ortadan kalkarsa sorun RAM demektir.

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
6.4 GB RAM kalıyor size o 6.3 olur oyun esnasında ve oyun bu sınara yaklaşınca ani Drop olur oyunda bu genel bir sorun. Ayrıca orjinal olmamasıda ani Drop olmasına bir ihtimal sebep olabilir. Şunu deneyebilirsin oyunun tüm grafik ayarlarını minimuma çek bu sayede RAM kullanımı baya düşecek ve eğer ani Drop filan gibi bir durum ortadan kalkarsa sorun RAM demektir. Ayrıca oyun içinde MSI Afterburner ile CPU / GPU / RAM ve FPS değerlnin gösteren birkaç resim paylaş ki bakalım ne , ne kadar kullanılıyor.

Hocam öncellikle yorumunuza geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın vakit bulamadım. Şimdi Bilgisayara oturduğum ve dediklerinizi yaptım. Resimleri sizinle şöyle paylaşıp bir iki de kendi yorumumu eklemek istiyorum. Fps programı kullanmıyordum siz söyledikten sonra kullanmaya başlaım ve oyun içerisinde fps'in 50 nin altına düşmediğini gördüm. Fps ne kadar 50 ila 60 arasında seyir etsede kare hızında takılmalar mevcut öyle diyeyim size siz anlayın.

https://hizliresim.com/LlOYVa  / FPS 

https://hizliresim.com/16G2QG / GPU

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O FPS 'in yanına CPU / GPU / RAM kullanımlarınıda ekleyin ki bakalım hangi parça ne kadar yüke giriyor ne kadar kullanılıyor.

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O FPS 'in yanına CPU / GPU / RAM kullanımlarınıda ekleyin ki bakalım hangi parça ne kadar yüke giriyor ne kadar kullanılıyor.

Hocam oyun açıkken RAM'in 5.3gb 'ını kullanıyor. 2.6 sını boşa bırakıyor.

4.0 GHz lik CPU'nun da 1.32 GHz'sini kullanıyor.

GPU : https://hizliresim.com/ADyEZX

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Errori34' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Msi afterburner içerisinden ayarları açarsanız daha iyi sonuçlar alırsınız bence işlemci yüzdesi Mhz değeri sıcaklığı gibi

KS

Errori34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mertcan39' Alıntı:
Errori34' Alıntı:

Msi afterburner içerisinden ayarları açarsanız daha iyi sonuçlar alırsınız bence işlemci yüzdesi Mhz değeri sıcaklığı gibi

https://hizliresim.com/16G2QG şu fotoğrafta belirtmiştim ama bir bakın isterseniz. Daha önce afterburner kullanmadım o yüzden pek kavrayamadım

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri