Gerçekten Üst Seviye Sistemlere- Ekran Kartlarına İhtiyacınız Var mı ?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Selam Dostlar,

Aslında uzun zamandır yapmak istediğim bir içerikti bu , sebebi de şu;
Gerek forumda gerek özelden birçok soru alıyorum her gün , her gün sistem tavsiyesi veriyoruz neredeyse her gün pc topluyoruz insanlara. Hatta insanların bütçesini ve kullanım amacını duydukça şok oluyorum çünkü dehşet bütçeler ayrılıyor bilgisayarlara.

AMA forumda özellikle @ugur.gozaydin un ve benim dikkat çektiğimiz birkaç konu var . Kendisi de katılacaktır bu söylediğime , Kullanıcının bütçesi , toplanacak sistemin F/P oranı ve kullanım amacı .
Bunları göz önünde bulundurarak genel bir tavsiye videosu hazırladım sizlere.
Doğru bilinen birkaç yanlışdan da bahsedeyim ve kanalın linkini sizlere bırakayım son videoya göz gezdirebilirsiniz.
Hatta özellikle sistem toplayacaklar , sistem toplama aşamasında olanlar için gerçekten EFSANE bir içerik olduğunu söyleyebilirim.
Kanal Linki; https://www.youtube.com/channel/UCluRoYTpsnWfKxb1h_zqxRg
Şimdi gelelim konumuza ;
1. si 1080 p oyunculuk için 1660 , 1660 super , 2060 , 2060 12 gb ,2060 super , 6600 çok çok yeterli ekran kartları .
Mesela sadece e-spor oyunları oynuyorsan 2060 ın üstüne çıkmana gerek yok bunun yerine Daha güçlü bir işlemci ile , kaliteli bir ssd ile sistemini donatabilirsin. Bu listedeki 2060 super ve 2060 12 gb F/P ekseninin dışında ama hazır sistemle daha uyguna geliyorsa tercih edilebilir.
2. Si 1080 p hikayeli a+ oyunlarda yüksek çözünürlükte akıcı oyun deneyimi almak istiyorsan 2060 , 6600 ,6600xt , 3060 çok çok yeterli kartlar.
3.Sü 2 k ya geçiş demek her anlamda ekstra maliyet demek nedir bu maliyetler ?
1. Ekran kartı maliyeti ,
2. Monitör maliyeti ,
3. Daha yüksek ram tüketimi ,
4. Daha yüksek PSU maliyeti (ekran kartından kaynaklı)
Bunları göze aldığınızı varsayarsak 2 k kartlar arasında F/P skalası yüksek ürünlere bakmanız gerekiyor nedir bunlar ?
3070 mimingde daha çok kullanıldığı için 3070 ti kartlar neredeyse 3070 den daha ucuz , 3070ti tercih edebilirsiniz.
6800xt miningde daha çok kullanıldığı için 6900xt ve 6800 tercih edebilirsiniz. Fiyatları çok benzer...
tamamını da anlatmadan herkesi videoya bekliyorum. Umarım keyifle izlersiniz. Eğer oyun testlerini izlemek istemiyorsanız videonun son 5 dakikasını dikkatli izleseniz dahi yeterli. Keyifli forumlar , keyifli seyirler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Youtube üzerinden yazdığım yorumu aynen burada paylaşıyorum.

Hikayeli oyunlarda zaten 60 FPS üstü yeter. Fps oyunlarında da işlemci önemli o yüzden yüksek kart biraz gereksiz arada 2 kat fiyat farkına değmez. Elinize sağlık.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Hocam emeğinize sağlık baştan sona okudum ve katılıyorum. Ancak youtube kanalınızında içeriğini kasıyorsunuz aynı zamanda bu duruma sizde çok kez denk geldm her ne kadar "yardım" icerikli bir baslık olsada "harfiyen" katılsamda bu tür iceriklerinizi reklamınızı yapmadan yaptığınızı görmek isteriz.

Saygılar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aslında uzun zamandır yapmak istediğim bir içerikti bu , sebebi de şu;
Gerek forumda gerek özelden birçok soru alıyorum her gün , her gün sistem tavsiyesi veriyoruz neredeyse her gün pc topluyoruz insanlara. Hatta insanların bütçesini ve kullanım amacını duydukça şok oluyorum çünkü dehşet bütçeler ayrılıyor bilgisayarlara. AMA forumda özellikle @ugur.gozaydin un ve benim dikkat çektiğimiz birkaç konu var . Kendisi de katılacaktır bu söylediğime , Kullanıcının bütçesi , toplanacak sistemin F/P oranı ve kullanım amacı .
Bunları göz önünde bulundurarak genel bir tavsiye videosu hazırladım sizlere.
Doğru bilinen birkaç yanlışdan da bahsedeyim ve kanalın linkini sizlere bırakayım son videoya göz gezdirebilirsiniz.
Hatta özellikle sistem toplayacaklar , sistem toplama aşamasında olanlar için gerçekten EFSANE bir içerik olduğunu söyleyebilirim.
Kanal Linki; https://www.youtube.com/channel/UCluRoYTpsnWfKxb1h_zqxRg
Şimdi gelelim konumuza ;
1. si 1080 p oyunculuk için 1660 , 1660 super , 2060 , 2060 12 gb ,2060 super , 6600 çok çok yeterli ekran kartları .
Mesela sadece e-spor oyunları oynuyorsan 2060 ın üstüne çıkmana gerek yok bunun yerine Daha güçlü bir işlemci ile , kaliteli bir ssd ile sistemini donatabilirsin. Bu listedeki 2060 super ve 2060 12 gb F/P ekseninin dışında ama hazır sistemle daha uyguna geliyorsa tercih edilebilir.
2. Si 1080 p hikayeli a+ oyunlarda yüksek çözünürlükte akıcı oyun deneyimi almak istiyorsan 2060 , 6600 ,6600xt , 3060 çok çok yeterli kartlar.
3.Sü 2 k ya geçiş demek her anlamda ekstra maliyet demek nedir bu maliyetler ?
1. Ekran kartı maliyeti ,
2. Monitör maliyeti ,
3. Daha yüksek ram tüketimi ,
4. Daha yüksek PSU maliyeti (ekran kartından kaynaklı)
Bunları göze aldığınızı varsayarsak 2 k kartlar arasında F/P skalası yüksek ürünlere bakmanız gerekiyor nedir bunlar ?
3070 mimingde daha çok kullanıldığı için 3070 ti kartlar neredeyse 3070 den daha ucuz , 3070ti tercih edebilirsiniz.
6800xt miningde daha çok kullanıldığı için 6900xt ve 6800 tercih edebilirsiniz. Fiyatları çok benzer...
tamamını da anlatmadan herkesi videoya bekliyorum. Umarım keyifle izlersiniz. Eğer oyun testlerini izlemek istemiyorsanız videonun son 5 dakikasını dikkatli izleseniz dahi yeterli. Keyifli forumlar , keyifli seyirler.
Yorum olarak yazdım zaten video altına, söylenecek söz bırakmamışsın. :)

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Hocam emeğinize sağlık baştan sona okudum ve katılıyorum. Ancak youtube kanalınızında içeriğini kasıyorsunuz aynı zamanda bu duruma sizde çok kez denk geldm her ne kadar "yardım" icerikli bir baslık olsada "harfiyen" katılsamda bu tür iceriklerinizi reklamınızı yapmadan yaptığınızı görmek isteriz.

Saygılar
Aslında durum şu , ben bu forumda bilgimi paylaşmaktan keyif aldığım için burdayım , a-b-c forumunda direk link paylaşıyorum , bu forumda kurallara uyup paylaşmama rağmen bu forumda yazmaya devam ediyorum. (Aktif olarak tek yazdığım forum burası bunda da her zaman söylerim @ugur.gozaydin kaliteli insanın payı büyüktür.) Demek istediğim , reklam çalışması değil aslında . İnsanların görebilmesi için paylaşıyorum , hatta youtube üzerinden bir gelirim yok , olsa da değişen birşey olmaz çünkü günlük hayatımdaki işime göre içeriklerimi yönetmeye çalışıyorum. 100 de 100 olarak söyleyebilirim ki , youtubeden şimdiki işimden fazla para kazansam bile tam zamanlı yapmam.
Sonuç: Aslında reklam değil , bilgi ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi.
Bir de bu söylediklerimi canlı örneklerle teyitleyeyim , en çok izlenen içerikler sistem toplama videoları , hazır sistem videoları , her ay kampanyalı olarak çıkan tüm sistemleri aynı anda alacak maddi güce sahibim , daha sonra onlara video yapıp , Youtube para kazanmayı açabilirim ama öyle bir niyetim yok . Keyifli seyirler , keyifli forumlar.
Beğen paylaş abone ol kısmı ise ego değil , tam tersi verdiğim emeğin karşılığı olarak düşünebilirsin.
Bir de dipnot geçeyim , bu gün paylaştığım 17 dakikalık içeriğin arkası 2 tam 24 saat.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Eyvallah dostum teşekkür ederim, desteğin için.
Youtube üzerinden yazdığım yorumu aynen burada paylaşıyorum.

Hikayeli oyunlarda zaten 60 FPS üstü yeter. Fps oyunlarında da işlemci önemli o yüzden yüksek kart biraz gereksiz arada 2 kat fiyat farkına değmez. Elinize sağlık.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Parası olan alsın hocam :D . Genelde render ve yayın yapmak isteyen insanlar +30k bütçe ayırıyor bilgisayara ama onlar haklı diye düşünüyorum. Bu nedenle bilgisayar almayacaklar içinde 15-20k lık bilgisayar her türlü işini görür diye düşünüyorum ben.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Videoda test sisteninde rx 6600 olsa 3050 yerine bence daha iyi olurmuş hem 6600 kullanınca şu da denebilirdi işte 3050 almak yerine 6600 alın çok daha F/p gibisinden iyi bir video olmuş yan valorant oynamak için 3070 li sistem alacakların sayısı izleyenler arasından azalacatır bu videodan sonra.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Belkş
Videoda test sisteninde rx 6600 olsa 3050 yerine bence daha iyi olurmuş hem 6600 kullanınca şu da denebilirdi işte 3050 almak yerine 6600 alın çok daha F/p gibisinden iyi bir video olmuş yan valorant oynamak için 3070 li sistem alacakların sayısı izleyenler arasından azalacatır bu videodan sonra.
ama belki elinizde kart yoktur o zaman denecek birşey yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri