Gigabyte B550M S2H Anakart Usb Girişi Çoklayıcı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar , sizlere danışmak istediğim iki sorum var ;
1-Pch ISIS sistemi almıştım, anakartım Gigabyte B550M S2H kasa ise ThermalTake Versa T25, sıvı soğutma olarak ise Corsair İcue H100i Elite Capellix aldım , sıvı soğutmanın usb girişini anakartta F_Usb_1 girişine taktım başka bir giriş göremediğim için(resimde işaretlediğim kısım)  , haliyle kasa üstündeki 2 adet Usb 2.0 girişini iptal etmek zorunda kaldım .Bunu çözmemin bir yolu var mı ,anakarta takabileceğim çoklayıcı gibi bir şey ?

2-Sıvı soğutmanın içinde Rgb kontrolcüsü mevcut (commander core xt) , kasanın da malum kendi  Argb fanları ve kontrolcüsü var (kumandasız).Bunları senkron bir şekilde çalıştırmak mümkün mü ?Kasa fanları sıvı soğutma kontrolcüsüne taksam mesela markalar farklı olduğu için olmayacağını düşünüyorum ama başka bir yolu var mı merak ettim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Gigabyte B550M S2H Anakart Usb Girişi Çoklayıcı

Kasanın ARGB fanlarının Corsair kontrolcüye yada tam sersi şekilde takamaz mümkün değil. Ayrıca kontrolü senkron etmek için diğer bir yöntemse anakart ARGB portunu kullanmaktır ama anakart çok giriş seviyesi olduğu için bu tür özelliklerden yoksun.

Diğer sorunuza gelirsek TR üzerinde bulabilir misiniz bilmiyorum ama ihtiyacınız olan şey Motherboard USB 9 Pin Header Hub Male 1 to 2/4 Female USB 2.0 Splitter Extension Cable, USB 9-pin Internal Cable 9 pin Connector Adapter for Port Multiplier (35cm) $13.20 bu ürün.  

Eğer anakart üzerindeki PCIe X1 ufak soketlerden birisine PCI EXPRESS PCI-E USB 3.0 KART 4899p PCIE 7 PORT ÇOKLU ÇOKLAYICI - 303 TL şöyle bir aparat alabilirsiniz. Yada direkt USB çoğaltıcı HUB alıp uzatmayla kullanacaksınız ön portlar yerine.

KS

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Gigabyte B550M S2H Anakart Usb Girişi Çoklayıcı

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasanın ARGB fanlarının Corsair kontrolcüye yada tam sersi şekilde takamaz mümkün değil. Ayrıca kontrolü senkron etmek için diğer bir yöntemse anakart ARGB portunu kullanmaktır ama anakart çok giriş seviyesi olduğu için bu tür özelliklerden yoksun.

Diğer sorunuza gelirsek TR üzerinde bulabilir misiniz bilmiyorum ama ihtiyacınız olan şey Motherboard USB 9 Pin Header Hub Male 1 to 2/4 Female USB 2.0 Splitter Extension Cable, USB 9-pin Internal Cable 9 pin Connector Adapter for Port Multiplier (35cm) $13.20 bu ürün.  

Eğer anakart üzerindeki PCIe X1 ufak soketlerden birisine PCI EXPRESS PCI-E USB 3.0 KART 4899p PCIE 7 PORT ÇOKLU ÇOKLAYICI - 303 TL şöyle bir aparat alabilirsiniz. Yada direkt USB çoğaltıcı HUB alıp uzatmayla kullanacaksınız ön portlar yerine.

Teşekkür ederim , sanırım en mantıklısı ve kullanışlı olanı Usb çoğaltıcı olacak , kasa üst kısmında 1 tane Usb 3. aktif durumda , bunu hız kaybı yaşatmadan çoğaltacak bir ürün tavsiye eder misiniz (300-500 TL ye kadar olabilir ), bir de kulaklık ,mic , klavye gibi çevre birimlerini usb 2 yada 3 portuna takmak birşeyler fark ettiriyor mu acaba? Yani eğer fark varsa Usb 2 yi hiç kullanmayalım , sağlam bir çoğaltıcı alıp tüm girişleri ordan yapalım mesela ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Eğer 4000Hz veya 8000Hz hızlarında klavye veya mouse ürününüz yoksa USB 2.0 ile kullanabilirsiniz fark etmiyor. Kulaklık içinde eğer güçlü bir sürücü boyutuna ve çok fazla RGB alana veya ekran vs. sahip değilse ürün USB 2.0 ile kullanılabilir bir eksi durum söz konusu değil.

NZXT Internal Siyah USB 2.0 4 Port Hub - 360 TL - Bu arada anakart üzerindeki portu çoğaltacak ürünü TR üzerinde buldum. NZXT yapmış bir ürün. 1 tane USB 2.0 bağlantı portunu 3 adede çoğaltıyor bu ürün. Eğer uyarsa size bunu kullanabilirsiniz. Yok derseniz dışardan çoğaltıcı önereceğim.

KS

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer 4000Hz veya 8000Hz hızlarında klavye veya mouse ürününüz yoksa USB 2.0 ile kullanabilirsiniz fark etmiyor. Kulaklık içinde eğer güçlü bir sürücü boyutuna ve çok fazla RGB alana veya ekran vs. sahip değilse ürün USB 2.0 ile kullanılabilir bir eksi durum söz konusu değil.

NZXT Internal Siyah USB 2.0 4 Port Hub - 360 TL - Bu arada anakart üzerindeki portu çoğaltacak ürünü TR üzerinde buldum. NZXT yapmış bir ürün. 1 tane USB 2.0 bağlantı portunu 3 adede çoğaltıyor bu ürün. Eğer uyarsa size bunu kullanabilirsiniz. Yok derseniz dışardan çoğaltıcı önereceğim.

Teşekkür ederim hocam , dışarıdan çoğaltıcı daha makul olacak sanırım , onu almam daha mantıklı çünkü 3.0 olacak çoğaltıcıdaki girişler anladığım kadarıyla ,sonuçta 3.0 girişine takacağım, o yüzden bir kaç ürün belirtirseniz daha faydalı olur bana

KS

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamamdır öneri yapacağım.

Bu arada arka panelde usb 3.2 var , daha mantıklı ise oraya takarım çoğaltıcıyı , fark var ise 3.0 ile aralarında 3.2 ye göre öneri yaparsanız sevinirim , başta söylemeyi unuttum kusura bakmayın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

1. Ugreen 4 Portlu USB 3.0 Hub Çoklayıcı Siyah - 160 TL / Ugreen 4 Portlu USB 3.0 Hub Çoklayıcı Beyaz - 160 TL
  2. Baseus Square round 4in1 USB HUB Adaptör (USB3.0 TO USB3.0*1+USB2.0*3) 1m, Siyah - 170 TL
  3. DAYTONA BX 04HB USB 3.0 3 Port Hub Kart Okuyucu Adaptör - 279 TL
Bu ürünlerden birisini alabilirsiniz. Öyle fazla pahalı bir şey almanıza gerek yok bu ürün sınıfında.

USB 3.2 Tip-A değil de Tip-C olsaydı farklı öneri yapardım ama Tip-A soketi olduğundan bir artısı yok ama bu önerilerimi o porta takarsanız daha sağlıklı olur.

KS

Ahmet B.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
  1. Ugreen 4 Portlu USB 3.0 Hub Çoklayıcı Siyah - 160 TL / Ugreen 4 Portlu USB 3.0 Hub Çoklayıcı Beyaz - 160 TL
  2. Baseus Square round 4in1 USB HUB Adaptör (USB3.0 TO USB3.0*1+USB2.0*3) 1m, Siyah - 170 TL
  3. DAYTONA BX 04HB USB 3.0 3 Port Hub Kart Okuyucu Adaptör - 279 TL
Bu ürünlerden birisini alabilirsiniz. Öyle fazla pahalı bir şey almanıza gerek yok bu ürün sınıfında.

USB 3.2 Tip-A değil de Tip-C olsaydı farklı öneri yapardım ama Tip-A soketi olduğundan bir artısı yok ama bu önerilerimi o porta takarsanız daha sağlıklı olur.

Tamamdır çok teşekkür ederim ..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri