Merhaba Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 anakartım var. Bilgisayarıma format atmak istedim.Windows 10 sürüm 2004'ü indirdim ve rufus programı yardımıyla NTFS dosya biçimi ile belleğe yazdırdım. Daha sonra belleği bilgisayara taktım ve yeniden başlattım. Bilgisayar başlarken F12 tuşuna sürekli basarak boot menüsünü açtım. Menüden UEFI ibareli belleğimi seçtim ve sistem kendini yeniden başlattı ve Windows ekranına geldi. Bende biraz araştırma yaptım ve yeni Windows sürümlerinin ISO dosyası 4 GB'dan daha fazla olduğu için rufus NTFS dosya sistemi ile yazıyormuş belleğe ve bizim "Secure Boot" ayarını disabled yapmamız gerekiyormuş. Ben anakartımda bu ayarı bulamadığım için Windows aracı ile ISO dosyası indirdim ve FAT32 ile belleğe yazdım fakat yine belleği boot etmedi. Bende BIOS ayarlarına girdim ve "Storage Boot Option Control" ayarının "Legacy Only" seçeneğinde olduğunu gördüm ve belleği UEFI ile yazdırdığım için sorunun bu olabileceğini düşündüm ve "UEFI Only" ile değiştirdim fakat bir değişiklik olmadı. Ardından BIOS ayarlarını varsayılana getirip denedim olmadı. Farklı bir bellek yuvasını kullandım yine olmadı. Başka belleğe rufus ile FAT32 biçiminde yazdım olmadı. "Secure Boot" ayarını nasıl bulacağımı öğrendim ve en son Windows 10 2004 sürümünü belleğe tekrar NTFS ile yazdım. BIOS'a girdim "CSM Support" ayarını disabled yaptım aşağıda "Secure Boot" kısmı aktif oldu ve ona baktığımda disabled olarak seçiliydi. Yani "CSM Support" ayarını disabled yapınca otomatik olarak "Secure Boot" ayarıda disabled oluyor. Tekrar denedim bu şekilde yine değişen bir durum olmadı. Aklıma başka bir şey gelmiyor. En son formattan sonra BIOS ayarlarınada hiç dokunmadım neden böyle oldu bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.