GTA KASMA 2

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
EVET TEKRAR GTA 5 KASMA ADLI BİR KONU AÇTIM ŞUANA KADAR BİR SIKINTI YOKTU AMA SORUNLAR TEKRAR BAŞLADI FPS DÜŞÜŞLERİ VE ORTA AYARLARDAYIM GTA 5 DE. SİSTEMİM NVDİA GTX 1050 TI 4GB 16 GB RAM İNTEL CORE İ5 7400 CPU 3GHZ İŞLEMCİ 1 TB HARDDİSK NEDEN BÖYLE OLUYOR NORMALDE BU SİSTEMİN SON AYARLARDA OYNATMASI LAZIM YALNIZ GTA 5 DE DEGİL BAŞKA OYUNLARDADA OLUYOR NEDENN ??  BU KADAR GÜÇLÜ BİR PC DE BUNLAR OLUYOR YARDIM EDİN ???

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece GTA 5 'e özel değilse genel bir sorun vardır. MSI Afterburner ile GTA 5 ve farklı bir oyunda oyun içi FPS , İşlemci ve Ekran kartı kullanımı % yüzdelik olarak ve son olarak RAM kullanımını açıp oyun içinde oynarken birkaç resim çekip SS paylaşırmısınız. Birde sisteminizde Ekran kartı , Diğer donanımlar ve Windows 'un güncel olduğundan emin olun sürücü güncellemesi bu durumu çözebilir.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İŞLEMLERİ DENEYECEĞİM VE SONUCU SİZE BİLDİRECEĞİM.

https://i.hizliresim.com/WqADl2.png YÜKLEDİM ŞİMDİ OYUNA GİRİP DEĞERLERE BAKACAĞIM ?

https://i.hizliresim.com/5arak5.jpg RESİM BURADA OYUNDAN BİR GÖRÜNTÜ İŞLEMCİ KULLANIMI ÇOK YUKSELMİYOR % 70'e kadar çıkmıyor bir yerlere çarpınca fps düşüşleri yada mouse ile etrafa bakmak için hızlıca döndürünce fps düşüyor. Yardım edebilir misin Hala ?

BİRŞEY DAHA VAR BİR KAZA VEYA ANİ HAREKET YAPINCA İŞLEMCİ VE EKRAN KARTI KULLANIMI 100 OLUYOR BİR ANDA VE SONRA FPS DÜŞÜYOR BENDE. SONRA TEKRAR ATTIGIM RESİMDEKİ GİBİ NORMAL DEGERLERİ ALIYORLAR.VE FPS DE DÜZELİYOR.

SANIRIM EKRAN KARTI VE İŞLEMCİNİN KULLANIMIM 50-40 LARADN BİR ANDA 100 E CIKMASI FPS DÜŞÜRÜYOR.O HALDE BEN NE YAPACAĞIM ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınıza darboğaz oluyor %60 kullanım %40 darboğaz demek. Ekran kartınıza veya işlemcinize Overclock uyguladınız mı? Eğer uyguladıysanız geri alırmısınız işlemi stabil olmayan O.C. işlemci buna sebep olur. Birde sürücüleri kontrol ettiniz mi güncel mi hepsi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam bu ikisini eleyebiliriz bir dizi test, ayar ve temizlik yapmanı istiyeceğim senden sorunu anlamak için. RAM , HDD ve Sistem genelini kapsayan. Eğer bunlarda sorun çıkmaz ise Ekran Kartı içinde ayrı işlemler yapacağız.

Önce Sistem geneli için;
Önce kalıntıları temizleyelim aşağıdaki konumlara git ve tüm her şeyi sil içindeki silinmeyenleri geç;
%temp%
C:\Windows\prefetch
C:\Windows\Temp

Sonra;
Sistemde Bitdefender, Kaspersky, Mcafee bigi yazılımların biri ile virüs taraması yap virüs çıkarsa sorun bu olabilir.

Sonra; Başlata msconfig yaz ve gir açılan pencerede Hizmetler sekmesine gel ve Tüm Microsoft hizmelerini gizle kutusunu işaretler sonra Tümünü Devre Dışı bırak 'a tıkla sonra Hizmetlerin listesinde sadece NVIDIA, Antivirüs ve SES ile ilgili olan kutuları işaretler Uygula ve Tamam de uyarı gelirse Daha sonra yeniden başlat de. Sonra Görev yöneticisini aç ve Başlangıç sekmesinde sadece NVIDIA, SES, Antivirüs varsa Klavye ve Mouse uygulaman Etkin olsun diğerlerini kapat.

Sonra; Başlata Ayarlar yaz ve gir Oyun sekmesine gel sol taraftaki tüm menülere girip her şeyi kapalı yap.

Bunları deneyip Sistemi yeniden başlat ve sonrasında sonuç halen daha aynı mı bildir.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bunları denemem zaman alıcak deneğince yazacağım.Teşekkürler...

ŞİMDİDEN SÖYLEYEYİM BAŞLATA MSCONFİG YAZINCA HİÇBİRŞEY ÇIKMIYOR. https://i.hizliresim.com/nQVQXR.png BUDA BAŞLANGICTAKİ AÇIK OLAN UYGULAMALAR KAPATMAM GEREKEN VARSA YAZARSIN.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
msconfig yerine sistem yapılandırması 'da yazabilirsin. Yada Başlata CMD (Komut istemi) yaz ve msconfig 'i oraya yazıp Enter 'a basarsan açılması gerek. Görev yöneticisinde JAVA, Delayed Launcher ve OneDrive 'ı kapat.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadece NVIDIA , Antivirüs , SES ve varsa Klavye ve Mouse uygulamaları kalsın gerisisini devre dışı bırak onlar ihtiyaç olduğunda sistemde zaten otomatik başlayacaklar. Bu ayar sistem başlar başlamaz çalışmasın demek. Birde orada Disk Soft Ltd var o DAEMON Tools hizmetidir onunda kutusu işaretli kalsın DAEMON Tools başlatamıyor onu sonradan çalışmaz sonra aktif olsun oda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam uygula de sonra yeniden başlatırsın diğer söylediklerimide yap ve yeniden başlat sorun devam ediyor mu etmiyor mu bildirirsin.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
TMM HEMEN GELİYORUM

SORUN HALA VAR :/// 60FPS DEN 53 LERE FLN DÜŞÜYOR ARABA İLE FLN ANİ DÖNÜŞ FLN YAPINCA. ŞİMDİ NE YAPMALIYIM BİR FİKRİNİZ VAR MI ?

ORDAMISINIZ ??

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RİCA ETSEM BULABİLDİĞİNİZ BÜTÜN ÇÖZÜMLERİ HERŞEYİ HEPSİNİ YAZAR MISINIZ BEN DENEYECEĞİM LÜTFEN.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir şeyden emin olmak istiyorum ilk attığınız oyun içi resim sadece GTA 5 içinden başka oyunlarda da aynı sorun varsa onlardanda MSI Afterburner ile oyun içi kullanım bilgilerini paylaşın. Çünkü daha önce oyun ayarları ile oynadığınızda sorun çözülmüştü eğer Ekran kartı sürücünüzü güncellediyseniz bu dönemde o ayarlar NVIDIA Experience tarafından sıfırlanmış olabilir yani ayarlar halen daha benim söyledğim şekilde aynı mı? Eğer böyle ise testleri bırakıp oyun odaklı sorun çözmeye başlamalıyız. Yoksa RAM ve eğer oyun HDD 'ye kurulu ise HDD testleri, CPU ve GPU testleri yapabiliriz sorunu anlamak için. Uzun bir süreç olacak bu eğer tüm oyunlarda varsa bu sorun bu sürece başlamalıyız.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm oyunlarda aynı hepsinde ANİ FPS düşüşleri oluyor ara ara.BİLGİSAYARDA 1 DİSK VAR 1TB C DİSKİ OYUNLARIM C DİSKİNE KURULU.DAHA ÖNCE GTA İÇİN AYARLARI DÜŞÜRÜNCE TAKILMA ORANI AZALMIŞTI EVET AMA SORUN ŞU Kİ BU BİLGİSAYAR GTA 5 DE SON AYARLARDA OYNATSA BİLE DONMAYACAK GÜCE SAHİP DEGİL Mİ BUDA DEMEK OLUYOR Kİ SORUN PC DE DEDİGİN GİBİ HDD TESLERİ CPU VE GPU TESTLERİNE BAŞLIYALIM ŞİMDİ BENİM OYNADIGIM OYUNLARDAN MSI AFTER BURNER İLE OYUN İÇİ FOTOLARI ATMAM GEREKİYOR BİRAZDAN ATICAĞIM VE TESTLERE BAŞLIYALIM.

1 dk ÇOK ÖNEMLİ BİR FOTORAF ATACAĞIM

https://i.hizliresim.com/dvzD3p.jpg ----- https://i.hizliresim.com/zjvL4R.jpg BUNLAR İSE TAM OYUNUN KASMA ESNASINDA YAKALADĞIM FOTOLAR 60 FPS DEN BİRİ 54 DE DİGERİ 55 E DÜŞÜYOR ANLIK FPS DÜŞÜŞÜ.BURADA EKRAN KARTI VE İŞLEMİ KULLANIMINA BAKABLİRSİNİZ.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
60 FPS 'den 55 FPS 'e düşmesi bir sorun olarak görülmez ancak sende yinede testleri yapalım. GTA 5 içinde EXTREME ayarlar var GTX 1080 Ti seviyesindeki kart dahil aşırı yük bindiren FPS düşüne sebep olan o ayarları kıstık sende. Yanlış hatırlamıyorsam GTX 1050 Ti vardı sende kıstığımız ayarlar haricinde Ultra ayarlarda oynatacak bir kart bu doğru ama emin olmak için soruyorum ki oyun bazlı ise sorun oyun odaklı çözümden gidelim diye. Şimdi önce HDD ve RAM testlerini anlatayım.

HDD için HDD Tune yazılımını indir ücretsizdir. Sonra Disk Sağlığı (Healt) ve Disk Hata taraması (Error Scan) taramalarını sırası ile yapıp sonuçları SS olarak paylaş.

Sonra RAM hata taraması yap;
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yönetimsel Araçlar bu konuma gir ve Windows Bellek Tanılama 'ya çift tıkla ve açılan penceredeki Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle seçeneğine tıkla. PC yeniden başlayacak ve Mavi yada Siyah bir ekranda sorunları test edecek hiçbir şey yapma işlem bitince PC açılacak ve sonuçları görmek için Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yönetimsel Araçlar bu konuma tekrar gir ve Olay Görüntüleyicisi 'yi aç. Sonra Sol tarafta bulunan Windows Günlükleri klasörünü genişlet ve Sistem seçeneğine sağ tıklayıp Geçerli Günlüğe Filtre Uygula seçeneğine tıkla yada Sağ menüden bas ve sonra Filtre penceresi açılacak buradan Olay kaynakları listesini aç ve MemoryDiagnostics-Results seçeneğini işaretle ve işlemi onaylayıp pencereyi kapat. Bu işlem ile olay listesi, sadece bellek tanılama raporlarını gösterecek. Listedeki bilgilere çift tıkla test raporlarını kontrol et ve eğer raporlarda hata görünüyorsa RAM 'de sorun var demektir ve eğer birden fazla RAM varsa RAM 'leri teker teker sisteme takıp taramayı yeniden çalıştır ve sonuçları kontrol et hatalı RAM 'i tespit etmek için. Ekran Kartı ve İşlemciye bunlardan sonra bakarız.

KS

Çağdaş Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HEPSİNİ DENEYİP GELİYORUM

BU ARADA 60 FPS DEN 55 FPS DÜŞTÜĞÜNDE OYUN KASIYOR.BAŞIMA GELDİĞİ İÇİN BİLİYORUM.

RAM DE BİR SORUN YOK.

HDD PROGRAMINI YÜKLEDİM TARAMAYA YAPTIKYAN SONRA SİLECEĞİM.

HDD PROGRAMINI YÜKLEDİM TARAMAYA YAPTIKYAN SONRA SİLECEĞİM.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri