Hangi anakart?

mustafa12

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Asus Tuf serisinin b450 çipsetli olan modellerine bakıyorum en iyi F/p ürünü hangisi acaba?
Veya b450 çipsetli F/p ürünleri varsa önerebilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçenizi belirtmezseniz öneri yapamam. F/P düşük fiyatlı anlamına gelmiyor. En pahalı B450 modelde o fiyat bandı için F/P demek olur.

amadeus1903

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba bende bir şey sormak isterim ... intel g41 anakart için bana ekran kartı öneriniz olur mu ?

Toxpox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
En güçlü VRM yapısına sahip B450 anakart Asus TUF B450M Pro S modelidir.
B450M Pro-II modeli de iyidir.
B450 chipsetli bir anakart arıyorsanız B450M S2H öneririm. En fiyat performans ürün budur.

Konuyu açarken keşke bütçenizi ve tahmini sisteminizi de söyleseydiniz, daha iyi yardımcı olabilirdik.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
amadeus1903' Alıntı:
merhaba bende bir şey sormak isterim ... intel g41 anakart için bana ekran kartı öneriniz olur mu ?
Kendinize ait bir konu açmanız gerekiyor forum kurallarımız gereği. Sorunuza önden tek seferlik yanıt vermem gerekirse, anakarta göre değil işlemcinize göre ekran kartı önerisi almanız gerek.

Toxpox' Alıntı:
B450 chipsetli bir anakart arıyorsanız B450M S2H öneririm. En fiyat performans ürün budur.

Konuyu açarken keşke bütçenizi ve tahmini sisteminizi de söyleseydiniz, daha iyi yardımcı olabilirdik.
Aslında en güçlü VRM yapısına sahip B450 anakart bahsettiğiniz model değil. B450 PRO II modeli 4+2 FAZ 50 Amper bir VRM kanadına sahip ki birebir benzer bir yapıya sahip bir anakart daha söylemem gerekirse Gigabyte Aorus Pro modelini söyleyebilirim. Piyasadaki güncel bazı modelleri daha kontrol etmedin ama en güçlü bildiğim anakart şuan için 6+2 FAZ 60 Amper VRM yapısındaki MSI Gaming Plus AC mini-ITX anakartıdı.

Sadece ufak bir bilgi güncellemesi yaptım.

Toxpox

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
amadeus1903' Alıntı:
Kendinize ait bir konu açmanız gerekiyor forum kurallarımız gereği. Sorunuza önden tek seferlik yanıt vermem gerekirse, anakarta göre değil işlemcinize göre ekran kartı önerisi almanız gerek.

Toxpox' Alıntı:

Aslında en güçlü VRM yapısına sahip B450 anakart bahsettiğiniz model değil. B450 PRO II modeli 4+2 FAZ 50 Amper bir VRM kanadına sahip ki birebir benzer bir yapıya sahip bir anakart daha söylemem gerekirse Gigabyte Aorus Pro modelini söyleyebilirim. Piyasadaki güncel bazı modelleri daha kontrol etmedin ama en güçlü bildiğim anakart şuan için 6+2 FAZ 60 Amper VRM yapısındaki MSI Gaming Plus AC mini-ITX anakartıdı.

TUF Pro S 8+2 50A bir faz yapısına sahip.
TUF Pro II modeli hakkında bir kaynak bulamadım fakat bu model de 8+2'lik bir faz yapısına sahip.
Aorus Pro ve Gaming Plus AC daha kötü.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Toxpox' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

TUF Pro S 8+2 50A bir faz yapısına sahip.
TUF Pro II modeli hakkında bir kaynak bulamadım fakat bu model de 8+2'lik bir faz yapısına sahip.
Aorus Pro ve Gaming Plus AC daha kötü.

8+2 değil sizin orada yanlışınız var. 4+2 oda şöyle çalışıyor Doubler(SiC639) yani çift olarak çalışıyor. 4+4 CPU ve 1+1 SOC için 50A güç dağıtıyor. Oradaki FAZ yapıları direkt sayılmıyor ana faz yapısı kontrolcüler ile işliyor. PRO II modeli de benzer yapıda. AORUS Pro modeli ise 4+4 CPU ISL95712 + 1+1+1 SOC ISL6625A ile 50A güç veriyor daha kötü değil yani. MSI Gaming Plus AC ise aralarındaki en iyisi diyebilirim IR3555 kontrolcü ile 4+2 CPU + 2 SOC FAZ 60A olarak gücü dağıtıyor. Biraz gereksiz tartışma oldu ama net ve kesin bilgiler vermek daha doğru olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri