Hangi monitor? LG UltraGear 27GL63T-B - Acer Nitro VG272Sbmiipx - LG 27QN600-B

sefasefasefa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Yeni bir monitor alacağım. Şu niteliklere göre aradığım 27" IPS monitorü 3 e indirdim sizce hangisini almalıyım? 2K Bütçe civarı farklı öneriler de olur.  

1- Evimde TV yok tv box alıp TV izleyeceğim
2- PC/İpad'den gönrüntü aktarıp film izleyeceğim, bu yüzden yenileme hızı ve tepki süresinin önemi var mı?
3- Geforcenow üzerinden oyun oynuyorum fakat günde 1 saat civarı yani çok oyun oynamıyorum.
4- Yoğun biçimde makale okuyup makale yazıyorum, MS Office kullanıyorum. 
5- Ekran kartı anakart üzerinde Intel HD Graphics 3000. Uyumsuzluk olur mu?

LG UltraGear 27GL63T-B - 1920x1080 piksel, 144 Hz, 1 ms
Acer Nitro VG272Sbmiipx - 1920x1080 piksel, 165 Hz, 2 ms
LG 27QN600-B - 2560x1440 piksel, 144 Hz, 5 ms

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
sefasefasefa' Alıntı:
Merhaba,

Yeni bir monitor alacağım. Şu niteliklere göre aradığım 27" IPS monitorü 3 e indirdim sizce hangisini almalıyım? 2K Bütçe civarı farklı öneriler de olur.  

1- Evimde TV yok tv box alıp TV izleyeceğim
2- PC/İpad'den gönrüntü aktarıp film izleyeceğim, bu yüzden yenileme hızı ve tepki süresinin önemi var mı?
3- Geforcenow üzerinden oyun oynuyorum fakat günde 1 saat civarı yani çok oyun oynamıyorum.
4- Yoğun biçimde makale okuyup makale yazıyorum, MS Office kullanıyorum. 
5- Ekran kartı anakart üzerinde Intel HD Graphics 3000. Uyumsuzluk olur mu?

LG UltraGear 27GL63T-B - 1920x1080 piksel, 144 Hz, 1 ms
Acer Nitro VG272Sbmiipx - 1920x1080 piksel, 165 Hz, 2 ms
LG 27QN600-B - 2560x1440 piksel, 144 Hz, 5 ms

1. Bir sorun yok herhangi bir ürün kullanılabilir.
  2. Önemi yok ama yenileme hızı ne kadar yüksek o kadar akışkan görsellik demek oluyor. Sadece oyun gibi görmeyin bu hızı. Üründe ne yaparsanız yapın görsel anlamda hızlı bir deneyim elde edeceksiniz. Minimum 75Hz bir ürün seçmeniz ideal olur bu yüzden.
  3. Bir sorun yok herhangi bir ürün kullanılabilir.
  4. IPS bir ürün işinizi görür.
  5. Bir sorun yok herhangi bir ürün kullanılabilir.
NOT : 27QN600-B ürünü 144Hz değil 75Hz bir ürün. Özelliklerinden emin olmadığınız bir ürün varsa veya her durumda teyit amaçlı ürünün kendi sitesinden bakın. Link:www.lg.com/tr/monitor/lg-27qn600-b

Bu ürünler arasında çözünürlük farkından dolayı LG27QN600-B en mantıklı ürün burada ki oyun deneyiminiz çok olmayacağı için 75Hz 5ms sizin için sorun olmayacaktır ama diğer işlerinizde size tavsiyem birkaç avantaj nedeniyle LG 27GL63T-B ürünü olur. Bu 27GL63T-B ürünün avantajları ise şunlar; 144Hz yenileme hızlı masaüstünde yaptığınız her işlemde size hızlı bir deneyim sağlayacak ve metin odaklı işler yaptığınız için ürünün ayak tasarımındaki ergonomik özellikler nedeniyle ekran dikey şekilde çevirebiliyorsunuz. Buda metin odaklı işlerde dikey çevirip ekranı daha çok metni bir A4 kağıda bakar gibi görebilmenizi sağlar.

KS

sefasefasefa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cevaplar için teşekkür ederim, ekranı döndürmek benim için çok önemli değil açıkçası. Çözünürlük hz'den daha önemli görünüyor. LG 27QN600-B alacağım sanırım. 27" için 2K olması önemli diyorlar, sizce de öyle mi? LG UltraGear 27GL63T-B de çok şık duruyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hz genel olarak çözünürlük kadar önemlidir. Sadece oyun değil buradaki durum anlatmıştım zaten ama tekrar bir anlatayım.

• Masaüstünde bir tarayıcıda mouse scroll hareketinde yada herhangi bir hızlı hareket eden işlemde(Eğer destekliyorsa Video/Film dahil) yüksek Hz görsel olarak gözünüzün yorulmasını ve görsel olarak gözünüze yavaşlık gibi hızlı hareket eden nesnelerde takılarak gider gibi gölgelenmeleri ortadan kaldırır. Genel bir tabir ama buraya uyar sanırım, yağ gibi kayıyor dedikleri durumu monitördeki neredeyse her işlemde görürsünüz. 2K çözünürlükte oldukça iyi ki bu 2 monitör için konuşuyorum aynı oranda (27") ekrana 2 kat daha çok nesne sığdırıyorsunuz sonuçta. Özetle ikisi de önemli.
Pivot modu sonradan VESA bağlantılı bir monitör askı sistemi ile kazandırılabilir ama masraf yapmadan özellik olarak sunulması artıdır. Ayrıca metin işleri ile gerçekten ilgileniyorsanız işinize oldukça yarar. Önemli olup olmadığını denemeden bilemezsiniz.  

Ancak ikisi arasında ben bir tercih yapacak olsam Hz oranı yüksek bir ürün seçerdim.

KS

sefasefasefa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, hem 2k çözünürlük hem min 144 hz dediğimiz zaman bütçemizi 3k yapmamız gerekiyor. Xiaomi Mi 27 XMMNT27HQ var 3150 tl ye ve LG UltraGear 27GL83A-B var 3000 tl. Sizce bunların fiyatları normal midir, yoksa beklesem düşer mi?
LG 27QN600-B nin fiyatı 1950 tl ve fiyatı indirimde. Bu ürün tutulmuyor mu acaba; 75 hz ve 2K çözünürlüğü var ama tutulmadığı için mi düşmüş bu kadar?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Xiaomi Mi 27 XMMNT27HQ ürünü oldukça başarılı öneririm.

Genelde Hz 'i düşük ürünleri sınırlı sayıda bir kitle tercih eder. Genelde grafik tasarım veya kurgu montaj işleri yapan giriş seviyesi kullanıcılar. Bu yüzden genel kitleye uygun olmadığından çok tercih edilmiyorlar ama ürün kötü değil yanlış anlamayın beni. Sadece monitör bir defa alınıp uzun yıllar kullanılıyor. Bence iyi bir ürün alıp kullanım ömrü boyunca değiştirmemek ideal olandır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri