Hangi ram takımı daha iyi?

Bğrunl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD ryzen işlemcim var ve dual channelde %50 daha fazla performans artışı sağlıyor. Sizce 8 GB ramimin yanına bir 8 GB daha takıp16 GB dual channel yapmak mı daha iyi yoksa 8 GB ramin yanına 16 GB ram takıp dual channel olmadan 24 gb'ye çıkarmak mı?

Birde PC hocasının bir tane makalesinde ve bazı yerlerde okudum 16+8 yaptığında 16 nın 8i ve normal 8 dual channel olarak 16 dan geriye kalan 8 single olarak çalışmaya devam ediyormuş bu doğruysa böyle yapmayı düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Belleklerin kapasitesi önemli değil sayısı önemlidir. 8+16GB RAM yaparsanız DUAL olarak 8+8 çalışır ancak bellek miktarınız 16GB sınırını geçerse kalan 8GB bellek SINGEL olarak tüm sistemi aşağı çeker. Buna sebep olan şey belleklerdeki RANK yani bellek modüllerinin sayısıdır. Size tavsiyem aynı değerlerde ve aynı kapasitede 8GB daha RAM ekleyin.

KS

Bğrunl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Belleklerin kapasitesi önemli değil sayısı önemlidir. 8+16GB RAM yaparsanız DUAL olarak 8+8 çalışır ancak bellek miktarınız 16GB sınırını geçerse kalan 8GB bellek SINGEL olarak tüm sistemi aşağı çeker. Buna sebep olan şey belleklerdeki RANK yani bellek modüllerinin sayısıdır. Size tavsiyem aynı değerlerde ve aynı kapasitede 8GB daha RAM ekleyin.

Belleklerin sayısından kastınız takılan ram miktarımı takılan ramlerin toplam GB kapasitesimi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Direkt sayı olarak 2 olması DUAL Channel sisteminin aktif olmasına yeterli. Ancak kapasite o anki kullanılan miktara göre belleğin Single veya DUAL çalışacağını belirliyor eğer farklı boyutlarda bellek takarsanız. Örnek olarak 8+4GB yaparsanız 4+4 kısmı DUAL çalışacak geriye kalan 4GB RAM single sistemde devam edecek ve sistem 4+4 yani 8GB sınırı aştığında Single Channel bellek mimarisinden devam edecek. Bu yüzden direkt olarak 8 GB belleğinizin yanına hiç uğraşmayın aynı bellek özelliklerinde 8GB daha bellek alın diye önerimi yineliyorum.

KS

Bğrunl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Direkt sayı olarak 2 olması DUAL Channel sisteminin aktif olmasına yeterli. Ancak kapasite o anki kullanılan miktara göre belleğin Single veya DUAL çalışacağını belirliyor eğer farklı boyutlarda bellek takarsanız. Örnek olarak 8+4GB yaparsanız 4+4 kısmı DUAL çalışacak geriye kalan 4GB RAM single sistemde devam edecek ve sistem 4+4 yani 8GB sınırı aştığında Single Channel bellek mimarisinden devam edecek. Bu yüzden direkt olarak 8 GB belleğinizin yanına hiç uğraşmayın aynı bellek özelliklerinde 8GB daha bellek alın diye önerimi yineliyorum.
Kusura bakmayın uzatıyorum ama yani şu demek oluyor eğer sistem 16 GB bellek kullanımının üstüne çıkarsa mesela 18 GB bu sefer sisten komple single halindeki performansa dönücek peki notebooku 16 GB yaparsam beni ne kadar bir süre daha kasma felan olmadan akıcı bir şekilde götürür 

Ayrıca 24 GB yapınca 16 GB ın üstüne çıkacak kadar sistem kullanımı olurmu ki çünkü benim amacım 5-6 sene kullanabilmek

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tam olarak anlamışsınız gibi görünüyor. Bu Single- and Multichannel Memory Modes Intel 'in sayfasında Flex mode olarak geçen şey tam olarak sizin yapmak istediğiniz şey. Detaylıca yazıyor bakabilirsiniz.

16 GB RAM günümüzde 1080p oyunculuk için oldukça yeterli bir miktardır. Bir yıl vs. veremem ama daha uzun süre bu RAM miktarı oyunlarda 1080p çözünürlükte sorun yaratmaz diyebilirim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri