Hangisi Alacağıma Karar Veremiyorum

zennd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar,

Bu iki monitör arasında kaldım ve karar veremiyorum.

Asus olan monitör g-sync ve IPS olmasından dolayı almayı düşünüyorum ama bazı yerlerde yorumlarda görüntü kalitesi açısından iyi olmadığı söyleniyor. Bir çok oyun oynadığım ve bir çok şey izlediğim için Asus monitörü alacakken vazgeçtim ve kararsız kaldım. Oyunları veya filmleri yüksek kalitede oynamak-izlemek istediğim için hangisini alacağımı bilmiyorum.

Samsung monitör ise VA olduğu için ve g-sync desteklemiyor + parlaklık değeri 250 (asus da bu 300). Ama kontrast değeri 3000:1 ve 27''.

Asus daha iyi gibi geldi ama bazı yerlerde görüntü kalitesi açısından iyi olmadığını söyleyenler var (ve monitörün tasarımı pek hoşuma gitmiyor) bu yüzden Samsung mu daha iyi yoksa Asus mu karar veremedim.

Not: Nvidia ekran kartı kullanıyorum
Not: Başka bir monitör önerebilirsiniz (165hz)

Moderatörün son düzenlenenleri:

ForzaX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
107
İçlerinden Asus daha iyi diye tahmin ediyorum. Alternatiflere bakayım.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

ForzaX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
107
144 ile 165 arasında pek fark yok. G-sync olan monitörlere bakayım bir de.

KS

zennd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam özellikleri iyi ama IPS monitör bakıyorum veya bir ihtimal VA olabilir
Görüntü kalitesi açısından IPS monitör istiyorum VA monitörler kalite bakımından çok yakınlar ama ghosting vb yaşandığı söyleniyor. Bu konu hakkında hangisini tercih etmeliyim sizce.
(ve galiba araştırdıklarıma göre freesync olan monitörlerde bir kaç ayarla g-sync da çalışabiliyormuş ona göre freesync da alabilirim gibi)

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Görüntü kalitesi açısından IPS monitör istiyorum VA monitörler kalite bakımından çok yakınlar ama ghosting vb yaşandığı söyleniyor. Bu konu hakkında hangisini tercih etmeliyim sizce.
(ve galiba araştırdıklarıma göre freesync olan monitörlerde bir kaç ayarla g-sync da çalışabiliyormuş ona göre freesync da alabilirim gibi)
evet hocam g-sync de çalışabiliyor.

kaizen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Bu iki monitör arasında kaldım ve karar veremiyorum.

Asus olan monitör g-sync ve IPS olmasından dolayı almayı düşünüyorum ama bazı yerlerde yorumlarda görüntü kalitesi açısından iyi olmadığı söyleniyor. Bir çok oyun oynadığım ve bir çok şey izlediğim için Asus monitörü alacakken vazgeçtim ve kararsız kaldım. Oyunları veya filmleri yüksek kalitede oynamak-izlemek istediğim için hangisini alacağımı bilmiyorum.

Samsung monitör ise VA olduğu için ve g-sync desteklemiyor + parlaklık değeri 250 (asus da bu 300). Ama kontrast değeri 3000:1 ve 27''.

Asus daha iyi gibi geldi ama bazı yerlerde görüntü kalitesi açısından iyi olmadığını söyleyenler var (ve monitörün tasarımı pek hoşuma gitmiyor) bu yüzden Samsung mu daha iyi yoksa Asus mu karar veremedim.

Not: Nvidia ekran kartı kullanıyorum
Not: Başka bir monitör önerebilirsiniz (165hz)

asusu öneririm ips panel yönünden daha üstün

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri