HAQQUS-GGWP! Hakkında Yorum

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763

ekran kartını RX 6600, ssd'yi 512gb m2 olarak yapsak sizce nasıl olur? Fiyatı 10.410 TL oluyor. aynı işlemci ve ekran kartıyla oyunlardan alınan fps değerlerini gösteren video aşağıda:

Bu sisteme bu fiyat fazla değmez daha iyileri var.Elinize sağlık

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ucuz olmasının sebebi belli. İşlemci düşük , anakart düşük , ekran kartı tek fan yani 2 yada 3 fanlı modellere göre düşük , SSD kötü , kasa ve güç kaynağı kötü. Sadece ekran kartı koyup gerisini boş doldurunca olmaz. Arabanın motorunu iyi yapıp içine koltuk yalıtın vb hiçbir şey eklenmeseydi sizce alınır mıydı ? Bunu onun gibi düşünmek lazım.

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Ucuz olmasının sebebi belli. İşlemci düşük , anakart düşük , ekran kartı tek fan yani 2 yada 3 fanlı modellere göre düşük , SSD kötü , kasa ve güç kaynağı kötü. Sadece ekran kartı koyup gerisini boş doldurunca olmaz. Arabanın motorunu iyi yapıp içine koltuk yalıtın vb hiçbir şey eklenmeseydi sizce alınır mıydı ? Bunu onun gibi düşünmek lazım.
eklemeyi düşündüğüm ekran kartı çift fanlı. bu anakart nasıl bir sıkıntı çıkarabilir?

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
İşlemci 12100f falan olsa alınabilir diyecektim ama derdi bitmiyor ürünün. Bir kere 3050 tek fanlı model, hadi onu hallettik m2 yok düz sata disk seçilmiş onu da geçtim kasa psu önerilecek türden değil, tamam güzel fiyat günümüze göre ama bu sistem için güzel bir fiyat olduğunu düşünmüyorum. Tercih sizin ben seçmezdim.

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Bu sisteme bu fiyat fazla değmez daha iyileri var.Elinize sağlık
2-3 haftadır harıl harıl benzer sistemleri arıyorum ama bu fiyata daha iyisini görmedim. bir tek 15 temmuzda 12. nesilli halini donanımarşivi 10kya sattı. başka önerebileceğiniz bir sistem var mı acaba

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
2-3 haftadır harıl harıl benzer sistemleri arıyorum ama bu fiyata daha iyisini görmedim. bir tek 15 temmuzda 12. nesilli halini donanımarşivi 10kya sattı. başka önerebileceğiniz bir sistem var mı acaba
10 k bütçe için amd kanadından bi 6500xt zorlanarak toplanabilir, hericinde imkan varsa hocamın çıkardığı hector çok daha iyi bu sisteme göre

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
İşlemci 12100f falan olsa alınabilir diyecektim ama derdi bitmiyor ürünün. Bir kere 3050 tek fanlı model, hadi onu hallettik m2 yok düz sata disk seçilmiş onu da geçtim kasa psu önerilecek türden değil, tamam güzel fiyat günümüze göre ama bu sistem için güzel bir fiyat olduğunu düşünmüyorum. Tercih sizin ben seçmezdim.
açıklamada ekran kartını ve ssd'yi değiştirmek şartıyla demiştim. fiyat m2 ssdli hali. 3050 zaten bıçak dayasalar 6600'e tercih etmem. bahsettiğim olay 6600lü ve m2 ssd'li hali

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
6600 6500xt'den daha iyi değil mi?
iyi hocam, ben fark alıyordur daha pahalıya gelir diyerekten o yorumu yaptım, tekrar baktım özelleştirmeye. İşlemci ve kasa kalıyor geriye biraz alt seviye, sorun değil derseniz yakın zamanlı PSU upgrade uzun vadede işlemci upgrade isteyecektir.
Edit: anakart intel h410 muş fazlaca giriş seviyesi kalacaktır.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Harbiden bi 12100f olsa çok tatlı olurdu özelleştirme ile, aşırı bir fark da yok ufak hesaplar ve elden parça çıkarma amacı var yine maşallah. Aynı durum h400 ve 500 serisi için de geçerli.

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Bu sistemde iyi bir bakın bence.
çok teşekkürler tavsiye için, bunda da gözüm vardı kaç gündür :D 1-2 gün önce 12kya düştü iyi fiyat oldu. mümkün olduğunca uygun fiyatlı bir pc arıyorum açıkçası. koyduğum hedef minimum 6600 ekran kartlı bir sistem.

işlemcisi, ram hızı, ssd'si daha iyi görünüyor ultima6600 ama aradaki 1600 lira farka değer mi acaba diye düşünüyorum. ben 1 sene önce 75hz monitor aldım laptop ile kullanıyorum. bu laptop'ım 950m ekran kartlı ve yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum :D m2 ssd vs yok. Aşırı üst seviyelere çıkmadan bu haqqus sistemi bence laptop'dan 4-5 kat daha iyi performas verip beni memnun eder diye düşünüyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İşlemci değişse bile kötü ki. Güç kaynağı değişmeli. Kasa belki idare eder ama benim fikrimce SSD de değişmeli. Bir çılgınlık yapıp sistemi tamamen toplayalım gibi bir şey olacak her parça değişmeli neredeyse.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
iyi hocam, ben fark alıyordur daha pahalıya gelir diyerekten o yorumu yaptım, tekrar baktım özelleştirmeye. İşlemci ve kasa kalıyor geriye biraz alt seviye, sorun değil derseniz yakın zamanlı PSU upgrade uzun vadede işlemci upgrade isteyecektir.
Edit: anakart intel h410 muş fazlaca giriş seviyesi kalacaktır.
Hocam sistemde RX 6600 olunca fiyat farkı almıyor ve önerim işlemci 10100f yerine 10400f yapılması.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri