Hava soğutmasimi yoksa Sıvı soğutmamı

TR Developer TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar birtane PC Alaçam ama soğutma konusunda fikrim yok Yardım edermisiniz

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İşlemciye , bütçeye ve kasaya göre değişen bir durum. 120MM Sıvı soğutma alınmaz mesela. 240 Yada 360mm alınabilir ama işlemci yüksek değilse yada bütçe çok değilse sıvı soğutmaya hiç gerek de olmayabiliyor.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Öncelikle alacağım PC'nin kasa modeli ile işlemci modelini belirtebilir misin? Bir de soğutucu için ayrıcabileceğin bütçe nedir?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kasanın desteğine göre değişir aslında. Kasanız 360mm destekliyorsa ve bütçe varsa Arctic liquid yada Lian Li Galahad önerebilirim ama kasa desteği yoksa 240mm yada 280mm almanız gerekir.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
kardeşim dalga gecer gibi yanıt vermene gerek yok hava soğutmanın belli bir seviyeye kadar kullanılacağını bende biliyorum. konu sahibine herhangi bi öneride bulunmadım. herhangi bilgi sahibi olduğumuz bi konuda tartışabiliriz ama uslup onemli. eğer komuşman biçimin böyleyse bana yanıt verme kardeşim. @Syqex

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
kardeşim dalga gecer gibi yanıt vermene gerek yok hava soğutmanın belli bir seviyeye kadar kullanılacağını bende biliyorum. konu sahibine herhangi bi öneride bulunmadım. herhangi bilgi sahibi olduğumuz bi konuda tartışabiliriz ama uslup onemli. eğer komuşman biçimin böyleyse bana yanıt verme kardeşim. @Syqex
Ben zaten kötü bir üslup kullanmadım. Hatta yanlış anlaşılmasın diye mesajın sonunu emojiye çevirdim. Şakayla karışık söyledim ve ne kadar online ortamda olsak da samimilik ile yazdım. Herhangi bir bilgi konusunda kapışalım demen çok alakasız öyle kötü bir şeye de değinmedim. Çok istiyorsan bir daha yazmam merak etme ;) Sana yazmayınca bir şey kaybetmeyeceğim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Merhabalar birtane PC Alaçam ama soğutma konusunda fikrim yok Yardım edermisiniz
Hava soğutmalar 2-3 yıl önceden popülerdi şu dönemde artık sıvılar daha mantıklı kaçıyor. Ama tasarımsal olarak hava soğutma kullanmak isterseniz sağlam ürünler hala mevcut önerebiliriz. Sıvı soğutma daha mantıklı kaçar o işlemciye en azından ucu açık olur. Diğer konunuz üzerinden bütçe ve istediğiniz özellikleri belirtin.

KS

TR Developer TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri