Hazır Sistem Önerisi ( 30.08.2022 )

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Merhabalar 15k civarına hazır sistem önerileriniz nedir ben 2 adet buldum bunlar nasıldır bunlardan daha iyisi var mıdır ?
Birde tercih edilecek olsa hangisini tercih etmek mantıklıdır?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Daha iyisi var. İşlemci olarak ikisinden de düşük ama ekran kartı daha yüksek. kasa fan hediyesi ile birlikte bir tık daha iyi oluyor. O bütçeye isterseniz kasayı MX440 seçin isterseniz anakartı B550M-K yapın sizde kalmış.

Performansından bağımsız olarak söylüyorum.
3060, 6650xt den daha pahalı bir kart. ( modellerin akakçe fiyatı arasında 2000 lira fark var)
İşlemci desen itopyadaki sistemlerin ikiside zaten ince hesaptan daha pahalı işlemciler. Bence itopyanın sistemi daha f/p 500 lira fark için değmez almaya

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Performansından bağımsız olarak söylüyorum.
3060, 6650xt den daha pahalı bir kart. ( modellerin akakçe fiyatı arasında 2000 lira fark var)
İşlemci desen itopyadaki sistemlerin ikiside zaten ince hesaptan daha pahalı işlemciler. Bence itopyanın sistemi daha f/p 500 lira fark için değmez almaya
Öyle fiyatlara bakarak olmaz ama. 3060 Sistemin fiyatında daha çok indirim vardır ama 6600XT bile 3060 ı geçiyor. 6650XT kesinlikle daha iyi. İtopya daki sistemler işlemci için tercih edilebilir yoksa almak için başka bir sebep görmüyorum. O Fiyata B550M K anakart veya MX440 gibi çok daha iyi bir kasa seçilebiliyor.

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
Öyle fiyatlara bakarak olmaz ama. 3060 Sistemin fiyatında daha çok indirim vardır ama 6600XT bile 3060 ı geçiyor. 6650XT kesinlikle daha iyi. İtopya daki sistemler işlemci için tercih edilebilir yoksa almak için başka bir sebep görmüyorum. O Fiyata B550M K anakart veya MX440 gibi çok daha iyi bir kasa seçilebiliyor.
Daha iyi ekran kartının daha ucuz olma sebebinin amd nin potansiyel yazılım hataları olduğunu biliyoruz. Birde 6600xt 1080p de daha iyi 3060 dan evet ama 1440 p de işler değişiyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Daha iyi ekran kartının daha ucuz olma sebebinin amd nin potansiyel yazılım hataları olduğunu biliyoruz. Birde 6600xt 1080p de daha iyi 3060 dan evet ama 1440 p de işler değişiyor.
3060 1440P kartı mı ? O sistemler 1080p için ve 6650XT daha iyidir. Yapacağınız herhangi bir yazılımmış oymuş buymuş gibi açıklama 3060 kartını 6600XT den veya 6650XT den iyi yapmıyor.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Fiyatlar uçunca haliyle AMD yönelmek durumunda kaldı oyuncular hocam. Yoksa herkes 3090 kullanmayı ister. Sadece oyun oynanacaksa manuel bir yazılım sürecinden sonra stabil şekilde devam edilir. Ben de NVİDİA taraftarıyım ama performans farkı hatrı sayılır şekilde var

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Tabi arkadaş yayın açacaksa ya da uygulama üzerine çalışmalar yapılacaksa render vs NVİDİA almasını ben de isterim

Cermenbey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
193
3060 1440P kartı mı ? O sistemler 1080p için ve 6650XT daha iyidir. Yapacağınız herhangi bir yazılımmış oymuş buymuş gibi açıklama 3060 kartını 6600XT den veya 6650XT den iyi yapmıyor.
Ben ilk mesajımda performansından bağımsız olarak fiyattan bahsettim bu lafın önüne geçmek için zaten.
Senin kişisel görüşün amd yönünde olabilir. Ancak ciddi bir kitle var nvidia dışına çıkmak istemeyen. Haftada 3-4 konu başlığı görürüz forumlarda amdnin yazılımından dili yanan.

Ben 9 ay 6600xt kullandım tek wattman hatası almadım. Ancak alanlar var.

Dünyanın her yerinde nvidia, amd den daha pahalıdır. Muadil kartları baz alıyorum. (3060-6600xt) gibi. Bunun belli başlı sebepleri var sen bunu görmezden gelince değişen şeyler değil bunlar.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ben ilk mesajımda performansından bağımsız olarak fiyattan bahsettim bu lafın önüne geçmek için zaten.
Senin kişisel görüşün amd yönünde olabilir. Ancak ciddi bir kitle var nvidia dışına çıkmak istemeyen. Haftada 3-4 konu başlığı görürüz forumlarda amdnin yazılımından dili yanan.

Ben 9 ay 6600xt kullandım tek wattman hatası almadım. Ancak alanlar var.

Dünyanın her yerinde nvidia, amd den daha pahalıdır. Muadil kartları baz alıyorum. (3060-6600xt) gibi. Bunun belli başlı sebepleri var sen bunu görmezden gelince değişen şeyler değil bunlar.
6000 Serisi için haftada 1 konu belki görüyorum. Eski serilere zaten lafım yok o konuda haklısınız. Performanstan bağımsız yazısını gördüm ama F/P oranı daha yüksek diye tercih etmek mantıksız olur. Kişi RTX istiyorsa başka alternatif yok zaten.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hiç farketmez abi ama , İleride yazılım ve yayın açma gibi bir düşüncem var bunuda göz önünde bulundurmak istiyorum.
Modart tercih edilebilir hocam, alternatif olarak da model bakacaksanız NVİDİA modelleri tavsiye ederim, yayın açtığınızda daha stabil olur en azından

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Amd e çok ön yargı var çok..

KS

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Modart tercih edilebilir hocam, alternatif olarak da model bakacaksanız NVİDİA modelleri tavsiye ederim, yayın açtığınızda daha stabil olur en azından
Render gibi şeyleri yapicaksak eğer yine Nvidia mi tercih etmeliyiz. Yada AMD'nin tek iyi tarafı hem rakibine göre daha ucuz olması bunun neticesinde sadece oyunda daha iyi performans vermesi diyebilir miyiz? AMD'nin NVİDİA'dan daha iyi olduğu başka ne özellikleri vardır?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Render gibi şeyleri yapicaksak eğer yine Nvidia mi tercih etmeliyiz. Yada AMD'nin tek iyi tarafı hem rakibine göre daha ucuz olması bunun neticesinde sadece oyunda daha iyi performans vermesi diyebilir miyiz? AMD'nin NVİDİA'dan daha iyi olduğu başka ne özellikleri vardır?
Nvidia yayın ve render tarafında iyi AMD oyun tarafında , saf güç konusunda daha başarılı. Nvidia kartlar biraz daha profesyonel insanlara hitap ediyor diyebiliriz. AMD eski yazılım sorunlarından dolayı tercih edilmiyor ama oyun tarafında daha başarılı.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Diyebiliriz hocam, fiyat yönünden daha iyi iş çıkarıyor. Sek oyun performansı sunuyor ama stabillik konusunda biraz daha geride, o sebeple alınma amacı bence önemli

KS

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Diyebiliriz hocam, fiyat yönünden daha iyi iş çıkarıyor. Sek oyun performansı sunuyor ama stabillik konusunda biraz daha geride, o sebeple alınma amacı bence önemli
Anladım, Ben o zaman Nvidia ekran kartlı bir sistem kovalıyım. Bu sistem 11500den ilk çıkmıştı biraz daha pchocasinin çıkaracağı sistemleri bekliyebilirim o halde belki 12-13 seviyesine çıkabilir diye düşünüyorum. Geçen gün bir haber görmüştüm 3000 serisi kartlar çok fazlaymış sanırım Nvidia o yüzden fiyatta indirim vs yapılmış şeklinde bakalım teşekkür ederim bilgilendirmeler için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri