HDD Öneri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer kamera gibi bir şey için alacaksanız Seagate SkyHawk veya WD Purple alabilirsiniz.

Eğer PC veya depolama için alınacaksa 7/24 çalışmaya müsait diskler Seagate markasında IronWolf veya EXOS yada WD markasında RED veya GOLD ürünlerine bakabilirsiniz.

Diğer Seagate diskleri BarraCuda ve FireCuda bunlar 7/24 çalışma garantisine sahip değiller. WD markasında ise Green, Blue ve Black serisi yine bu garantiye sahip değiller.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer kamera gibi bir şey için alacaksanız Seagate SkyHawk veya WD Purple alabilirsiniz.

Eğer PC veya depolama için alınacaksa 7/24 çalışmaya müsait diskler Seagate markasında IronWolf veya EXOS yada WD markasında RED veya GOLD ürünlerine bakabilirsiniz.

Diğer Seagate diskleri BarraCuda ve FireCuda bunlar 7/24 çalışma garantisine sahip değiller. WD markasında ise Green, Blue ve Black serisi yine bu garantiye sahip değiller.

Kamera sistemi için değil normal oyun - dosya transferi - depolama için ihtiyacım var ancak bilgisayarım genellikle 7/24 çalışıyor. 7/24 olanlar daha iyi gibi geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önerdiğim ikinci seriden bir ürün alabilirsiniz. Seagate IronWolf veya EXOS yada WD RED veya GOLD ürünlerinden birisini. Bu ürünler dediğim gibi 7/24 çalışma garantisi sunan ürünlerdir.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önerdiğim ikinci seriden bir ürün alabilirsiniz. Seagate IronWolf veya EXOS yada WD RED veya GOLD ürünlerinden birisini. Bu ürünler dediğim gibi 7/24 çalışma garantisi sunan ürünlerdir.

Peki bu RPM değerlerinin farkı nedir ? mesela 7200PRM ile 5900RPM arasında ne fark var, bunun bana artısı eksisi ne olur?

birde "IntelliPower" diye bi kavramıda varmış RPM dışında bunu da kısa özet geçebilir misiniz?

Şuan ki kasamdaki hard disk msinfo dan baktığıma göre modeli ST1OOODM003-1CH162 buymuş nette baktım amazon ispanya da Seagate barracuda olarak buldum eğer doğru ise yine barracuda veya WD Blue almamda bir sorun olmaz gibi geldi.. tavsiyeniz nedir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RPM okuma ve yazmadaki hız farkını oluşturan temel bir işlevsel birim. HDD disklerin içerisinde verilerin yazıldığı yuvarlak katman katman plakalar vardır. Bu plakanın üzerinde ise veriyi yazan ve okuyan hareket eden bir mekanizma var. Bu oval diskler sabit olduklarından dönerek bu okuyucu ve yazıcı mekanizmanın veriye ve disk alanına erişmesini sağlıyorlar. RPM bir dönüş hız verisidir. 5900 ile 7200 RPM arasında yüksek rakama sahipse disk daha hızlı döndüğünden o veriyi yazan ve okuyan mekanizma o kadar hızlı işlem yapar. Yani bir nevi hız gibi düşünebilirsiniz bu veriyi. IntelliPower ise belli bir hız değeri yoktur diskin değişik aralıklar ile ihtiyaca göre dönerler.

BarraCuda diskinizin güncel ailesinden yine BarraCuda alabilirsiniz ama dediğim gibi bu diskler 7/24 çalışmak için yapılan diskler değiller. Sorun yaratırlar demiyorum sadece firma bunun garantisini vermiyor bu disklerde bundan bahsediyorum. Şuan F/P olarak en ucuz en iyi diskler BarraCuda ve WD Blue ama 7/24 çalışma garantisi olsun isterim derseniz o zaman önerdiğim diğer diskleri almanız gerek. Siz başlığı 7/24 çalışacak diye açtığınız için o diskleri önerdim size.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
ugur.gozaydin' Alıntı:
RPM okuma ve yazmadaki hız farkını oluşturan temel bir işlevsel birim. HDD disklerin içerisinde verilerin yazıldığı yuvarlak katman katman plakalar vardır. Bu plakanın üzerinde ise veriyi yazan ve okuyan hareket eden bir mekanizma var. Bu oval diskler sabit olduklarından dönerek bu okuyucu ve yazıcı mekanizmanın veriye ve disk alanına erişmesini sağlıyorlar. RPM bir dönüş hız verisidir. 5900 ile 7200 RPM arasında yüksek rakama sahipse disk daha hızlı döndüğünden o veriyi yazan ve okuyan mekanizma o kadar hızlı işlem yapar. Yani bir nevi hız gibi düşünebilirsiniz bu veriyi. IntelliPower ise belli bir hız değeri yoktur diskin değişik aralıklar ile ihtiyaca göre dönerler.

BarraCuda diskinizin güncel ailesinden yine BarraCuda alabilirsiniz ama dediğim gibi bu diskler 7/24 çalışmak için yapılan diskler değiller. Sorun yaratırlar demiyorum sadece firma bunun garantisini vermiyor bu disklerde bundan bahsediyorum. Şuan F/P olarak en ucuz en iyi diskler BarraCuda ve WD Blue ama 7/24 çalışma garantisi olsun isterim derseniz o zaman önerdiğim diğer diskleri almanız gerek. Siz başlığı 7/24 çalışacak diye açtığınız için o diskleri önerdim size.

Bilgilendirme için teşekkürler. WD Blue anladığım kadarıyla 4k işlev de daha iyi ancak benim 4k işlemlerle pek bir işim yok BarraCuda normal okuma ve yazmada daha performanslı gibi duruyor BarraCuda 2TB alacağım. Güncel nesil mi kontrol edebilir misiniz size zahmet ? model tablosu vs. bulamadım da. Birde ürün yorumlarına baktığım kadarıyla kablo çıkmıyor bağlayabilmem için Sata 3 kablo almam gerekmekte değil mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BarraCuda Dahili Sabit Diskler burada güncel tablo mevcut. Bakabilirsiniz isterseniz ki ben baktım ürün güncel evet. Bu arada size tavsiyem QP, İtopya, Teknobiyotik, Sinerji Bilgisayar, Ebrar Bilgisayar, Vatan Bilgisayar, İnventus vb. gibi PC bileşeni satan yerlerden alın. HDD diskler kutusuz ürünlerdir sadece statik poşet ile gönderilir. Hassas diskler olduğundan bu tarz PC bileşeni satan firmalardan alırsanız kargolaması ürün paketlemesi biraz daha iyi olacaktır.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
835
ugur.gozaydin' Alıntı:
BarraCuda Dahili Sabit Diskler burada güncel tablo mevcut. Bakabilirsiniz isterseniz ki ben baktım ürün güncel evet. Bu arada size tavsiyem QP, İtopya, Teknobiyotik, Sinerji Bilgisayar, Ebrar Bilgisayar, Vatan Bilgisayar, İnventus vb. gibi PC bileşeni satan yerlerden alın. HDD diskler kutusuz ürünlerdir sadece statik poşet ile gönderilir. Hassas diskler olduğundan bu tarz PC bileşeni satan firmalardan alırsanız kargolaması ürün paketlemesi biraz daha iyi olacaktır.

Bilgilendirme için teşekkürler belirttiğiniz sitelere merakımdan baktım sadece QP bilişim harici diğerlerinde ya stok yok ya da fiyat fazla.. :) normalde böyle bir ürünü QP bilişim alırdım tabi ki ancak şuan pandemiden ötürü iade/değişim işlemleri için kargo şubesine gitmek istemiyorum. Bu ürününde hem satıcısı Hepsiburada'nın kendisi hemde Hepsiburada'nın yeni sistemi ile iade edilcek ürünleri gelip evden alıyorlar. Bu yüzden şimdilik Hepsiburada'dan alacağım. Önerileriniz için tekrardan teşekkür ederim [img=128x128]https://smilefate.is-inside.me/Lm5kRwWC.png[/img]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri