1 ve 2 TB lık 7/24 rahat çalışabilecek hard disk önerebilir misiniz.
Bütçe: 500₺
Bütçe: 500₺
ugur.gozaydin' Alıntı:Eğer kamera gibi bir şey için alacaksanız Seagate SkyHawk veya WD Purple alabilirsiniz.
Eğer PC veya depolama için alınacaksa 7/24 çalışmaya müsait diskler Seagate markasında IronWolf veya EXOS yada WD markasında RED veya GOLD ürünlerine bakabilirsiniz.
Diğer Seagate diskleri BarraCuda ve FireCuda bunlar 7/24 çalışma garantisine sahip değiller. WD markasında ise Green, Blue ve Black serisi yine bu garantiye sahip değiller.
ugur.gozaydin' Alıntı:Önerdiğim ikinci seriden bir ürün alabilirsiniz. Seagate IronWolf veya EXOS yada WD RED veya GOLD ürünlerinden birisini. Bu ürünler dediğim gibi 7/24 çalışma garantisi sunan ürünlerdir.
ugur.gozaydin' Alıntı:RPM okuma ve yazmadaki hız farkını oluşturan temel bir işlevsel birim. HDD disklerin içerisinde verilerin yazıldığı yuvarlak katman katman plakalar vardır. Bu plakanın üzerinde ise veriyi yazan ve okuyan hareket eden bir mekanizma var. Bu oval diskler sabit olduklarından dönerek bu okuyucu ve yazıcı mekanizmanın veriye ve disk alanına erişmesini sağlıyorlar. RPM bir dönüş hız verisidir. 5900 ile 7200 RPM arasında yüksek rakama sahipse disk daha hızlı döndüğünden o veriyi yazan ve okuyan mekanizma o kadar hızlı işlem yapar. Yani bir nevi hız gibi düşünebilirsiniz bu veriyi. IntelliPower ise belli bir hız değeri yoktur diskin değişik aralıklar ile ihtiyaca göre dönerler.
BarraCuda diskinizin güncel ailesinden yine BarraCuda alabilirsiniz ama dediğim gibi bu diskler 7/24 çalışmak için yapılan diskler değiller. Sorun yaratırlar demiyorum sadece firma bunun garantisini vermiyor bu disklerde bundan bahsediyorum. Şuan F/P olarak en ucuz en iyi diskler BarraCuda ve WD Blue ama 7/24 çalışma garantisi olsun isterim derseniz o zaman önerdiğim diğer diskleri almanız gerek. Siz başlığı 7/24 çalışacak diye açtığınız için o diskleri önerdim size.
ugur.gozaydin' Alıntı:BarraCuda Dahili Sabit Diskler burada güncel tablo mevcut. Bakabilirsiniz isterseniz ki ben baktım ürün güncel evet. Bu arada size tavsiyem QP, İtopya, Teknobiyotik, Sinerji Bilgisayar, Ebrar Bilgisayar, Vatan Bilgisayar, İnventus vb. gibi PC bileşeni satan yerlerden alın. HDD diskler kutusuz ürünlerdir sadece statik poşet ile gönderilir. Hassas diskler olduğundan bu tarz PC bileşeni satan firmalardan alırsanız kargolaması ürün paketlemesi biraz daha iyi olacaktır.