İki anakart arasında kaldım

DicDall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İki anakart arasında kaldım en pahalısını satın alsam bana farklı olarak ne gibi özellikler veriyor? Almışken 2.5k daha koyup ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO'yu satın almam daha mı mantıklı? epey sitesinde karşılaştırdım ama pek bir fark göremedim size sormak istedim.

Asus ROG Strix Z690-E Gaming WIFI (9.814,53 TL)

ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO (12.251,75 TL)

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden

Şu siteden bakabilirsiniz aradaki farklara. Bazı noktalarda Z690-E, bazı noktalarda Z690 Hero önde. Anakarta 10.000₺ vermek sizin için problem değilse bence Hero modeli tercih edin :). Linki bıraktım aşağıya.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Ayrıca önemli bir fark daha belirteyim. Z690-E modelin üzerinde bir adet hoparlör bulunuyor. Bu Hero modelinde yok. Üzerlerindeki ses kartına bakarsak da Hero model önde. Ayrıca Hero modelde 2 adet Thunderbolt 4.0 var. Fakat Z690-E modelinde yok.

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
İki anakart arasında kaldım en pahalısını satın alsam bana farklı olarak ne gibi özellikler veriyor? Almışken 2.5k daha koyup ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO'yu satın almam daha mı mantıklı? epey sitesinde karşılaştırdım ama pek bir fark göremedim size sormak istedim.

Asus ROG Strix Z690-E Gaming WIFI (9.814,53 TL)

ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO (12.251,75 TL)
Hocam thunderbolt ileri zamanda, o teknolojide çok çok işimize yarayacak bir özellik. İleride kesinlikle thunderbolt daha da yayılacak ve daha da önemli olacak. Bu kadar para vereceksem ve hangisini seçmem gerekiyorsa ben Hero seçerdim.

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Yine de isterseniz bu bütçeye daha farklı seçenekler sorabilirsiniz hocalarımıza , iyi forumlar :)

KS

DicDall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Öncelikle hayırlı olsun şimdiden

Şu siteden bakabilirsiniz aradaki farklara. Bazı noktalarda Z690-E, bazı noktalarda Z690 Hero önde. Anakarta 10.000₺ vermek sizin için problem değilse bence Hero modeli tercih edin :). Linki bıraktım aşağıya.

Hocam thunderbolt ileri zamanda, o teknolojide çok çok işimize yarayacak bir özellik. İleride kesinlikle thunderbolt daha da yayılacak ve daha da önemli olacak. Bu kadar para vereceksem ve hangisini seçmem gerekiyorsa ben Hero seçerdim.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler :) Aslında DDR5 ile DDR4 arasında kaldım sadece oyun oynamak için topluyorum önemli olan ileriye dönük olması yani ufak tefek parçalar değiştirerek kasayı güncel tutmayı planlıyorum. DDR5 yapmak sadece oyun oynamak için mantıklı mı?

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Yanıtlarınız için çok teşekkürler :) Aslında DDR5 ile DDR4 arasında kaldım sadece oyun oynamak için topluyorum önemli olan ileriye dönük olması yani ufak tefek parçalar değiştirerek kasayı güncel tutmayı planlıyorum. DDR5 yapmak sadece oyun oynamak için mantıklı mı?
Hocam bu aslında çok değişken bir soru ama bence evet. Yani birçok marka DDR5 dönemine adımını attı ve bundan 5-6 sene önce nasıl DDR4 bellek hızına sahip ramler öne geçtiyse ve şu an artık DDR3 ler tarih olduysa oyun gündeminde. Bundan 5-6 sene sonra ya DDR4 ler de o zamanın oyunları için yetersiz kalırsa? Biz bu ülkede yarınımızı göremiyoruz ve o yüzden bence şu an alma imkanımız varsa en iyilerini almamız iyi bir seçenek. İntel gelecek nesillerde LGA1700 soket yapısına devam edecekse şu imkan varsa DDR5 e geçmek bence mantıklı olacaktır. Hem ram hem de işlemci olarak.

NOT: Bunların hepsi şahsi/bana ait/kendimce fikirlerimdir hocam. Hepsini %100 baz almak veya aynı görüşte olmak zorunde değilsiniz ama nacizane görüşlerim bunlar :) Güzel dileklerimi iletiyorum hocam

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Intel de Amd de DDR5 kanadına geçiyor. Bu bütçede DDR4'te kalmak pek mantıklı değil açıkçası.

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Tekrardan ikisi arasında HERO modelini tavsiye ediyorum kesinlikle hocam. Şimdiden hayırlı olsun :)

KS

DicDall

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Tekrardan ikisi arasında HERO modelini tavsiye ediyorum kesinlikle hocam. Şimdiden hayırlı olsun :)
Daha alacağım çok parça var ve doların artması beni tedirgin ediyor normalde asus rog 3080ti OC için para biriktiriyordum 31.600 TL'di şuan 38.600 TL civarında sadece 2 hafta fark var. Tüm parçalara zam gelmeden biriktirdiğim paramı sıfırlamayı düşünüyorum :D Ekipman olarak tek eksik kulaklığım vardı artics pro geldi önüme onu aldım 6.200 TL'ye 2 saat sonra tekrardan kontrol ettim 6500 TL (Sınırlı Stok) yazmışlar muhtemelen biraz daha artacak.

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Daha alacağım çok parça var ve doların artması beni tedirgin ediyor normalde asus rog 3080ti OC için para biriktiriyordum 31.600 TL'di şuan 38.600 TL civarında sadece 2 hafta fark var. Tüm parçalara zam gelmeden biriktirdiğim paramı sıfırlamayı düşünüyorum :D Ekipman olarak tek eksik kulaklığım vardı artics pro geldi önüme onu aldım 6.200 TL'ye 2 saat sonra tekrardan kontrol ettim 6500 TL (Sınırlı Stok) yazmışlar muhtemelen biraz daha artacak.
Hocam ülkemizdeki ekonomik dengenin stabil kalmasını kesinlikle beklemeyin. Şu an Türkiye kendi tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Her gün, dünden daha kötü. Kaptınız kaptınız valla. Benim sizin kadar bütçem yok elimde oldukça almaya çalışıyorum şu an telefondan yazıyorum zaten. İnanın bana bir anakart istiyordum Asus'un ve 2.800-3.200 lira civarındayı ve pattt diye 4.600 liraya çıktı geçen ve sadece hayal olarak kaldı. Yani yarınımızın garantisi yok, şimdiden kurun sisteminizi size tavsiyem

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
HERO serisi OC yönünden biraz daha zengin serilerden birisidir. 2 anakartta 90 Amper modeller. HERO modeli +2 FAZ CPU için ekstraya sahip. Aradaki farka değer mi bu kadar çıkmışken diğer artılarla evet.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri