Öneri Intel I9 13900F Için Soğutucu Tavsiyesi

evren122

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu işlemci için bana bir bilgisayarcı f modelinde grafik işlemci yok o yüzden sıvı soğutmasız kule tipi fan da yeter dedi ama içime kurt düştü.sizin kasa ve soğutucu öneriniz varsa alabilirmiyim

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Bu işlemci için bana bir bilgisayarcı f modelinde grafik işlemci yok o yüzden sıvı soğutmasız kule tipi fan da yeter dedi ama içime kurt düştü.sizin kasa ve soğutucu öneriniz varsa alabilirmiyim
Bütçe nedir bilgisayarcı yalan söylemiş 13.nesil hiçbir işlemciye özellikle i9 13.nesil hava soğutma yetmez

Muphrid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60
kim dediyse onu saçmalamış, zerre bilgisi yok konuyla alakalı.. aldığın işlemci düşük w değerlerinde de çalışabilen gerektiği takdir de ciddi performans sergileyebilen bir işlemci bende 12700F kullanıyorum, çok memnunum. başta tereddüt etmiştim fakat bundan sonra sadece f serisi kullanırım. dediğim gibi durduğu yerde enerji tüketen bir işlemci değil.. fakat akranlarından aşağı kalır bir tarafı da yok.. daha önce araştırdığım bir ürün yanlış hatırlamıyorsam 250w değerlerine kadar çıkabilen bir işlemci.. o yüzden iyi bir sıvı soğutucu takman gerekir.. bütçen nedir?

4000 civarı olabilir
şimdi gördüm.. yanlız geçen gün 4k civarındaydı.. adi herifler yine herşeye zam yapmışlar biraz üstüne çıkman gerek ve kasanda uygun mu bilmiyorum.. ama 420mm seni ancak paklar..

çok zorlanırsan 360mm'de alabilirsin elbette ama 420mm daha sağlıklı olur..

genelde bu sıvı soğutucuyu tavsiye ediyorum.. testlerde akranları geri de bırakıyor.. hali hazırda kullandığımda bir ürün bundan da memnunum..

bu işlemciye kurduğun sistemi de yazsana...

Son düzenleme:

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Bu kasan https://www.incehesap.com/cooler-ma...mid-tower-kasa-fiyati-61228/?ref=akakce&v=1.6

Buda soğutucun https://www.akakce.com/islemci-sogu...zer-ii-360-sivi-sogutma-fiyati,632833909.html

kim dediyse onu saçmalamış, zerre bilgisi yok konuyla alakalı.. aldığın işlemci düşük w değerlerinde de çalışabilen gerektiği takdir de ciddi performans sergileyebilen bir işlemci bende 12700F kullanıyorum, çok memnunum. başta tereddüt etmiştim fakat bundan sonra sadece f serisi kullanırım. dediğim gibi durduğu yerde enerji tüketen bir işlemci değil.. fakat akranlarından aşağı kalır bir tarafı da yok.. daha önce araştırdığım bir ürün yanlış hatırlamıyorsam 250w değerlerine kadar çıkabilen bir işlemci.. o yüzden iyi bir sıvı soğutucu takman gerekir.. bütçen nedir?

şimdi gördüm.. yanlız geçen gün 4k civarındaydı.. adi herifler yine herşeye zam yapmışlar biraz üstüne çıkman gerek ve kasanda uygun mu bilmiyorum.. ama 420mm seni ancak paklar..

çok zorlanırsan 360mm'de alabilirsin elbette ama 420mm daha sağlıklı olur..

genelde bu sıvı soğutucuyu tavsiye ediyorum.. testlerde akranları geri de bırakıyor.. hali hazırda kullandığımda bir ürün bundan da memnunum..

bu işlemciye kurduğun sistemi de yazsana...
Ek olarak kasada istiyor

Muphrid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
60

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
o zaman 360mm alınacak ama kafasının rahat olması için 420mm taksa iyi olur.. min. demiş arkadaş demek ki daha yükseltebilir..
Evet ben minimum u söyledim eğer 420mm takmak isterse 11k ya ihtiyacı olur kasa 5.5k geri kalan soğutucu

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Daha ucuza kapatılabilir. Oyun için 360mm yeterli ama işin içinde Render tarzı işler varsa 420mm alınmalı.

39CM ekran kartı desteği de bulunuyor. Her kart sığar.

Son düzenleme:
KS

evren122

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Daha ucuza kapatılabilir. Oyun için 360mm yeterli ama işin içinde Render tarzı işler varsa 420mm alınmalı.

Cevaplarınız için teşekkürler

KS

evren122

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

reis keşke o kasa ya arctic 2 freezer sığmaz deseydin:( neyse seviliyosun :)
:(

KS

evren122

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Eğer Lian Li Lancool 3 ve Arctic Liquid Freezer 2 420mm (Non-RGB, RGB, A-RGB modellerinden biri) ikilisini satın alabilme şansınız var ise sisteminizi uzun yıllar boyunca serin bir şekilde kullanabilirsiniz. Kasa için alternatif olarak Phanteks P500A ya da Phanteks G500A modellerini önerebilirim.

Lian Li Lancool 3 kasasında 420mm lik radyatörlerinizi rahatlıkla kasanızın üst kısmında konumlandırabilirsiniz. Phanteks P500A ya da G500A modellerinde ön kısımda 420mm ye kadar radyatörlerinizi konumlandırabilirsiniz. Bu kasalar hava akışı konusunda üst seviyede olan kasalardır.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Bütçe nedir bilgisayarcı yalan söylemiş 13.nesil hiçbir işlemciye özellikle i9 13.nesil hava soğutma yetmez
Ben bir konu açmıştım gördüğüm video ile ilgili, sıvı soğutma gereksiz soğutmuyor diye milleti kandırmaya çalışıyordu :D Kendi hava soğutmalarını yapmışlar

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri