Amerika'ya göre yönetilmiyoruz ki. Sorun doların yüksek olması ama dolar 3-5tl olsa bile bizde vergiyi çok alıyorlar. 1600 Dolara satılan telefon bizde niye TL ye çevirdiğimizde bile yarı fiyatına geliyor ? 1600 Dolar içinde onlarında vergileri var kazançları var ama bizimkiler bir tane de kendine istiyor.Bende şöyle bir mantık var ; madem her şey dolara bağlı , mantıkken eğer onlar 3.000$ asgari alıyorsa bizde 60.000 tl maaş alalım . O olmadı 1.000$ için 18.000 olsun asgari. 1.000 dolar bile değil asgari ücret .
Amerika ile alakası yok hocam. Dolardan bahsediyorum. Her şeyi yurt dışından dolarla alıyorsak eğer ona göre asgari almamız lazım. Yani 1.000$ bile asgari alamıyoruz. Buna üzülüyorum.Amerika'ya göre yönetilmiyoruz ki. Sorun doların yüksek olması ama dolar 3-5tl olsa bile bizde vergiyi çok alıyorlar. 1600 Dolara satılan telefon bizde niye TL ye çevirdiğimizde bile yarı fiyatına geliyor ? 1600 Dolar içinde onlarında vergileri var kazançları var ama bizimkiler bir tane de kendine istiyor.
Neyse ki satın alırken KDV oranını da yazıyorlar..Reklam gibi olur mu bilmiyorum ama şu videoyu gördüm bir bozulmadım değil.